Sait Faik ve Leyla Erbil de var lütfen ama.
Ne beklentilerle başladık seriye, neler oldu…
Sait Faik ve Leyla Erbil de var lütfen ama.
Ne beklentilerle başladık seriye, neler oldu…
Ben de bunu bekliyorum yıllardır ama yayınevi YKY olmadan gerçekleşmeyecek galiba. Talebin hala yüksek olması da etkili bunda, etinden sütünden yararlanıyor yayınevi.
Aynı fikirdeyim, bu seriyi bir de ciltli olarak toplamaya başlamıştım. Çok kısır bir seri oldu. Karton kapak neyse de, ciltli olarak bence tutmaya değmez, elimdekileri de elden çıkartacağım bu yüzden. Böyle yapana kadar sadece Sait Faik ya da Attila İlhan dizisi şeklinde yapılsaymış keşke.
Kitaba adını veren şiir Hasan Hüseyin’in bence en güzel şiiridir. Grup Yorum bestesi de çok güzeldir.
Benim nazarımda bu dizi en prestijli dizi.
Kurgu dışı tamam dahil edilmeyebilir ama romanları da seriye dahil edilse…
Aynanın içindekiler serisinden 3 kitap daha alacağım, ciltli yeni baskısı çıkar diye alamıyorum.
Ciltli versiyon için mail atmıştım. Böyle bir cevap aldım. Baski yapılacak matbaadan mı gelmedi yoksa baskı hiç mi yapılmayacak.
Kızılırmak
şakıdı kuşyarıldı nar
delirdi ateş
ve başladı uğul uğul uğuldamaya
bütün ırmakları dünyanın
kızılırmak
kızılırmak
*Silah ve şarkı *Sen ne cömert topraklarsın ey Ortadoğu *Ne bulmak içkilerde intiharlarda *Kırmızböceğini tanır mısınız? *Anasının karnını tekmelediğinde Temmuz *Benim karamsarlığım belki de bir demet gül-sevdiğim *Elbet bir bildiği var bu Haçaturyan’ın *Of ooofff, koca gürültülü devrimsiler yutturmacalar *Yorul ey gayrı *Benim karamsarlığım belki de bir demet gül-sevdiğim *Bir gün çıkıp geldiler *İncecik boyunlu kıraç karpuzu *Ay doğar bedir bedir *Silah ve şarkı *Bir oğlum olacak adı Temmuz *Köprüye varınca köprü yıkıldı
40 kitabın karton kapak baskısı çıkalı altı ay oldu hala sert kapak baskısını yapmadılar.
Ve bir sene önce duyurusu yapılan kitap hala çıkmadı, herhalde telif ile ilgili bir mesele oldu.
Ben de çıktı diye heyecanladım. Evet niye hala yok
Beş karton kapak bir ciltli kapak ediyor.
Bir sene oldu 40. kitap nerede işkültür.
Sert kapak, şömizli ve ivory kağıt ile basılan Modern Türk Edebiyatı Klasikleri bence İş Kültür yayınlarının HAY ile birlikte en prestijli serisi.
Seri ile ilgili bir iki konuda eleştirim var.
Peki ama 40. kitabın sert kapaklı baskısı nerede İş Kültür.