Bu Gaston Leroux, Operadaki Hayalet’in yazarı Gaston Leroux değil mi?
Ben de yakın zamanda başka bir yayınevinde görüp öğrenmiştim. Evet o.
Güney yayınları olması lazım.
Benim okuduğum Martı Yayınevinin Aralık 2016 baskısı. Ama romanı çok sevdiğimi söyleyemem. Gizem havası verilebilsin diye gerçekmiş gibi veya belgeselmiş gibi yazılmış ama benim hoşuma gitmedi.
Ben henüz iki kitabı da okumadım ama okuma planlarım arasında. Genelde korku türü bana pek hitap etmiyor ama böyle isim yapmış eserleri denemeden geçemiyorum.
Şöyle birkaç soru sormuştum İş Bankası’na. Cevap geldiği için burada da paylaşayım dedim.
Özellikle Weinbaum için çok heyecanlandım. Sonunda bütün öykülerini görebileceğiz.
Bu başlık altına okuduğumuzda sevdiğimiz ya da sevmediğimiz modern klasikleri de yazsak, favorilerimizi vs. Böylece tüm seriyi toplamayan, aralardan seçenlere falan seçenek oluşturmada yardımcı olabiliriz ( tabi herkesin zevki farklı ama dediğim gibi çoğu insan artık zevklerinin uyuştuğu üyeleri biliyordur, ya da üyelerin zevkine güveniyordur bir seçenek olur modern klasik okumak isteyenlere)
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz merak ettim?
Not: Evet hangi kitabı okuyorsunuz başlığı var ama orda her zaman sevip sevmediklerinden bahsetmiyor üyeler ve modern klasiklerin çeşitliliği az gibi o başlıkta.
Ben başlayayım; Golding’in Kule kitabı. Kitabı arkadaşım hediye etmişti. İki kere okumaya çalıştım ama olmadı. Kitaptan zevk alabilmek için Hristiyan inancını yalayıp yutmuş olmanız lazım bence; yani İncil’i. Böyle olmayanlar kitaba temkinli yaklaşsın derim.
Modern Klasikler’den elimde çok yok ama Dr. Jekyll ile Bay Hyde (R. L. Stevenson) kitabına bayılırım. Lisedeyken ödev için seviyeli olan İngilizce kitaplarından okumuştum. Aklımda o kadar yer etmişti ki Türkçesini de alıp okudum. İnsanın kendisiyle, toplumla ve ahlak kurallarıyla çatışmasını çok iyi işleyen ve bilim kurgusal bir yönü olan karanlık bir kitap. Bu kitaptan sonra yazara hayran kaldığım için elime aldığım her eserini merakla okuyorum. Yazarın yine bu seride çıkan Olalla kitabı da gizem dolu ve kasvetli müthiş bir öykü.
Dr. Jekyll ve Bay Hyde için değişik bir analiz okumuştum. Özetle; Dr. Jekyll’ın kişinin gerçek karakteri olmadığını, yaşadığı şartlara uyum sağlamak için giyindiği bir benlik olduğunu ve aslında Bay Hyde’ın kişinin gerçek karakteri olduğunu ifade ediyordu. Bunu da Bay Hyde’ın zamanla daha sık şekilde ortaya çıkmasına ve sonunda kalıcı olmasına dayandırıyordu. Böyle farklı açılardan bakınca daha bir anlamlı hale geliyor 
Evet, gerçekten daha çok etkiliyor insanı. Ben de okuduğumda birçok incelemeye bakmıştım. Bazı kitaplardan sonra uzun uzun incelemeler okumak daha da doyurucu oluyor. 
156
daha dün çınardan çıkıcak diye twitterda gördüm iş bankası hızlı davranmış 
edit: çıkmış bile

47 numara Genç Bir Doktorun Günlüğü - Mihail Bulgakov
“Genç Bir Doktorun Anıları” olmalı. Teşekkürler liste için.
Merhabalar. BKM A.B.D. 1919’u satışa açmış. Almak isteyen olursa stok bitmeden bakabilir ![]()
Bkmkitap daha önce yüz yılın en iyi bilimkurgu öyküleri kitabını da satışa açmış, sonra stok yok diye iptal etmişti siparişleri. Bu kitapta benzer durum olur mu bilmiyorum ama kapıda ödeme seçeneği de düşünülebilir. İptal olursa para iadesi ile uğramamış olursunuz.
Ben ayın 3 ünde sipariş geçtim, A.B.D. 42. Enlem temin edilemedi diye para iadesi yaptılar (iyzico 7 gün içerisinde hesabıma geçecekmiş parayı) ama 1919 u bugün kargoya verdiler.
Kitap geldiğinde fotoğrafını atabilir misiniz? Renkli kapak mı gönderiyorlar merak ediyorum😅
Resimde gözüken renki kapak. Gelince atarım resmi. Bende merak içerisindeyim acaba nasıl gelecek diye 
BKM’nin kendi mağazasından gönderim yapılıyorsa renkli kapak yoktu orada. Eski baskıdan vardı.
Arkadaşlar ben daha önce sipariş verdim denedim fakat temin edilemedi diye iptal edildi. Bilginiz olsun.