Yayınevi hakkında görüş ve önerilerinizi, yayınevinden çıkmasını beklediğiniz/istediğiniz kitaplar hakkında görüşlerinizi, çıkan kitaplar hakkında fikirlerinizi/eleştirilerinizi uygun bir dille belirtebilir ve ilgili yayınevinin açıklamalarını/haberlerini bu başlık altında belirtebilir veya tartışabilirsiniz.
Dikkat: Başlıkta genel forum kuralları geçerli olup itham eden, hakaret içeren, alay veya küçümseyici mesajlar uyarılmaksızın silinecek ve tekrar etmesi halinde cezalandırılmalar olacaktır. Ayrıca başlığın amacından sapması durumunda da mesajlar silinecektir. Lütfen başka konularda konuşmak için forum içerisinde belirlenmiş ilgili konuları tercih ediniz.
Konu içerisinde kişisel tartışmalar sürdürmek veya konuyu kişiselleştirmek başlığı amacı dışında kullanmak olarak değerlendirilecektir.
Merhaba, Dino Buzzati kitaplığında basılan 33 öykülük son derlemenin adını neden Altmış Öykü koyduğunuzu öğrenmek istiyorum. Sitenizde kitap künyesinde “Öyküler 3” yazıyor ancak bastığınız 5 kitabın üçü roman, ikisi öykü. Diğer öykü kitabına baktım, onda 37 öykü var ve üst başlık satırı yok.
Yani, elimizde 2 öykü kitabı var,
İkinci kitabın üst başlığı Öyküler-3
Bu kitabın adı Altmış Öykü ve içinde 60 öykü yok. 33 öykü var. Goodreads’te kaydı yok, 1000Kitap’ta da bağlandığı orijinal bir eser göremedim.
300 liralara kadar çıkan fiyatıyla, bu kitabın içindeki ilk 3 öykünün Yedi Ulak, Büyük Konvoy’a Saldırı ve Yedi Kat olduğunu söylersem herhalde serzenişimin nedeni anlaşılır: Can ve Delidolu’nun da bastığı Buzzati antolojilerinde yer alan öykülerle eriyor 33 öykü ve kitabın ismine/hacmine baktığınızda kısa kısa 60 öykünün doldurduğu 300 küsur sayfalık yeni bir esere kavuşacağınızı düşünüyorsunuz. Aldatılmışlık hissinden kurtulamadığım için, mantıklı bir açıklama bekliyorum.
NEDEN “ALTMIŞ ÖYKÜ”?
Bir öneri: Telifini aldıysanız lütfen toplu bir “tüm öyküleri” serisi basın ki, yazarın okurları olarak bizler de elimizi attığımız gibi hepsine bir kalemde kavuşalım.
Goodreads kaydı açılınca yabancı baskılar da göründü, hemen hepsi 500-600 sayfa. Timaş 320 sayfa. Hemen 2. yorumda 60 öykü bir bir sıralanmış. Timaş her şekilde eksik basım yapmış.