Yok bence Polonyalılar cins bir millet ahhaha
Borch Üçkarga bölümü dediniz de oradaki o malum “Aard” sahnesi neydi öyle ya? Kendimi bir an pembe Hint dizisi izliyorum sandım 
Kız arkadaşımı beklediğim için diziye yeni başlayabildim. İlk 3 bölüme kadar izledim şu anda. Triss ve Fringilla hariç her şeye alıştım. Geralt’ın sesini özellikle çok beğendim. Oyundaki ses ile birebir aynı gibi geliyor bana.
The Witcher serisinin oyunlarını oynadım ama kitaplarını okumadım. Ocak ayında seriye başlamayı düşünüyorum. Bence dizi şu ana kadar olmuş. Çok hoşuma gitti açıkçası. Özellikle de 3.bölüm.
Bu arada Altın ejderha Saskia’nın babası
Keşke daha güzel bir ejderha görebilseydik. Belki de oradaki ejderha yumurtası Saskia’dır.
Öyle zaten
Şekil değiştirme yeteneğini buna borçlu. Eğer Philippa’nın büyülü hançeri sayesinde üstündeki laneti kaldırırsanız bunu size kendisi de açıklıyor.
Diziyi izlerken 4.kitaptaydım diziyi izledikten sonra seriyi tamamen bıraktım, keza her okuduğumda Hintli Yen vs aklıma geliyor okumaktan soğuyorum, zaten “evren” de hoşuma gitmemişti…
Tamam dizi biz kitapları okuyanlar için biraz olmamış. Ama çok abartıldığını düşünüyorum. Ben diziyi sevdim. Kurgu kısmında çok tuhaflık yok hatta gayet iyi olmuş. Ama casting kısmı facia tabii.
Selam,
Evren Yüzüklerin Efendisi ile benzer aslında. Mesela ben ilk önce oyunlarını severek bitirmiştim. Hikayesi çok güzeldi ve kitaplar ile öyle tanıştım. Aslında evreni bana sevdiren oyunlar oldu. Cd Projekt Red büyük bir başarısı bence bu oyun. Percival grubunun etkisinide unutmamak lazım. Çok güzel müzikler var.
Oyunları hiç oynamadım belki oynadıktan sonra kitaplara başlasam farklı olurdu, bilemedim bana biraz yazarın kafası karışık geldi yada çeviriden de kaynaklanmış olabilir, kitabı okurken fantastik evrendemiyim yoksa gerçek hayattan mı alıntılar var çözemedim, kısacası “witcher evreni” bir LOTR, Unutulmuş Diyarlar, warcraft, Sissoylu,Belgariad,Malloryon vb. evrenler gibi beni içine çekemedi. Dizide üstüne tüy dikti. Normalde Henry Cavill i süperman rolünden sonra nefret etmiş birisi olmama rağmen kitapta kafamda canlandırdığım Geralt a tıpatıp oturtmuştum. Neyse artık önümde İblis Döngüsü ve Zaman Çarkı var bakalım ne olacak 
Will turner ve elizabeth swan’un gemideki savaş esnasında öpüşmesi geldi benim aklıma 
Eşimle birlikte nihayet dün akşam saatlerinde izlemeye başladık. Üç bölüm geride kaldı.
Öldürme efektleri ve canavarlar filan gayet hoşumuza gitti. Müzikleri de beğendik. Eşim sadece benden duyduğu kadarıyla “The Witcher 3” oyununu biliyor. Bu yüzden yorumlarıyla keyifli bir seyir oldu benim için. Sonuç olarak hiçbir şey anlamadı.
Oyundan az bir bilgim olduğu için kim kimdir, nedir, ne değildir bilmesem anlaşılacak hiçbir şey yok şu ana kadar. Boş sahneler çok fazlaydı. Bayağı boş sahne vardı aslında. Konuşmak için otuz saniye beklemeler filan ne bileyim… Biraz sıkıldık. Atmosfer filan güzeldi.
Eşimin en sevdikleri Roach, Geralt ve Jaskier oldu. Gerisini çöp olarak görüyor şu an. 
Geralt’in kılıcının üç bölümde iki kez Mahmutlara kadar gitmesi güldürdü. Dövüş sahnelerini beğendik. Savaş sahnesi çok sönüktü. Eşime göre savaş Konya ovasında yapılmış.
Yennefer yine iyi oynamış Tris gibi bir facia varken bana göre iyi iş çıkartmış. İlerleyen sahnelerde ne olur bilemiyorum tabii. Tris hiç olmamış ya. Çene yapısı filan bilemedim. Hiç beğenmedim ve çok sıkıldık o sahnelerde.
Roach, Geralt ve Jaskier’e puanım tam. Ciri konusunda emin değilim, bilemiyorum. Gözlerindeki lens çok yapay duruyor. Fazla gözüme battı nedense. Doğal durmuyor.
Şubat ayında 8. kitap gelse de okumaya başlasam. Bir beklentim yoktu ama bu kadar da fazla tatsız olacağını düşünmemiştim.
Üç bölüm için puanım 4.5/10
Puan vermekte acele etmişsin bence. Daha en iyi bölümleri izlemişsiniz…
Bitince yine puanı güncellerim. 
Diziyi bitirdim. Son bölüm en iyi bölüm olduğu için ağzımda güzel bir tat bırakarak kapanışı yaptı. Hakkında söylemek istediğim birkaç şey var:
-
Büyücüler güçlü mü değil mi, nasıl büyü yapıyorlar, bazısı büyü yapınca ölüyor bazısına hiçbir şey olmuyor vs vs büyücüler hakkında sürekli bir belirsizlik vardı kafamda.
-
Dizi genel olarak çok durağan ve yavaş ilerliyor. Bölümler bir saat olunca hemen hemen her bölümün sonuna doğru bitse de gitsek moduna girdim. Bir türlü sadede gelmeyen adam gibiydi.
-
İlk bölümün sonu hariç Geralt’ın düzgün bir dövüşünü göremedim. Zaten Geralt nasıl bir karakter onu da çözemedim. Yeri geliyor karıncayı incitmiyor, yeri geliyor para için her şeyi yaparım modunda geziyor, yeri de geliyor durduk yere kimseden iş almamasına rağmen yaratıklarla dövüşüyor.
-
Şaşırma hakkı iyi güzel de yani Geralt neden durdu durdu bir anda Ciri’yi bu kadar önemsemeye başladı o noktayı anlamadım.
-
Karakterlerin çoğu zaman avare avare gezdiklerini düşündüm. Kimin niyeti ne belli değil.
-
Yennefer çok iyi bir karakter olmuş. Oyuncu seçimini uygun yapmış mı yapmamış mı bilemem ama ben çok sevdim bu karakteri. Aynı oyuncu seçimi eleştirisi Triss için de çok yapıldı ama yan karakter bile olmayan arka plandaki birisi olduğu için pek umrumda olmadı.
-
En sondaki Geralt ile Ciri’nin kavuşma sahnesi çok güzeldi.
-
Özetle:
En sevdiğim bölümler: 1, 7 ve 8. bölümler.
En sevmediğim bölüm: 6. bölüm. Tam ejderha ile savaş olacak falan derken insan çıkınca bölümü mahvetti benim adıma. Çok kötü bir bölümdü. Zaten dövüş sahneleri de çok kötüydü.
En sevdiğim karakter: Çok net bir biçimde Yennefer. Diziyi izleten ve sürükleyen karakter oldu benim için.
En sevmediğim karakter: Ne yaptığını bir türlü anlayamadığım suratsız Istredd.
Aslında Ciri bir bakıma kendisine ait gibi, babası gibi olduğu için hep önemsiyor ama daha önce söylediği gibi -oğlanı- almak istemiyor. Kraliçenin yanında kalmasını istiyor. Lakin yine babası gibi olduğu için kızın kılına dahi zarar gelsin istemiyor doğal olarak. Bundan ötürü geliyor korumak için. -Kitapta aslında Ciri ile küçükken tanıştığı ve bağ kurduğu gerçeği de var tabii.- ![]()
Zaman Çarkı inanılmazdır fantastik edebiyatın piridir tabi bunlar benim görüşüm ama oku arkadaş oku
Şaşırma hakkı başka bir dizide, filmde veya fantastik kitapta var mı? Ben hatırlayamadım ama bana bundan sonraki fantastiklerde çok göreceğiz gibi geliyor. Çünkü fantastiklerde klişe dönüşmesi gerekecek kadar mantıklı bir şey.
Okuduğum eserlerde yoktu. Okumadıklarımı bilemem ama okuduklarım kadarı ilr 1990’lardan beri çıkan fantastiklerde yokken bundan sonra olur mu bilmem. Diziden görüp yazabilecek wattpad tarzı kitapları kast etmiyorsanız orası ayrı tabii. Diğer eserlerde benzeri olup olmadığını benden daha iyi bilebilecek kişilere devredeyim soruyu en iyisi. @Kandra @Elend @mit @yafeshan
Yok yok aman Wattpad tarzı kitaplarda perişan olacağına bu seriye özel kalsın daha iyi 
Fotoğrafında şapkalı bir dayı olan biri vardı kullanıcı adını hatırlayamadım ama o da bilebilir