Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Modern Klasiklerin sırtlarındaki yazar - kitap isimleri aynı hizada olsa keşke. Hepsinin birbirinden farklı olması sinir bozucu. :frowning:

O zaman siz fenicka ya bakın da iyice moraliniz bozulsun :slight_smile:

Tüm seride önce yazar adı sonra eser, o kitapta bazı baskılarında önce eser adı sonra yazar.

1 Beğeni

Bu konuda hay klasikleri çok iyi dizayn sahip. Çok güzel değil ama aşırı düzgün duruyor. Ben bu konuda bilimkurgu klasikleri ve unutulmuş fantastikleri seviyorum.

2 Beğeni

Bendeki Feniçka düzgünmüş. Siz böyle diyince kontrol ettim. :rofl:

Yazar ve Eser arasına sembol koyuyorlar ya o sembol hepsinde aynı hizada olabilir. Böylece kitaplıkta daha düzgün bir görüntü oluşturur.

1 Beğeni

Ciltlilerde maalesef boyut farklılıkları var.

O çok kötüymüş :open_mouth: Valla kızmayın ama ciltli kitaptan okumak çok zor geliyor bana. Taşıyamıyorum yanımda falan. Normal okuyup arşivlemek için ciltli olabilir de, zaman çarkı kitaplarımı açtım dün. Ciltleri aşırı kötü ve iki tanesi kopmuş. İçim yandı. Çok para verdim çünkü. Bir de boyut farkı olsaydı delirirdim herhalde.
Klasikler konusunda iletisimin tasarımlarını renkleri ve dokusuyla çok seviyorum. Tek sıkıntı hala sırta ters yazıyor olmaları.

Klasik sevmememe rağmen bayıldım açıkçası :blush:

2 Beğeni

Ben klasikleri genelde evde okuduğumdan sorun olmuyor. Taşımak sıkıntılı gibi görünse de karton kapak hacimli kitaplar daha kolay dağılır. O da var.

1 Beğeni

Ya mesele tek elle tutabilmek benim için. Tutamıyorsam dışarıda okuyamıyorum. Bi yerde sıra beklerken falan okumak güzel oluyor öyle. :blush:

Sizce de biraz abartmıyor musunuz? Obsesif düzeyde bir takıntınızın olduğunu düşünüyorum. Bu kitaplıktaki düzen ve kitap kapaklarına olan düşkünlüğünüz biraz yordu beni.

Çevirinin kalitesi, baskının iyi oluşu ve yazarın kim olduğunun önemini anlıyorum ama bu düzen çılgınlığını anlayamadım bir türlü mazur görün. Eski kitaplığımı görseniz tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.

Bence içeriğe odaklanın. Ayrıntılara takılmayın. Her seriyi toplayamayız. Mükemmel olmamanın hafifliği ile yaşayın. Bir dost tavsiyesi.

4 Beğeni

Başkalarının düzen takıntısı sizi neden yoruyor ki :sweat_smile: Başkalarının obsesifliği sizi bu kadar etkilememeli. Bir de bir edebiyat forumunda bence nickiniz biraz rahatsız edici. Ama ben bunu umursamıyorum bile cevap verirken. Rahatlayın, boşverin isteyen istediği obsesifliği yaşasın.

6 Beğeni

Ne ara yoruldunuz hocam hele bir oturun soluklanın :slight_smile:

3 Beğeni

Kitapları obje olarak sevmek de gayet doğal bir şey. Nasıl göründüğü benim için önemli. Obsesif derecede bir takıntım yok, ha olsa dahi bu sizi hiç ilgilendirmez. :joy:

1 Beğeni

Mutlu pazarlar. Bu kitaplardan bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

2 Beğeni

Normal olarak bulman zor. Ancak yüklü miktarda paran varsa sadece bir kitap için 400-500 TL ödersen bulabilirsin. Onun dışında mümkün değil.

Ya da Anadolu’nun ücra köşelerinde kıyıda köşede kalmış, Nadir Kitap denen oluşumdan henüz haberi olmayan kitapçılarda. Ben neler neler buldum öyle. :smile:

5 Beğeni

Teşekkür ederim yardımlarınız için :blush:

1 Beğeni

Bursa ya yakın mısınız yolunuz düşer mi bilmiyorum orada bir bkm şubesinde bu en büyük şubede 3 ay önce 30 40 tane anne frank vardı hatta ben 3 4 tane aldım seriyi biriktiren arkadaşlara verdim

1 Beğeni

Bende Bursa’da yaşıyorum ve her hafta düzenli olarak gidiyorum BKM kitap cafeye. Gerçekten o kadar büyük ki asla bitiremiyorsunuz gezmeyi. Her hafta çeşitli kitaplar 5 TL oluyor ve internetten kargo parasına göre gerçekten mantıklı olabiliyor kitaplar. Özellikle İş Kültür’ün yerli ve yabancı klasiklerinin ince kitaplarında.

1 Beğeni

https://www.eganba.com/kara-kesis-kitabi-antov-cehov

Yeni Modern Klasik.

15 Beğeni

Sarı Odanın Esrarı.

10 Beğeni