Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Hayal kirikligina uğrayan bir ben değilmişim, teselli oldu bana.

2 Beğeni

şu an 248 kitaptan kaç tanesinin baskısı yok acaba.

1 Beğeni

kesin olarak baskisi olmayan sanirim 4 kitap yok telif nedeniyle

1 Beğeni

9 kitap hariç tüm seriyi aldım. O 9 kitap da son 5 yıldır hiç baskı görmedi, bazılarının telifi başka yayınevinde olduğu için baskı şansı yok, bunlar sanırım sizin dediğiniz 4 kitap. Teorik olarak gün itibarıyla baskısı olmayan kitap sayısı 9’dan da fazladır…

2 Beğeni

Bu liste ya baskisi olmayan yada ciltli basilmamis kitaplar, her ne kadar titizlikle arastisamda yanlış olma ihtimali var, sonuçta Is Bankası Kültür Yayınları :slight_smile:

2 Beğeni

Ben karton kapak versiyonları aldığım için bendeki eksik sayısı daha az haliyle. Bendekiler de aşağıdakiler + 2 saramago kitabı (onları kırmızıkedi’den temin ettim ama seri eksik tabi…)

Düzeltme: Yirmi aşk şiiri yakın zamanda DK’dan çıktı ordan aldım. Bahçede eğlence’yi de everest açıkhava dizisinden almıştım. Ama kısaltılmış versiyon mu buna emin olamadım hiç. Çevirmen aynı ama sayfa sayısı daha az üstelik kitap boyutu da küçük.

2 Beğeni

sayfa sayisi yaniltici oluyor, yazı tipi büyüklüğ (Punto) ile ilgili sayfa sayisi, genelde.

2 Beğeni

Puntolar aynı diyecektim ki içeriğine baktım iş bankası versiyonunda bir çok hikaye varmış.

2 Beğeni

Anne Frank, Katherine Mansfield ve Virginia Woolf öleli 70 yılı geçmiş ama yurtdışında farklı mı oluyor telif durumu bilemedim. Basılmama sebebi nedir bu kitapların acaba?

3 Beğeni

Anne Frank’ın notlarını son olarak babası Otto Frank derlediği için telifi onun kurduğu vakıf üzerinden gidiyor. Diğerlerinde telif yok, ancak çevirmenleri Oya Dalgıç’ın telif haklarını başka yayınevi (Everest) aldı. Ancak İş Kültür başka bir çeviri yaptırabilir, bunun önünde bir engel yok.

6 Beğeni

4 Beğeni

Mart sonunda basladigim Modern Klasikler ve Klasik Türk Edebiyatı serilerinin Ciltli, ciltli baskisi cikmayanlarin Karton Kapaklı versiyonlarını an itibariyle tamamlamış bulunmaktayım. Oldukça yogun bir 4 ay sonunda üstelik yurtdisinda olmama rağmen heyecanlı bir serüven oldu benim icin. Paylaşmak istedim :slight_smile:

9 Beğeni

Hayırlı olsun. Bir fotoğraf bekliyoruz o halde.

2 Beğeni

Kitaplarin büyük bir kısmı halen Türkiye’de maalesef,
bu yaz tatilinde getirebildigim kadarını getirmeye calisacagim.
Tüm kitapların kütüphanede yer alması uzun sürecek.

3 Beğeni
3 Beğeni

250 kitap

17 Beğeni

Sağ üst ve sol alt kısım öncelikli olarak, çok güzel görünüyorlar. Sol alta bir Tenten ya da Haddock gider.

2 Beğeni
5 Beğeni