Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/2084-tugba-turan/
Dörtcihar, cinayet büro komiseri olarak çalıştığı emniyet müdürlüğünün kapılarına kilit vurulalı ve tüm ülkelerin sınır kapıları kaldırılalı beri polislikten zorunlu emekli olmuştu. Artık yeraltında organize olmuş bir polis teşkilatı olan Dünya Polis Teşkilatı-DPT için gönüllü olarak hizmet veriyordu. Posthuman Paradise-PP isimli oluşumun gizli faaliyetlerini izlemek üzere trenle Kuzey Avrupa’ya eski adı Belçika olan bölgeye gidiyordu.… (DEVAMI…)
Merhaba, hikayenize verdiğiniz emek gerçekten belli oluyor ve bunu takdir ettim. Hızlıca okunuyordu bu da artı bir yön. Ama anlatımın edebi yönden ziyade hep bir internet makalesi okuyormuşuz havası var. Bunun dışında da bir kaç eleştirim olacak. Öncelikle konuşmaların tırnak işareti veya çizgiyle ayrılmamış/belirtilmemiş olmasından kaynaklı kim ne konuşuyor diye takip etmekte zorlandım, zaman zaman anlam karışıklığı yaşanıyor. Geçişler çok hızlı, bir anda kuşbakışı tüm tarihe bakıp bir anda zihinden zihine zıplıyoruz. Bir de bir karakterin hikayesini merak etmekten ziyade olmuş bitmiş bir kurguya kısa bir an şahit olmuşuz gibi hissettim, bu da heyecanı söndürüyor. Daha sakin ve derin bir anlatımla daha sürükleyici bir hikaye olabileceğini düşündüm. Kaleminize sağlık.