15

Öykü Seçkisi'nde okumak için: 15 – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gösteri toplumunda kurtuluş vaatleri de gösterinin bir parçasına dönüşür, sahteleşir. – GuyDebord Herkes günün birinde on beş dakikalığına meşhur olacak. – Andy Warhol Sıcaktı Eylül’ün ilk haftası İstanbul, çok sıcak. Ahşap bankın sırtına Üsküdar Belediyesi’nin harfleri kazınmış, hafif yaz mel1teminde sallanan zincirler gümüş rengi kukalara bağlanmış; sular beton dalgakırana çarpıp hışırdıyor, bir sigara yakmış Hakan,… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Sanırım bir önceki temada “Pinokyo” temasını çok beğenmediğini okumuştum. Tanrı bizi @ulu.kasvet’in beğenip de yazdığı temalardan korusun desem yeridir :slight_smile:

Çok sıkı bir dönüş yapmışsın, çok keyifle soluksuz okuduğum çarpıcı bir öykü olmuş ve iyi ki yazmışsın/dönmüşsün. O kadar anlam yüklü cümleler var ki, tek tek alıntılasam sanırım tüm öykünü buraya eklerim. Anlattığın deneyle bağdaştırdığın günümüz ortamı sanırım ancak bu kadar birbirine yedirilebilirdi.

Hayatla bağını kesen takipçiler, kanser gibi yayılan canlı yayın, özellikle bu sonu çok çok beğendim. Ve şu cümle “herkes yaşıyor on beş dakikalık şöhretini”

Tadı damağımda kalan bu öykün için çok teşekkürler
Umarım en kısa zamanda senden bir kitap okuruz - neden olmasın?

2 Beğeni

Selam @Muge_Kocak
Öncelikle geri dönmek güzel, çok bir ara vermesem de özlemişim Seçki’yi. Pinokyo temasını sevmedim çünkü Pinokyo hakkında bir bilim kurgu öyküsü yazmıştım. Blogumda ve forumda da paylaşmıştım. Zaten işlediğim bir konuydu o yüzden tekrara düşmek istemedim. Sonunda istediğim gibi bir metin oluştu neyse ki.

Öykü yayınlanır yayınlanmaz okuyup yorumladığın için ayrıca çok teşekkür ederim. Keşke doğru düzgün bir formatla okuma fırsatı sunabilseydim sana ama yine benim üslubumu bozacak şekilde düzensiz öykü. İtalik yazılar yok, satır boşlukları yok… Neyse, yazım tarzıma aşina olduğun için anladığını düşünüyorum.

Son olarak kısa zamanda olmasa da uzun vadede umuyorum bir şeyler okuyacağız birlikte. İki ay verdiğim arada neler oldu neler… :sweat_smile: Tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere. :pray:

1 Beğeni

Selam Kasvet,

Şöyle söyleyeyim, yine harika bir öykü okudum bununla birlikte temaya bağlılık için kullanılan noktalar çok az bir didaktiklik katmış.

Uzun uzun yorum yapmayacağım çünkü o zaman kendi iç dünyamla ilgili de ipuçları vermek zorunda kalırım :wink: ama çok beğendim. Özletmiştin okumak iyi geldi.

Kitap konusunda da şimdiden tebrikler. Hak ediyorsun.
Bu arada Umut Yazar’a da inanmış değilim :stuck_out_tongue_winking_eye:

Gelecek seçki ve kitaplarda görüşmek dileğiyle…

2 Beğeni

Selam @MuratBarisSari

Sanırım ayarı biraz kaçırdım ama ara vermek bir nebze olsun paslandırmış beni. Bu konuda dürüst olacağım ben temayı o kadar umursamıyorum. Ben yazmak istediğim şeyi yazıyorum nihayetinde. Öyle olunca eğreti durabiliyor ama çok da sorun olacağını düşünmemiştim. Not alındı. :sweat_smile:

Ben de özlemişim sizlerle konuşmayı. Teşekkür ederim. Bu arada gerçek adım gerçekten Umut Yazar. Umut Yazar daha bir mahlas gibi duruyor ama gerçek yani. İnan bana, ironik ama gerçek. :sweat_smile:

Tekrar teşekkür ederim. İlk senin söylemindi Kara Delik, önümüzdeki ayın teması olmuş. Seni görürüz umarım. :pray: Görüşürüz.

1 Beğeni

Selam,
Yine çok güçlü bir öykü olmuş. Yüreğim burkuldu. ( Yani öykülerinin üzerimde böyle bir etkisi oluyor.)
Üslubun kendini belli ediyor. Yazanı belirtilmese dahi kimin olduğu belli olan öyküler vardır, bu da onlardan.
Ellerine sağlık.
Görüşmek üzere.

2 Beğeni

Selam @Lightsky

Sanırım yan etki olarak bütün öykülerimde yürek burkma var. İyi bir şey mi kötü bir şey mi bilemiyorum. :sweat_smile: Bu öyküde bir şeylerin farkına vardırmaktı derdim. Üslubumun tanınması şahane.

Okuyup yorumladığın için teşekkür ederim. Görüşürüz. :pray:

1 Beğeni

Merhaba,
Çok güçlü bir anlatımınız var. Titizlikle yazdığınız belli. Öyküden ziyade bir roman okuyor gibi hissettim.
Değindiğiniz her detay günümüzün çarpıklaşan, yozlaşmış düzenine parmak basıyor. Düşündürücü ve korkutucu. Son on, yirmi yılda bu kadar değiştiyse dünya gerisini düşünmek istemiyorum. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Selam,

Bu uzuuun ve sindirmesi güç öykümü okuyup yorumladığınız için teşekkür ederim. :sweat_smile: Söyledikleriniz çok motive edici. Görüşmek üzere. :pray:

1 Beğeni

Merhaba @ulu.kasvet
Öykünü seçkinini yayınlandığı gün sıcağı sıcağına okudum. Okumakta zorlandığım bir öykü oldu. Sizin öykünüz olmasaydı sonuna kadar okumazdım. Önün içinde düşüncelerimi yazıp yazmama konusunda tereddüde düştüm. Bekledim. Buğün tekrar okumaya çalıştım. Çok mu uzun diye düşündüm ama uzunluk sorun olmamalıydı. Başlangıç gözlemler paralel götürülen deneyler… Nereye varacak merakını bayağı tetikliyor ama sonra film kopuyor. Öykünün içine daldıkça başlangıç unutulup gidiyor. Sonunu çok sevdin. Insanı duyguları hissettiriyor. Ama hâlâ emin değilim doğru değerlendirme yapıp yapamadığından. Öyküde biraz sorun var gibi.
Sevgiyle.

1 Beğeni

Selam @Ziya

Kesinlikle okuması zor bir öyküydü, hatta dağınıktı, katılıyorum. Son ana kadar gönderip göndermemek konusunda kararsızdım. Bence bu öykünün sorunu gereksiz bölümlerin oluşu. Eğer bir hafta demlendirip tekrar düzenlesem birçok yeri keserdim ki asıl demek istediğim; bu öyküyü adam akıllı ikinci bir kez okuma fırsatım olmadı. :sweat: Yani neredeyse yazıldığı haliyle burada.

Yine de fırsat verip okuduğun, üstünde düşündüğün ve geri dönüş yaptığın için teşekkür ederim. :pray: Görüşmek üzere.

@ulu.kasvet😊
Nefes almaya vakti zor bulduğum günlerdeyim; ama öykünü okuyup yorumlamadan geçemedim.
Merkezi çok iyi oluşturmuşsun. Biz çemberin etrafında yani cümlelerinde dönerken, rotamız hep kaçıyor hem yeniden yerini buluyor. Rap, fenomen, üç çocuk vb. çarpmalarla iyi yoğrulmuş bir öykü. Ama beni en çok vuran, parti bayrakları ve bağırsak arasındaki metaforun oldu. Aklıma mıhlanıp, birkaç saniye beni o noktada bırakan bir cümle. Öyküyü sevdim diyemem ama anlatımını çok sevdim. Final ve çöküş oldukça iyi şekillendirilmiş.
Adam Fawer kitaplarındaki bilgi şokunu yaşadım, ki bunu çok severim.
İyi ki döndün, görüşürüz sonraki Seçki’de🤘

1 Beğeni

Selam @gayekcelik

İnan ben de çok yoğunum, hatta bu ay önceden yazdığım bir öyküyü göndereceğim. :sweat_smile: Çok teşekkür ederim bu yoğunlukta fırsat verip okuduğun için.

Fena göndermeler vardı, en hoşuma gidenleri de yakalamışsın hemen. Beğenmeyişine biraz üzüldüm desem yalan olmaz. Belki müsait olunca neden beğenmediğini yazarsın bana. :+1:

Görüşürüz. Umarım seni de görürüz. :pray:

1 Beğeni