Tolkien Vakfı, J.R.R. Tolkien’in Hayatını Anlatan Filmi Onaylamıyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/sinema/tolkien-vakfi-j-r-r-tolkienin-hayatini-anlatan-filmi-onaylamiyor/

image

Vakıf, Nicholas Hoult’un Tolkien’i canlandıracağı sinema filmini onaylamadığını ve filmin yapımına katkıda bulunmadığını belirtti. (DEVAMI…)

6 Beğeni

Fragmandaki savaş sahnelerinde Tolkien sanki Yüzüklerin Efendisi’nden ilham alıyormuş, Sauron veya Nazgul’u görüyormuş gibi yansıttıkları yerler vardı. Onları gördükten sonra Tolkien Vakfı’nın buna izin verip vermediğini merak etmiştim. Sorumun cevabını almış oldum :slight_smile:

4 Beğeni

Ben de izin vermiyordum iyi olmuş :smiley:

3 Beğeni

Tolkien Vakfının ve Tolkien ailesinin olaylar karşısındaki tavrı şu:

-Film çekilecekmiş, onaylamam.

-Kitabı yazılacakmış, belgesini veririm ama onayını vermem.

(Bu kısım mesela)

-Adına ödül düzenlenecekmiş, yaptırmam.

-Müziği yapılacakmış, çıkartmam.

‘‘Yolumuza taş koymaktan başka bir dertleri olmayan pislikler gibi davranıyorsunuz.’’

1 Beğeni

Bence gayet iyi yapıyorlar. Starwars’un ne hale geldiğini gördük.
Çoluk çocuğun elinde oyuncak olup, 10 sinema filmi, bir dizi, düzinelerce peluş oyuncak satılacağına bazı şeyler biraz özel, biraz elit ve biraz da gizemli kalmalı.

Film çekilecekmiş, onaylamam

Yüzükler ile Hobbit arasındaki farkı gördük.

Kitabı yazılacakmış, belgesini veririm ama onayını vermem.

Onay verdikleri biyografiler mevcut.

Müziği yapılacakmış, çıkartmam.
Blind Guardian dibine kadar çıkarmıştır ( ki daha Tolkien ortalık malı olmamışken album yaptılar. Nightfall in Middle-Earth albumleri vardır ki Silmarillion’u özet geçiyoruz niteliğindedir)

Nazgul, Gondor, Mordor, Saruman gibi ne kadar tekli isim varsa bu isimlerde bir metal grup, bu grupların üç beş kitap şarkısı mevcuttur.

E zaten bir Howard Shore tarafından bir de Londra filarmoni ile çalışma yapılmış…

Bileni pek olmaz ama birde müzikali yapılmış.

Tüketilmesin bu kadar çok bence…

2 Beğeni

Bu bir biyografi filmi. Günün sonunda film yani. İnsanlar yüzde yüz uyumluluk aramamalılar bence. Film bence güzel olacak ama onay vermemeleri daha iyi. Haberde yazıldığı gibi onaylansaydı belgesel muamelesi görecekti film.

1 Beğeni

Şimdi Star Wars tam bir facia, kabul. Onu zaten kabul etmeyecek kimse yok. Bu da fazla gizemli olmadı mı? Yani fildişi bir kule inşa edip adamın bütün yapıtlarını oraya yığıp kimseye göstermemek de adamın unutulması için uğraşmak gibi olmuyor mu? Tolkien de sonuçta bir gün popülerliğini yitirecek ve ondan önce de azalacak. En azından denetim altında ve yapımlara katılan katılımcı bir vakıf anlayışları olsa daha güzel olabilir her şey. Burada kitap ve filmler arasındaki uçurum da derneğin katılımcı olmamasından kaynaklanmıyor mu? İşlere biraz daha katılan bir vakıf olsalar yapım aşamasında katkı sağlayabilirler. Yine onay vermesin ama katkı yapsın.

Evet, İş Bankasından çıkan biyografi mesela ama binde bir anlayışla gidiyor. Blind Guardian da benim aklıma geldi yazarken ama o da çıkan biyografileri gibi binlercenin arasından bir tane. Bence bunu kendileri de yapabilirler yani biyografiyi. Ellerinde belgeler varken. İsimlerden oluşan gruplar da aynı şemsiye de. Yani izin verilen ya da desteklenen çok az. Çok tüketilmesin derken sizce de unutulmasını ve adının kaybolmasını kolay hale getirmiyorlar mı?

1 Beğeni

Lovecraft boyle olmadi…
Bence tolkien de olmaz. Bazi seyleri kesfetmek emekle merakla arastirmakla olmali bence. Vakif gibi… Dune gibi… Dune un mevcut flimleri bile simdikilerden cok farkli. Derin ve kitaba sadik. Vakfi sinemada coluk cocugun tshirtunde gormek istermiyim hayir. Bu tip seylerle ilgili birini otogarda, is yerinde,okulda gorunce kendimi gizemli bir orgutun bir baska uyesini bulmus gibi hissediyorum. Kimse bizim disimizda ne konusuldugunu anlamiyor. Bence aile buna hizmet ediyor.

1 Beğeni

Benim merak ettiğim filmin yapımında hiçbir katkımız yoktur kısmında. Bahsettikleri katkı için para talep edilecek miydi?

Lovecraft örneğinden bakarsak bu durumda biraz şans ve keşfedilme meselesi gibi olur. Zira Lovecraft’ın kötüleyen o makale yazarı olmasa bu kadar ayakta kalamazdı. Bu pencereden bakarsak olup olmayacağı konusu tamamen şans meselesi. Kısmet. O çok bencilce bir düşünce olmadı mı? Üstelik öznel de. Yani ben güzel bir eseri herkesle paylaşmak isterim. Güzelliği yayılsın, katlanarak artsın ve okuru bollaşsın. Eğer aile buna hizmet ediyorsa gerçekten beni yazardan soğutur. Gerçi onun bu konuda suçu yok ama böyle bir şeye dahil olmak istemem.

2 Beğeni