Trivia Meydan Okuma Açıldı

Herkese selamlar,

Trivia’da bu hafta yoğun bir mesai harcadık. Herkesin çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz bir özellik üzerinde çalışmalarımızı büyük ölçüde bitirdik ve yayına vermeye karar verdik. Bu haftanın büyük güncellemesi Trivia! Meydan Okuma özelliği oldu. Bunun dışında yaptığımız güncellemeleri de yazının devamında bulabilirsiniz.

Trivia’da artık diğer yarışmacılara meydan okuyabileceksiniz. Meydan okuma sisteminin kısaca kuralları şu şekilde;

  • Meydan okumalar 3 gün boyunca aktif oluyor, bu üç gün içerisinde parçalı çözüm yapabilirsiniz.
  • Şuan meydan okumalar 10 sorudan oluşuyor. Ve her iki kullanıcıya aynı sorular, karışık sırayla soruluyor.
  • Meydan okumayı kazanan kullanıcı ekstra 10 puan alıyor, bunun dışında çözdüğünüz soruların puanları meydan okuma dışında istatistiklere yansımıyor.
  • Soru seti sizin ve rakibinizin eklediği soruları dışarda bırakacak şekilde hazırlanıyor.
  • Bir kullanıcıya meydan okuduğunuz zaman forumdan özel mesaj gidiyor.
  • Bir kullanıcıya aynı anda sadece bir tek aktif meydan okuma açabiliyorsunuz. Meydan okuma bitmeden veya zaman aşımına uğramadan tekrar aynı kullanıcıya meydan okuma gönderemiyorsunuz
  • Meydan okumada sadece tek bir pas hakkınız var.
  • Meydan okuma bitince kaç puan aldığınızı görebiliyorsunuz, rakibiniz bitirene kadar rakip puanı göremiyorsunuz.
  • 3 gün içerisinde tamamlanmayan meydan okumalardan bir taraf bitirse bile puan alamıyorsunuz.

Meydan okuma kapsamında kolayca meydan okuyabilmeniz için yarışmacı listesi eklendi. Şimdilik çok prematüre bir liste. O listede bir kaç veri daha gelecek ileride.

Meydan okuma dışında, sıklıkla dile getirilen “Harry potter” soruları ne alaka isyanınıza artık cevapsız kalamadık. Başta @Agape olmak üzere moderatör arkadaşlarımız yoğun bir mesai ile bir çok soruyu tekrar kategorilendirdi, çok niş olanları yarışma dışına itti.

Bugün itibari ile artık çok sıkıldığınız “Harry’nin yediği havucun rengi neydi” gibi sorular karşınıza gelmeyecek gelirse hata vardır lütfen bildirin.

Eklediğiniz sorular pasif yapıldığında artık profilden ilgili soruya tıklayarak neden pasif yapıldığını görebileceksiniz.

Henüz bitmedi ama eklemekte sakınca yok büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta içi mobil tasarım gelecek. Web sürümünden farklı olarak bazı özellikler olmayacak lakin akıllı telefonların ekran boyutuna uygun güzel bir yarışma deneyimi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bu mesajı bitirirken bir kaç konuya değinmek istiyorum. Şuan geliştirme işlemlerinin yapıldığı sunucu ile aynı sunucuda yarışıyorsunuz. Veri tabanında benim verilerim dışında hiç bir veriyle oynama olmuyor.

Önümüzdeki hafta itibari ile artık geliştirme ortamı ile yayın ortamını ayırıyoruz. Bundan sonra acil hatalar haricinde yaptığımız tüm geliştirmeler Cuma günü yayına alınacak ve her Cuma bu mesaja benzer bir post atacağım.

Mesajı bitirirken gelecek hafta Cuma günü sizleri nelerin beklediği konusunda biraz spoiler vereyim. Ne de olsa dizi değiliz :). Bu planları hızlıca entegre etmeye çalışacağız. Lakin bu sistemde kod yazan arkadaşlar dahil herkes gönüllü olduğu için hepsini yetiştiremeye de biliriz.

  • Mobil sürüm gelecek
  • Soruların puan hesaplamaları otomatik olarak günlük yapılıyor olacak
  • Planlarımızda olan fakat henüz aktif şekilde verilmeyen ödül puanları verilmeye başlanacak
  • Temel istatistikler paylaşılmaya başlanacak.
  • Yarışmacı listesi geliştirilecek.

Lütfen açık beta sürecine geçmedne önce sistemin cılkını çıkartın. Bu mesajdan sonra Trivia kategorisinde hata ve istekler diye bir başlık açacağım. Bu başlık üzerinden hata ve önerilerinizi dile getirirseniz, hem toplu bir liste olarak durur hem de trivia ile ilgili sohbet etmek isteyen arkadaşları hata ve diğerleri ile boğmamız oluruz.

İyi yarışmalar…

9 Beğeni

Bu hafta pek trivia çözemedim ama şu an feci gaza geldim. Süper olmuş :heart_eyes:

2 Beğeni

Bu iş gittikçe çok heyecanlı bir hal almaya başlıyor. :slight_smile: Herkesin emeğine sağlık.

2 Beğeni

Bir sorun var galiba. Birden-bire sayfa kapanıyor.

1 Beğeni