Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Adamlar o kadar çok yeni kitap ekliyorlar ki serilere, geride bazen böyle şeyler olur. :smiley:

HAY gibi bir seriyi devam ettiren yayınevine ben ağzımı açamam galiba ya. Açsam da düşük frekans devam. :smiley:

4 Beğeni

İsterlerse elbette basarlar. Ancak; yakın zamanda İş Kültür den emekli bir sahafla tanıştım, söyledikleri hiç iç açıcı değil. Okurun çok da önemsenmediğinden falan bahsetti. Ha bizi şaşırtıp da yeni çeviri ile tekrar yayınlarlar mı bilemem, lakin benim pek umudum yok. Daha zahmetli bi kere. Hazır varken neden uğraşsınlar bir şeyler üretmeye?

1 Beğeni

Emekli olan kişi neler dedi bilemem ancak sanki bugüne kadar yayınladıkları her kitap eski çeviriymiş gibi oldu siz böyle diyince de. Ayrıca modern klasiklerde bulunabilirliği olduğu halde çevirmeni değişen kitaplar da oldu. Yani yeni çevirinin maliyetinin kitabın getirisine değeceğine inansalar bence çevirilmemesi için özellikle direteceklerini sanmıyorum aksi takdirde diğer örnekleri görmezdik kanaatindeyim.

3 Beğeni

Hocam bu kadar problemli bir yayınevi ve seri ise niçin bu seriyi takip ediyorsunuz, bırakın boşverin bir sürü seri var sizi üzmezler.

Everest Modern Klasikler var mesela istikrar diyince aklıma geldi. :smiley:

Modern klasikler erişilebilirlik, fiyat, içerik kalitesi, çeviri kalitesi, kapak tasarımı, kapak tutarlılığı, efendime söyleyeyim bilimum özelliğiyle ülkemizdeki en başarılı Modern Klasik serisi. Eksiği muhakkak var ama karton kapak versiyonda bir çizgiyi tutturdular, bu türün okuyucusuna düzenli olarak erişebilecekleri kaliteli çevirileri sunuyorlar.

Umarım eksik olanlar da basılır, buradan almak isteyen de alabilir.

5 Beğeni

Biraz fazla kötümser anlatım oldu sanırım, ben kesin öyle yapıyorlar diye bir tespitte bulunmadım. Yani dışarıdan bakıldığında var olanı basıp satmak daha kârlı gibi görünüyor. Yoksa neden bu kadar insanın beklediği bir kaç kitabı yeniden çeviriyle yayınlamıyorlar anlamak zor.

Seriyi beğeniyorum zaten, yaptıkları işe de lafım yok, bence gayet güzel seri. Yoksa tüm seriyi tamamlamaya çalışmazdım değil mi :slight_smile:

3 Beğeni

Evet orada öyle bir anlatım çıktı, niyetim bu değildi. Sadece çok fazla okurun sesini dikkate almaya meyillerinin olmadığını söyledi diyebilirim veya ben öyle anladım.

3 Beğeni

An itibariyle seride tek eksiğim bu kitap, yeni çıkan iki kitabı hariç tutuyorum. Bu kitabın karton kapak 1. baskısını bulamıyorum bir türlü. Nasıl olmaz anlaşılır gibi değil, Nadirde de üç beş ilan ancak var. Nereye gitti basılan onca kitap aklım almıyor :smiley:

İlk baskı sert kapak var.

1 Beğeni

Sert Kapak

1 Beğeni

Kitapyurdunda 1 adet var ama ilk baskımı onu bilemiyorum.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/dar-kapi-karton-kapi/653682.html

1 Beğeni

Hemen alayım, ilk baskı değilse de iade ederim :smiley:

2 Beğeni

Teşekkür ederim, sipariş geçtim şimdi. Umarım ilk baskı gelir.

2 Beğeni

Teşekkür ederim ancak karton kapak arıyorum, sert kapak hem fazladan yer kaplıyor hem de diğerlerinin arasında çok sırıtacaktır.

1 Beğeni

Kitabı satın aldım, maalesef 5. baskı geldi. İade etmek istediğimde de hem satın alırken hem iade için kargo ücretini benden keseceklerini söylediler. İnanılmaz bir durum. Sanırım kitapyurdundan daha kitap almam. 100 liralık kitaba gidiş dönüş kargo ücreti ödeyeceğim ve kitabı almadan bunu yapacağım. Çılgınlık…

1 Beğeni

Baskı sayısı arttıkça içinde yazanlar mı azalıyor? Merak ettiğim için soruyorum. Kitapyurdu’nda bu uygulama yeni başlamış herhalde. Ücreti fazla olsa bile hep oradan alışveriş yapıyorum. En sorunsuz site o bence.

1 Beğeni

Azalma ya da artma olmuyordur elbette, gerçi çok nadir durumlarda sonraki baskılarda azaltma ya da artırma yapan yazarlar olabiliyor. :slight_smile: Bu durum koleksiyon yapmakla ilgili. Daha çok birinci baskı tercih edilir.

1 Beğeni