Kopyalanmış Adam ne kadar güzelmiş.
Başarılı bir çalışma.
https://www.iskultur.com.tr/bir-gozyasi-bir-gulumseme.aspx
https://www.iskultur.com.tr/bir-gozyasi-bir-gulumseme-sert-kapak.aspx
Levent Cinemre’den bir gol daha.
Daha çok İş Bankası’nın golü gibi geldi bana. 80 sayfa kitap 180 lira mı? Liste fiyatı da 240 liraymış.
Birileri İş Bankası’na hayırdır siz ne yapıyorsunuz demiyor mu arkadaş? 160 sayfalık ciltli kitap nasıl 200 lira olur? 20 tane karton kapak kitap sattım bir tane ciltli alabildim. Eskiden basılanların fiyatlarını arttırmadıkları için mi bunlara bu kadar yüklendiler bilmiyorum ama fikir vermesi açısından YKY yeni basım Okült Cadılık ve Büyü Kitabını şimdi 200 liraya aldım. Kuşe kağıda, 400 sayfa ve büyük ebatlı bir kitap. Bilen bilir. Artık ciltli alan kalmadığı için mi tepki çekmiyor nedir anlayamadım valla. Bütçe dostu diye övüldü övüldü, İthaki’yi de solladı gidiyor.
Ciltli kitapları kitap kağıdına basmış olsalar düşük olabilir. Bunlar en pahalı kağıt olan Ivory Kağıt kullanıyor. Ondan dolayı fiyatlar yüksek oluyor. Kendi düşüncem bu şekilde. Başka bir durum varsa bilemiyorum.
Valla bilemiyorum. Evet kağıt çok kaliteli ve zaten o yüzden alıyordum ama karton kapaklar da fiyat olarak pek uygun değil artık. Onlar da İthaki ile aynı hatta zaman zaman daha pahalı. Eskiden bu iki yayınevi arasında çok fark oluyordu.
Ivory kağıt kuşe kağıttan ne kadar pahalı olabilir ki? Tamamı renkli basılmış kitapla kıyasladım. Bence daha da azdır maliyeti. Örneğin İthaki çizgi romanı da öyle:
Sandman: Uvertür, 232 sayfa, %35 indirimle 156 lira.
Bari şömizleri adam gibi olsaydı bu fiyatlara…
Modern Klasikleri seçerek Ciltli alıyordum. Jules Verne, Jack London ne çıkartırlarsa alıyordum. Son fiyatlardan sonra, görünen o ki sadece Jules Verne ve Jack London la devam edeceğim. Böyle fiyat olmaz. Hele ki Ciltli ile karton kapaklı arasında ki bu kadar muazzam fark hiç olmaz.
Ben Modern Klasikleri ciltli almayı bıraktım.
Fiyatların yüksek olması sebebiyle +500 sayfa sayısına sahip kitapları ciltli almayı düşünüyorum. Koleksiyonerliğimi bölümüme ait kitaplara ayırmaya başladım tamamen, ki onlar da en az 400 TL etiket fiyatlı.
Gönül ister ki çoğu kitabı ciltli alalım…
İş Kültür 'ün 40 sayfalık ciltli kitaplarının liste fiyatı 200 TL olunca, çok elzem kitapları dışında ben de almayı bıraktım.
Yeni yayın yönetmeni, ekonomik kriz derken uçuşa geçti iş kültür.
Bende aynı şekilde Jules Verne, Jack London ve seçmece bazı kitapları alıyordum. Son çıkan 2-3 Jack London’u almadım. Bundan sonra da bu fiyatla almam.
Bir zamanlar İş kültür karton/ciltli fiyat durumu 1e3 veya 1e4 gibiydi. Şuan 9-10 kat fiyat farkı var aralarında. Çok saçma bir hale geldi.
Merhaba bu şömizlere hangi sitede rastladınız?
bayağı oluyor. dolap uygulamasında rastlamıştım.