The Witcher Dizi Yorumları

Sorduğunuz soruların ve anlamadığınız, mantıksız bulduğunuz noktaların hepsinin öyle mükemmel cevapları ve detayları var ki aslında kitapta. Diziye aktarmamışlar ama maalesef. Hepsini tek tek anlatırdım ama kitap spoileri olur o da. Zaten bence kitaptan başka bir yapım olduğu için kitapta ki o mantıkları dizide kabul edebilir miyiz bilmiyorum. :smiley:

3 Beğeni

Benim yennefer’da koptuğum nokta istredd’le olan ilişkisi oldu onu oynayan aktörde rezalet hikaye de ve o sahnelerdeki romantik anya yennefer’ ın y’si dahi değil.

1 Beğeni

Kitapları ve oyunu oynamamış birsinin yorumunu merak ediyordum. Kafada soru işareti yaratan noktaların hepsinin açıklaması kitapta var. Kitap dizideki sıraya göre gitmediği için böyle soru işaretleri olmuyor. Kitaptaki çoğu noktayı dizide iyi anlatamamışlar, Madalyon mevzusu çok havada kalmış, zaman gerçekten problem, dyradların duruşu hiç anlatılamamış. Bazı olaylar kitaptaki gibi değil. Bazı karakterler hikayeyi hızlandırmak için çıkartılmış bunlar mantıklı ama bazıları kötü yönde değiştirilmiş bazılarının da değiştirilmesi artı ya da eksi bir şey katmamış. Bunları olduğu gibi bıraksalar daha iyi olurmuş. Sonuç olarak seyrederken çok da heyecanlanmadım, çok daha iyi olabilirmiş. Altın ejderha da bu kadar kötü olabilirdi.

4 Beğeni

Kitapları okumadım ama yanlış bilmiyorsam Nilfgard bilime, gelişmeye ve düzene önem veren bir devlet değil mi? Neden burada karanlık tanrının kendini feda eden kulları gibi resmedilmişler.

1 Beğeni

Bayağı spoiler vermişsin, blur kullansan keşke

1 Beğeni

Bu arada sonradan fark ettim, Nenneke ana nerede yaw? :thinking: Geralt prensesi insana dönüştürünce aldığı yarayı o iyileştiriyordu diye hatırlıyorum.

Özet

Aa pardon yüzde doksanı eksikti zaten, cevabı belli olan bir soru sormuşum.

Geralt’ı hiç benzetememişler dizide…

3 Beğeni

Bu cevaplardan anladığım kadarıyla dizi bazı şeyleri havada bırakmış ve @GkiraraJ ve @Tansael cevaplarınız için size teşekkür ediyorum. ne yazık ki dizi bir uyarlama ve kendi cevaplarını vermek zorunda ve oyunlar anladığım kadarıyla bu işi daha iyi becermiş onların da sorunu witcher 3 hariç eskimiş mekaniklere sahip olmaları. Umarım ilerleyen sezonlarda daha iyi iş çıkarır senaristler. Bu haliyle çok iyi olacakken yüksek bütçeli bir kitap reklamı gibi.

Haklısınız. Çok keyif kaçıracak bilgiler olduğunu düşünmüyorum ama herkes benim gibi düşünmeyebilir. Blur yapmaya üşensem de yazıya kocaman uyarı yazısı koydum.

2 Beğeni

Mesela ozan karakteriyle İlk karşılaştığımız sahne ile son karşılaştığımız sahne arasında en az 20 yıl falan var ama ozan hiç yaşlanmamış.

20 değil aslında, 10 gibi. 10 senede de yüzü fazla yaşlanmayabilir. Tabi biraz daha özenseler daha iyi olurmuş.

Onun yüzünü alan karakter iyi adam mı oldu o da belli değil. İyi adam olduysa neden? Zaten senden sır saklamasının ne önemi var parasıyla tutmadı mı bu herif seni falan filan diye uzar gider burası.

İyi olmadı. Ciri’yi yakalayıp bağlıyor. Ciri’nin özel olduğını neden bana söylemedin diye kızıyor. Bu özellik Doppel için ne anlam ifade ediyor bilmiyoruz, ileride açıklanır belki.

Bir de aklıma gelmişken Ciri’nin memleketi büyücü almıyor yanına ölsün köpekler dediler konseydekiler ama Fareçuvalı büyücü değil mi?

FareÇuval o teşkilattan değil.

Bir de Ciri Geralt’ı hiç görmemiş ki tanımıyor yani neden koşarak sarıldı? Duygusal güzel sahne ama anlamsızdı bence.

Kitapta daha önce tanışmışlardı. Burada değiştirdikleri için böyle tuhaf olmuş. Ha açıklama uydur dersen, rüyasında Geralt’ı gördüğü için tanıyor ve uzun zamandır onu aradığı için de koşa koşa sarılıyor.

Diğer eleştirilerine hak veriyorum.

2 Beğeni

An itibariyle diziyi bitirmiş bulunuyorum. Sadece daha iyi olabilirmiş diyorum. Uzun süreden beri beklememin etkisi ve de Witcher sever biri olmamın etkisiyle, puanım; 8/10

1 Beğeni

Diziyi an itibari ile bitirdim.Benim görüşum öncelikle Henry Cavill dişında rolüne “cuk” diye oturan oyuncu yok, hatta oyunculuk adina da birsey görmedim, konulari ele alinişı,işleyiş detaylandırma olarak fena değil ancak “canavar” tasarımları çok kötuydü özellikle ejderha tasarımı, smaug görmüş gözlerimi kanattı

1 Beğeni

10 sene olsun bu kraliyet ailesi için de geçerli. Calanthe ve Eist de yaşlanmamış. Fareçuval’ın sakalı kırlaşmıştı sanki diye hatırımda. Zaman atlamaları diyalog ile geçiyor ama fiziksel değişim görmek isterdim. Sallıyorum ozanı ikinci görüşümüzde sakal bıraksa, üçüncüde saçını uzatmış olsa vs. Aynı şekilde Calenthe ve Eist savaşçı değil mi Ciri’nin hayatı boyunca hiç mi yara almadılar. Evet ensest kralın çocukluğunu vs görüyoruz ama beni tatmin etmedi sadece.

Haklısın Doppel’in altından başka bir şey çıkabilir Aslında ben Cahir’in yerine geçip orduyu yönetmesini bekliyorum ama inşallah öyle olmaz. Hatta gümüş testi yerine odadaki herkesi öldürmesini ona yordum.

Olabilir ama evrende konseye bağlı olacaksın ya da bağımsız büyücü ve bağımsız büyücüler pek yükselemiyor evrende gibi. Hatta Yenn’e ayrılamana izin verdiler ama konseyin yoluna çıkarsan duman olursun deniyor. Benim için orası muallak açıkçası.

Kitaptaki Ciri Geralt karşılaşması daha diyorlar zaten ama şekil değiştiren bir yaratık ile karşılamışken ben olsam biraz temkinli davranırdım.

Günün sonunda dizi kesinlikle bana kendini sattı ama 6 kitabın etiket fiyatının 319 lira olması ufak bir kalp çarpıntısına neden oldu açıkçası.

Ben nedense ejderhalı bölümde istemsiz olarak triggerlandım herhalde ne göreceğimizi az çok tahmin etmiş olsam gerek…

Gerçi bir ejderha bile göreceğimizden şüpheliydim bu yüzden bir game of thrones kalitesi beklemiyordum da denebilir aslında.

https://urun.n11.com/roman/the-witcher-serisi-ozel-kutulu-set-6-kitap-P368708712

Dev hizmet :slight_smile:

5 Beğeni

Yedinci bölüme kadar gelebildim ben. Genel bir kesimin de dediği gibi Witcher haricinde diğer oyuncular (ön planda olanlardan bahsediyorum, yan karakterler olmuş bence) olmamış. Güzellik algısı pek tabii farklı ama o Mage gerçekten olmamış, rol de yapamıyor, ne hırsı ne öfkesi ne ezikliği, hiçbir şeyi olmamış.
Ejderha’ya yolculuğu yüzümde hafif tebessüm bıraktı, Yüzük Kardeşliği’ni anımsattı bana.
Zaman zaman kitapla birebir olması da pek hoş.
Yaratıkların da güzel tasarlandığını ve yansıtıldığını düşünüyorum. Ve Witcher’ın dövüş sahneleri de kararında bırakılmış. Sadece lanetlenmiş kızı kurtardığı sahne daha kanlı olabilirdi ya da daha ağır yaralar alabilirdi.

Birçok konuyu ilk sezonda açıklığa kavuştursalar da Witcher’ı ilk sezon tam olarak netliğe kavuşturamadılar bence. Gizem yaratmak için mi yoksa yansıtamadılar mı henüz anlayamadığım için buradan iyi not veremiyorum.

Genel anlamda beğendim, hiç yoktan iyidir :upside_down_face:

1 Beğeni

Kitapları okumadım. Ona göre değerledirdim. Dizi beni tatmin etmedi. Yennefer’dan nefret ettim. Oyunculuktan olsa gerek. Olaylar çok hızlı gelişiyor geldi. İkinci sezonu meeak etmiyorum. Kitapları alıp okurum 2020’de.

Birde Merlin diye bir dizi vardı. Onun gibi olmuş sanki.

2 Beğeni

Kitabını okumadığım için neler farklı, neler aynıydı, kim yoktu, kim vardı gibi sorular sormak istemiyorum. Diziyi beğendim. Lakin birçok kişi gibi Yennefer konusunda ben de rahatsızım. Tamam kitapta önemli bir rolü olabilir ama başkarakterin önüne geçecek kadar ve onu arka plana atacak kadar önemli mi yahu? Kadınlara karşı bir tutumum kesinlikle yok. Benim dizilerde en sevmediğim şey de bir kadının aşk kavramı ile tutuşturulup ana karakterin önüne atılmasıdır. Nefret ediyorum bu durumdan. Bu yüzden çoğu yeri ilerlete ilerlete izledim. Umarım Yennefer ölmüştür. Başka ne diyeyim ki. :smiley:

1 Beğeni

:joy::joy::joy::stuck_out_tongue_winking_eye:

6 Beğeni

Hemen kısa bir soru. Dizi kitapla eşgüdümlü mü gidiyor.?

Üstüne tekrar düşündükçe fikrim oluştu dizi hakkında. Ben sevdim ikinci sezonu da merakla bekliyorum. İki kitabını okuyunca tekrar izleyeceğim hatta neler eksik, neler fazla daha net anlayacağımı düşünüyorum.

Bunu ben de bi bölümde düşündüm hangi bölümdü hatırlayamıyorum şuan ama