Türk Edebiyatı Klasikleri’nde Yayınevi Önerisi

Merhabalar. Konuyla ilgili arkadaşlar Türk Edebiyatı Klasikleri’nde hangi yayın evini önerir acaba? İş Bankası Yayınları sanki daha derli toplu görünüyor ama yine de önerilere açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Can Yayınlarına da güvenebilirsin. Hem orijinal metin hem de günümüz Türkçesi şeklinde iki seçenek sunuyorlar.

1 Beğeni

İş Bankasının yeni serisi tartışmasız önde bana kalırsa. Piyasada hiç görmediğim kitapların yanı sıra kitapların günümüz Türkçesine uyarlamasında çalışılan kişiler işinin ehli insanlar. Ayrıca banka desteği nedeniyle çok uygun fiyat politikaları olması daha avantajlı. Seride şu an 44 kitaba gelindi. Ben 42 kitabı alıp 39 tanesini okudum. 40. kitaba da yeni başladım. Şu ana kadar bariz hatalı olan kitaba rastlamadım. Aşağıdaki linkten çıkan kitapları görebilirsiniz. Ama oradan satın almayın derim. Daha çok indirimli olan siteler var. Özellikle Babil’i öneririm. Hem stoklu çalışıyor hem de daha uygun fiyatlı.

Not: Linkteki seri 43 kitap görünüyor. Son çıkan Siyah Gözler henüz kataloga eklenmemiş. Babil linkini de ekliyorum.

2 Beğeni

Doğrusu ben de İş Bankası baskılarını almaktan yanayım ama yine de değerli görüşleri almak her zaman iyidir. Babil ve İdefix’in fiyatları iyi görünüyor. İkisinden birini tercih edeceğim.

Aslında bir bölümü yıllar önce okumuş olduğum kitaplar, ancak o kitaplar artık kütüphanemde değil. Hem kütüphanemde bulunsun istiyorum, hem de okumadıklarımı okumak… Teşekkür ederim

1 Beğeni

Rica ederim. Ben de lisede çoğunu okudum. Bu seriyi gördüğüm ilk anda tekrar okuma fikri geldi. İlk defa gördüğüm eserler gelmeye başlayınca ilgim daha çok arttı.

1 Beğeni

Demek ki aynı olmuş :slight_smile: az önce ben de forumda denk geldim İş Bankası Türk Ed. Klasikleri’ne, baktım biraz, tekrar okuma isteği geldi. Tekrar o dönemin havasını solumak istedim.

1 Beğeni

Merhaba, benim tavsiyem de İş Bankası Kültür Yayınlarından okumanız yönünde.

Daha önce farklı yayınevlerinden kitaplarını okuduğum Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı dipnotlar, açıklamalar arasında savrulmaktan bir türlü keyif ala ala okuyamamıştım. İş Kültür, metinleri nerede günümüz Türkçesine çevireceğini, nerede ek açıklamalarla destekleyeceğini inci gibi işleyen bir ekiple kitapları uyarlıyor. Ortaya çıkan sonuç muazzam.

Uzun zamandır kitap okuyamadığım için doğru dürüst kitap alışverişi yapmadım ama İş Kültür kitapları bkmkitap’ta da uygun fiyatlı oluyor, 3-5-7,90 ₺ kampanyalı kitaplar arasında “bu kitap nasıl bu fiyata satılır?” diye düşündüren kitaplara denk gelebilirsiniz. Kısacası eğer incelemediyseniz siteye göz atmakta fayda var.

2 Beğeni

Bkm’den alışveriş yapmama konusunda kendime söz vermiştim ama tekrardan gözden geçireceğim bu kararımı :slight_smile: teşekkür ederim tavsiye için

1 Beğeni