Tüm Sevgililer

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Tüm Sevgililer – Aylık Öykü Seçkisi

Gözlerini açabilmek için epeyce uğraşmak zorunda kaldı. Göz kapakları kendine itaat etmiyor gibiydi. Gözünü açabildiğinde yüzünü kaplayan toz gözünü yaktı ve nihayet gözlerini açabildiğinde loş ışıkta duvarları maviye boyalı iki kanepe ve ufak bir masa olan odada yerde yattığını fark etti. Lacivert kanepeler ve ufak ahşap masa çocukluğunda Edirne’de yaşadıkları evdeki misafir odasını hatırlattı. Ayağa…

1 Beğeni

Ölümün, yaşam kavgalarımızı bitirdiğini düşündüm öyküyü okurken. Haluk’un diğer tarafa gidip ruhlarla görüştüğü değil de, kendi hayatıyla, kendi geçmişiyle yüzleşmesi olarak algıladım. Yaşarken kız arkadaşları birbiriyle kavga ederdi ama ölüm, sessiz bir barışı da getirdi ardından. Kapılar ve koridorları nefes aldığımız her an yaptığımız seçimlerin bir simgesi gibi geldi. Malikaneler de tarih çizgisinin ardına art arda yerleşen aile bireyleri… Bir zincir gibi… İmgesi bol, maneviyatı yüksek bir öyküydü. Ayrıca Dante’nin Araf kitabını merak ettirdi. Okuma listeme ekledim. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni