Tür Değiştirmek İsteyen Birine Hangi Animeleri Önerirsiniz?

Selam herkese. Ben çok fazla anime izleyen biri değilim yani en fazla 7-8 tane anime bitirmişimdir. (Belki bazıları için fazla gelebilir ama sitenin geneline bakınca anime izleyen çok insan var :D) Genelde hep korku ağırlıklı izledim ve bazılarını gerçekten beğendim. Fakat korku animesi fazla kalmadı izlemediğim.(Higurashi ve Helsing bekliyor hala)
Artık farklı tarzlara geçmek istedim. Bilimkurgu ve fantastik de severim genelde ama animelerde pek tecrübe etmedim. Farklı tarzlarda da olabilir, benim gibi başka bir tarzdan anime izlemeye devam edenler için hangi animeleri önerirsiniz?

Konu ile başlık alakası biraz değişik olmuş :slight_smile: Tek türden izlemek zaten iyi değil bence. Zaten her türün başarılı ve başarısız anime örnekleri mevcut. İsteklerini daha detaylı ifade edersen anime tavsiyesi yapabiliriz. Belli bir türde anime mi istiyorsun? Kaliteli olsun da ne olursa olsun mu diyorsun? Akıcı, aksiyon animeleri mi yoksa sakin, yavaş animeler mi?

1 Beğeni

Kimi no Nawa çok popüler bir filmdir ve ününün hakkını da veriyor, fantastik türünde.
İkinci sezonu kusursuz olan Bungou Stray Dogs da var.

1 Beğeni

Anime izleyen ve ciddiyetten uzaklaşmak isteyen herkes Gintama izlemeli bence… Bunun dışında o kadar geniş bir alan var ki, ne yazacağını şaşırıyor insan :sweat_smile:

1 Beğeni

Kimi No Wana listemdeydi. Bungou Stray Dogs’a şimdi göz attım ilgimi çekti biraz, bir ara bakıcam sanırım :slight_smile: Teşekkürler

Tür pek fark etmiyor ama izledikten sonra, vay be güzeldi cidden kaliteli, özgün bir şey izledim diyebileceğim bir şeyler olabilir

Zeki karakterleri ile beni büyüleyen iki anime
Death Note
Code Geass

Dramı ile en çok duygulandıran iki anime
Shigatsu wa Kimi no Uso
Violet Evergarden

Farklı konusu, bol karakterleri ile
Baccano
Durarara

Beyin yakan iki anime
Steins Gate
Ergo Proxy

Ciddi atmosferi ile iki bilimkurgu animesi
Ghost in the Shell
Psycho Pass

Aksiyonu ile ekran başından seni bırakmayan iki anime
Shingeki no kyojin
Akame ga kill

Psikolojik türde unutulmaz iki anime
Shinsekai Yori
Boku Dake ga Inai Machi

Seç beğen izle ikişer ikişer örnek verdim ben :slight_smile:

2 Beğeni

Hahah bu cevabı bekliyordum gerçekten biraz bakmıştım absürd bir şeydi :smiley: teşekkürler.

Harika liste olmuş çok teşekkürler :smiley: bunlara sıra sıra bakıcam sanırım.

1 Beğeni

Seinen olarak önerebilecekkerim:
Monster(Favori animem. Gerilim türü belki izlemiş bile olabilirsiniz. İzlediğim en az animeye benzer animeydi. İyi bir yönetmen hbo dizisi olarak çekse ve kast düzgün seçilse çok başarılı olabilir. )
Fate/Zero(fate serisinin kalanına hiç bulaşmanızı tavsiye etmem. Zero’nun farklı yanı senaristin Gen Urobuchi olması. Bu adamın yazdığı hiçbir şeyi izlemekten pişman olmazsınız. @GkiraraJ’ın dediği gibi zero izleyip zirvede bırakın :grin:. )
Shounen olarak önerebilecekkerim:
Fullmetal Alchemist Brotherhood(bu foruma üye olduğum sırada en sevdiğim animeydi. Yeni bitirmiştim. Bu yüzden nickim buradaki favori karakterim. İyi yazılmış karakterler, detaylı ve foreshadowing dolu bir kurgu, çok güzel aksiyon sahneleri. Şu an favorim değil ama yine de çok sevdiğim bir seri. )
Hunter x Hunter(İzlediğim ilk anime serisiydi. Çok etkilenmiştim. Karakterler çok sağlam ve zaten bu benim bir animede ilk aradığım şeydir. Güç dengesi konusunda izlediğim en başarılı anime. Ana karakterin düşmanla savaşırken yenilir gibi olup power up alması falan yok. Arkadaşlığın gücüyle yenilen düşmanlar yok. Bir de yaklaşık 70. Bölümden sonra başlayan kimera karıncası arcı inanılmaz güzel.)
Son olarak anime değil ama izlemediyseniz Avatar The Last Airbender’ı kesin izleyin. Batı yapımı animasyonlar arasında açık ara en başarılı iş. Hiçbir anime diziyi izlerken ağlamadım ama bunu izlerken ağladım. Karakter gelişimi konusunda ders olarak okutulabilir.

2 Beğeni

Slice of Life&romance&psikoloji

Sangatsu no Lion,
Violet Evergarden,
Koe no Katachi,
Shigatsu wa kimi no uso,

Komedi
Kaguya sama,
Gintama(absürt)

Polisiye - gerilim-
Zankyou no Terror
Boku dake ga inai Machi
Psycho Pass(ilk sezon)
Gangster öyküsü;
91 Days

Bu arada Monster’ın mangasını okumanı öneririm. Animesinde 17.bölümden sonra mangasıyla olan bağ kopuyor. Manga canon bölümleri ilk 17 bölüm diye biliyorum.

3 Beğeni

Benim önereceğim çoğu seri önerilmiş.
Dororo keyifli bir animeydi. Bir de Studio Ghibli filmlerini şiddetle öneririm.

2 Beğeni

Tür değiştirmek aslında o kadar da zor değil. Kaliteli ve sizi çeken bir yapım olduğu sürece her tür rahatlıkla izleniyor. Örnek olarak animeye ilk başladığım zamanlar digimon, naruto, bleach, one piece izledikten sonra fairy tail, d-grayman, soul eather gibi bir kaç animeye başlama denememin başarısızlık ile sonuçlanmasından ötürü tam izlemeyi bırakacakken bir facebook sayfasında Gj-bu paylaşımı görüp hayatımın aşkı olan anime ile tanışmış oldum. -Sıradan bir komedi animesi ama karşıma çıkma zamanından ve karakterlerinden ötürü benim canımın içidir. :smiley: - Baktım başka türden animelerde gayet eğlenceli ve güzel oluyor derken 10 senedir anime izliyorum. Şimdi önerilere gelecek olur isek bende ikişer ikişer türlere göre yazayım; -Birini yazınca akla diğeri geliyor pek mümkün değil ama. :smiley: -

Komedi olarak; D-frag! ve danshi koukousei no nichijou kesinlikle öneriyorum. Komedi ve slice of life animelerinde genel olarak ilk bölümler biraz sıkıcıdır ama aldanmayın. Özellikle danshi de 3 kere başlayıp bıraktıktan sonra bir bitirdim sonra beş kere daha bitirdim öyle diyeyim. D-Frag! zaten dün tekrar indirdim izlerim diye.

Romantik komedi olarak; Karakai jouzu Takagi-san ile Kaguya sama önerebilirim. Yakın zamanlarda izleyip aklımda aşırı yer ettikleri için ilk bunlar geliyor aklıma lakin komedi sıralayacak olsam buraya yardırırım. -Şimdiden iki üç tane geldi. :smiley:- Bokura wa minna kawai so da ekleyeyim bari buraya koymazsam içimde kalır. :smiley:

Dram olarak; Ano hana ve clannad öneriyorum. Ano hana ilk bölümleri yavan ama son 4 bölümü ile özellikle son bölümü çoğu dram animesinin her sahnesine bedeldir. Clannad ise ilk sezonu leş ötesi ama ikinci sezonu baştan sona dram olarak arayacağınız her şeyi verir. O ilk sezonu atlatmak sıkıntı ama biraz. Ben 7-8 kere başlayıp bırakmıştım senelerce ama sonunda izleyince pişman olmuştum bıraktığıma.

Aksiyon filan olarak bilemiyorum çoğu birbirine benziyor ama kaliteli belli başlı ayrılan yapımlar var ve arkadaşlar önermiş zaten. Önermediklerini de bulmak zor değil her yerde denk geliyorsunuz o yüzden yorum yapmıyorum. -Sayılarından ötürü de izlediklerim içinde seçmek imkansız gibi geliyor. Bir saysam on tane geliyor aklıma ve özellikle ön plana çıkanda yok sanırım onlarda.- Tabii Black lagoon önermezsem olmaz yinede. Kesinlikle öne çıkıyor ama aksiyon kısmına mı alırım sadece diye arada kaldım.

Son olarakta hiçbir türe koymak istemediğim tüm animelerin içinde yeri apayrı olan Spice and Wolf diyip aşağıya biraz kaliteli anime yardırıyorum izininizle.

Golden time (Romantik komedi) - Kimi ni todoke (Romantik komedi) - Oregairu (Romantik komedi ve fazlası) - Baka to test (Ecchi-komedi) - Aggretsuko (komedi) - Air ( Dram ) - Akatsuki no yona (Fantastik, Dram, Romantizm) - Gokudolls (absürt komedi) - Haganai (ecchi-komedi) Charlotte (Dram - Fantastik- Komedi) Demi-chan (komedi) Dimension W (Fantastik) Drifters (Fantastik- Aksiyon-Tarihi) Danmachi ilk sezonu (fantastik) Goblin Slayer (Fantastik- Aksiyon- Dram) Golden Kamuy (Tarihi- aksiyon)

Anime listemde g harfine kadar özellikle öne çıkanları yazdım. Kötü seri yoktur içinde herkese özellikle tavsiye edilir. Lakin birkaç tanesi ilk başladığım zamanlardan izlediğim seriler olduğu için yeri ayrıdır yani onları sevmeme ihtimaliniz var tarafsız bir yazı değildir. :roll_eyes:

2 Beğeni

Arkadaşlar ne yaptınız öyle :slight_smile: Konuda 7-8 anime izledim dedi adam, 50 tane anime tavsiyesi geldi. :joy: Seçim yapmak zor olacak onun için :joy:

Fate/zero’yu özelikle söylememiştim. Çünkü çok kaliteli bir anime. O animeyi izleyince animelere bakış açım değişti, anime beğenmiyorum artık :joy: Herkesin görüşü farklı olsa da ben yine de Fate/Zero’nun ilk izlenmesi tarafı değilim. Evreni biraz tanıyıp o şekilde Fate/Zero’ya geçmek daha iyi bence. Ama 2006 yapım Fate Stay Night görüntü kalitesi, grafikleri gerçekten çok kötü. Çoğunluk gibi 2014 yapım Fate Stay Night UBW ardından Fate/Zero tavsiye ederim.

2 Beğeni

Benim sıralamam en iyisi bı kere taam mı? Hıh.
Zevkine varmak için önce UBW sonra Zero, peşine 2006 ardından Heaven’s Feel filmleri. Aksini iddia eden varsa “Trace on” bekliyorum bak (!)

Şaka bir yana tam bir manyaklık edip hepsini izledim. Pişman mıyım? Yan serileri izlemeyi düşünüyorum diye cevaplarsam anlarsınız olup olmadığımı. :smirk:

Fate evreni ve hizmetçi çağırma mantığı çok hoşuma gitmişti nedense (hala gidiyor). Ama kesinlikle katılıyorum, Zero izlemeden önce 20 anime barajını aşmak gerek.

(Beğenme seviyesine göre visual noveli de oynana/okunabilir)

2 Beğeni

Slam Dunk öneririm. (20 karakter.)

1 Beğeni

Gördüğüm üzere yazılanlar içinde zaten kalitesiz seri yok. O yüzden ne kadar çok yazarsak o kadar faydalı olur bence. Ne zaman izleyecek bir şey arasa herhangi birini açıp izleyebilir rastgele.

3 Beğeni

Teşekkür ederim güzel öneriler için :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim değişik duruyor.

1 Beğeni

Polisiye animelerinden bir kaç tanesini listeme almıştım güzel duruyorlar :smiley: teşekkürler.

2 Beğeni