Çok teşekkürler. Evet Epsilon yeni baskı yaptı. İş bankası da tekrar alır telifi umarım.
Bu seride böyle problemli sayıları bilen listeleyebilecek olan var mı? Görürsek kaçırmamak adına söylüyorum.
Benim aklıma gelenler.
- Bilinmeyen Adanın Öyküsü - José Saramago ( başka yayınevi)
- Kopyalanmış Adam - José Saramago (başka yayınevi)
- A.B.D / 42. Enlem - John Dos Passos ( 3. kitap basılmadı, telifi düşmüş)
- A.B.D / 1919 - John Dos Passos (3. kitap basılmadı, telifi düşmüş)
- Bir Yazarın Günlüğü - Virginia Woolf (uzun zamandır baskısı yok, çeviride denildi)
- Çocuksu Bir Şey - Katherine Mansfield ( baskısı yok )
- Anne Frank’ın Hatıra Defteri - Anne Frank ( telifi alınamadı)
Ben de bu kitapların 3 tanesi eksik. Jose Saramago kitapları ve Virginia Woolf Bir Yazarın Günlüğü, Çocuksu Bir Şey kitabının da eski kapaklı olan baskısı var.
Ben seriye yanlış hatırlamıyorsam 45- 50. kitaplar çıkarken başladım. Saramago kitaplarının baskıları bulunmuyordu ben başlarken, zaten almayı da pek önemsemedim hem 2. el fiyatları yüksekti hem de eski kapak oldukları için serinin yeni kapaklı haline uyumsuzdu. Uyumsuz kapak alacaksam kırmızı kedi çok daha ucuz. Hem o seriyi toplamış olurum diye düşündüm.
Ben en çok ABD serisinin 3. kitabının seriden çıkma süresi uzaması ve bu arada kitapların telifini yitirmiş olmalarına üzüldüm.
İlk 25- 30 kitabın ciltli baskıları yapılmış ama sonradan vazgeçilmiş ve serinin kapakları da değişmiş. Muhtemelen iş kültür seriye başlarken HAY gibi tek düz kapak düşüncesiyle başlamış ama zamanla ilgi yoğunlaşınca 25-30. kitaplar sonrası seriye özel kapaklar ile eski baskıları yenilemiş.
Peki ciltlilerin boyutu aynı mı yoksa hay gibi farklılık var mı
Boyutları aynı şöyle bakındım ama bende olan ciltli baskıları bulamadım. Daha önce foruma fotoğraf yüklemiştim galiba. Biraz bakayım sağa sola bulursam fotoğraf yüklerim.
Sonradan Ekleme:
@BiblofilYouTube , evdekileri bulamadım ama foruma yüklediğim fotoğrafı buldum. Bir kaç santim daha uzunmuş ciltli baskılar.
Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi - alper tarafından #89
Ayrıca Şu bağlantıdan hem tüm kitapları hem de baskısı bitenleri görebilirsin.
Merhaba. Buraya çoook uzun bir yoldan geldim. Birkaç farklı başlıktan ve yanlış yere atılan mesajlardan sonra bulabildim sonunda.
Zweig’ın Sabırsız Yürek romanı modern klasiklere katılacak mı aceba bilgisi olan var mı?
Hayır basılmayacak Ama muhtemelen Modern Klasikler içerisinde basılma ihtimali var. @DamlaGol
Bu arada Can Sabırsız Yürek, Yordam Merhamet birkaç yayınevi Acımak diye çevirmiş kitabı.
@Ozgur çok dalgınsın, ya stres ya da uykusuzluk belirtisi bu, benden söylemesi.
202020 karakter…
Ya ben lan neyse bişey demiyorum
İyi trolledin valla
Canımsın @Ozgur
Zweig modern klasiklerden çıkıyor bu fikre kendini alıştırsan iyi olur artık
Ya var ya yine mi yanlış yere geldim diye 10 defa tekrar baktım. @BiblofilYouTube Siz Cadı’ya beni lanetlendireceksiniz en son.
- Yüzyıldayız hâlâ forumu kullanamıyorsun.
“Arama Sekmesi” kurslarımız çok yakında arkadaşlar.
Zweig’i toplu eser olarak hangi yayınevi basıyordu ve içerik nasıldı? @alper sen almış mıydın?
Ben Aylak Adamdan aldım ama okumadım henüz. 3 cilt olan versiyonu.
@alper’in de dediği gibi biraz dalgınım birkaç gündür iş yerinde problemler falan derken kafamı toplayamadım. Malum askere gideceğim o yüzden yerime gelen arkadaşın eğitimi falan vardı.
Ciltli basarlar diye almadım, ama basmayacaklar. Aylak Adam bastı. 3. cilt öyküler olarak. @Ozgur 'nin bahsettiği Sabırsız Yürek roman olduğu için o 3. cilt baskıda yok. O 3 cilt baskıda sadece öyküler var.
Sonradan Ekleme:
Cem’in şöyle güzel bir baskısı da var; ama tüm öyküler değil. @Agape @Ozgur
Başlık doğru ma soru yanlış bu sefer de. Hay’da mı diye soruyorsunuz hala üstadım
Kopyala yapıştır kazası Yaşlılık zor.
İhtimal tabii ki var. Gelgelelim taze taze bir Zweig çıktı 140. kitap olarak: İnsanlığın Yıldızının Yükseldiği Anlar. Kendisi Bütün Eserleri - 22 oldu. O yüzden yeni bir Zweig için tarih vermek mümkün değil. Ama elbet bir gün kavuşulur @Ozgur.
“Daha kaç tane basalım”
Diyorsunuz ve haklısınız
en bi çok bekledigim😍
Aaa cülvern… Severiz. Hadi çıksın