Ben tahminen sana söyleyeyim
Kitabın uzunluğu yaklaşık 20 cm. 10 cm pay var gözüküyor. 30 cm.
Ben tahminen sana söyleyeyim
Kitabın uzunluğu yaklaşık 20 cm. 10 cm pay var gözüküyor. 30 cm.
Selamlar
Gece gece kitaplarımla ilgilenirken aralarında “Bahçede Eğlence” kitabının ciltli versiyonunun olmadığını farkettim. Yıllar önce basılmış ve nasıl olduysa onu atlamışım. Hemen sitelere baktım ama hiçbir yerde yok malesef. Elinde fazla olan ya da nereden bulabileceğimi söyleyecek olan var mı acaba?
Eski ciltli baskıdan bahsediyorsunuz sanırım. Ben o zamanlarına denk gelmedim ancak bu kitabın cilstsiz baskısı da yok maalesef. 2021 yılında bu seriyi almaya başladım o gün bu gündür hiç baskı görmedi. Çevirmen vefat ettiği için yeni çeviri yapılması gerekli sanırım, çünkü bu kitap özelinde çeviri hakları sanırım everest yayınevinde. Diğer Oya Dalgıç çevirisi olan kitaplar da hiç baskı görmedi ki bazılarının kitap telifleri de düşmüş.
Hayır yeni baskısından bahsediyorum. Zira ciltli versiyonu basılmış gibi görünüyor ve kendi sitesinde “tükendi” ibaresi var. Tuhaf olan durum eski versiyon olarak sadece bu kitabın ciltli versiyonunun kitaplığımda olması.
Zamanında ben de seride eksik olan bazı kitapları çok araştırdım ancak yanlış anlamadıysam bazı yeni tasarımlı kapaklar hiç yapılmamış. Örneğin John Dos Passos kitaplarının da ciltsiz yeni kapaklı görselleri tükendi olarak duruyor sitede ancak hiç basılmış halini görmedim.
Mansfield’in 2 Kitabida maalesef Is Bankasında yok artık, telif nedeniyle. Bende uzun süre aradım eski Sert-Kapak versiyonlarını fahis fiyatlara Nadir’den aldım.
John Passos un bu kitapları 3 lü set zaten, 3. Kitap Is Bankasında hiç basılmadı.
Eski ciltlilerin boyutları yeni ciltsiz tasarımlarla aynı olmadığı için hiç almak istemedim. Bendeki seriden eksik olan 9 kitap da aşağıdakiler.
Araştırdığım kadarıyla ilk 5 kitap yeni tasarımla hiç baskı görmedi.
6, 7, 8 ve 9’u da çok yüksek fiyatlı olduğu için almayı tercih etmedim.
José Saramago’ları Kırmızı Kedi Yayınevinden aldım.
Pablo Neruda’yı Doğan Kitaptan aldım.
Virginia Woolf’u Alfa Kitaptan aldım.
Bahçede Eğlence kitabındaki iki öyküyü de Everest Açıkhava serisinden Bahçede Parti adlı kitap ile almış oldum.
| Kitap | Yazar (Ad) | Yazar (Soyad) | Çevirmen | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Bilinmeyen Bir Adanın Öyküsü | José | Saramago | |
| 2 | Kopyalanmış Adam | José | Saramago | |
| 3 | A.B.D. 42. Enlem | John Dos | Passos | Oya Dalgıç |
| 4 | Bahçede Eğlence | Katherine | Mansfield | Oya Dalgıç |
| 5 | A.B.D. 1919 | John Dos | Passos | Oya Dalgıç |
| 6 | Çocuksu Bir Şey | Katherine | Mansfield | Oya Dalgıç |
| 7 | Bir Yazarın Günlüğü | Virginia | Woolf | Oya Dalgıç |
| 8 | Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı | Pablo | Neruda | Sait Maden |
| 9 | Anne Frank’in Hatıra Defteri | Anne | Frank | Can Yücel |
Bir kısmı fahiş fiyatlara satılır. ![]()
Ben bu seriyi toplamaktan vazgeçtim ya. Kitaplıkta çok fazla yer kaplıyor hepsini alınca. Ciltli HAY da öyle. Artık kalmasını istediklerim dışında bırakmıyorum. Bırakmayacağım yani.
Hepsini alır okurum yine orası net de, okuduktan sonra durması pek gerekmiyor gibi geldi bir yerden sonra. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.
Tabi bu duruma seriyi Excel üzerinden birçok istatistiki bilgiyle takip etmem de etken oldu. Kitaplıkta durmasına gerek yok. Sayfa sayısı olarak, yazar sayısı olarak, kitap adedine göre ne durumdayım falan her şeyi formülize ettim, rahatladım.
Bende çok araştırdım. Toplayabildiğimi topladım ama 6 kitap eksik kaldı ve hiçbir yerde yok. Aramıyorum artık. Yeni kitaplara odaklandım.
Bilinmeyen Adanın Öyküsü (José Saramago)
Kopyalanmış Adam (José Saramago)
A.B.D / 42. Enlem (John Dos Passos)
A.B.D / 1919 (John Dos Passos)
Çocuksu Bir Şey (Katherine Mansfield)
Bir Yazarın Günlüğü (Virginia Woolf)
Ben de oldukça detaylı bir excel takip ediyorum, bazen yoruyor gerçekten her kitabı eklemek. Sizin listenizdeki detayları da bilmek isterdim açıkçası başlık olarak merak ettim.
Bir gün okurum diye almaya devam ediyor ve kütüphaneye ekliyorum hala.
Toplam sayıda 1,444’e ulaşmış durumdayım ve her ay 5-10 kitap dahil oluyor.