Türkiye İş Bankası Modern Türk Edebiyatı Klasikleri

Seride Ciltli olarak 36 'ya kadar geldim. Alper Bey’in dediği gibi Ciltli ile karton kapak arasında ki fiyat farkı çoook fazla.
Benzer durum son çıkan modern klasikler ve hay için de geçerli. Her 3 seriyi de Ciltli olarak toplayan ben son bir kaç aydır ciltlileri seçmece alıyorum artık. Aynı şekilde Ciltli alamadıklarımın içinden de seçmece yaparak alıyorum.

2 Beğeni
4 Beğeni

Üç Leyla Erbil kitabı için bandrol alınmış.

5 Beğeni

Şükürler olsun sonunda Leyla Erbil tamamlanıyor :slight_smile:

2 Beğeni

Şimdilik dizide:

• Sait Faik
  • Orhan Veli
  • Leyla Erbil
  • Attila İlhan
  • Ceyhun Atuf Kansu
  • Can Yücel
  • Hasan Hüseyin
  • MŞE

kitapları basıldı.

Bu diziden Sait Faik’in

• Kumpanya
  • Az Şekerli dışında basılmayan Sait Faik kitabı kalmadı.

Leyla Erbil’in son bandrol alınanlar dışında

• Cüce kaldı galiba

Can Yücel’in eksik yanlış yazmadıysam

• Gece Vardiyası
  • Bir Siyasinin Şiirleri
  • Gezintiler
  • Gökyokuş
  • Dünya Şiirinden Seçkiler
  • Maalie
  • Mekanım Datça Olsun
  • Portreler
  • Rengehank
  • Yazma

kitapları henüz seriden yayınlanmadı.

Attila İlhan ile ilgili muhtemelen bir telif sorunu var, En son 2022 yaz aylarında Korkunun Krallığı sadece karton kapak basıldı. Şiir kitapları dışında seriye giren kitabı olmadı ve kitaplarının yeni baskıları yapılmıyor.

Hasan Hüseyin’in henüz 4 şiir kitabını bastılar.
MŞE 'nin de henüz iki kitabını bastılar seriden.
Orhan Veli’nin sadece şiirlerini basmakla yetindiler, Öyküleri ve yazıları için bir baskı yapmadılar.
Ceyhun Atuf Kansu’nun galiba sadece şiirlerinin telifini aldılar, Bütün şiirleri baskısı ile yetinecekler.

Bir de 1,5- 2 sene önce “Dol Karabakır Dol” için sosyal medya paylaşımı yapmışlardı ama kitap basılmadı, muhtemelen telif ile ilgili bir durum var, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun iş kültür’den yeni baskı yapan kitabı yok.

Şimdilik durumlar bunlar, ha bir de sert kapakların fiyatları karton kapaklara göre çok çok pahalı oldu. :slight_smile:

7 Beğeni
3 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni

Son çıkanlardan Temmuz Bildirisi ciltli baskı iş Kültür 'ün sitesinde tükenmiş. Ciltli baskıları satın alanlar varsa, muhtemelen hala bazı yerlerde bulunuyorken ertelemeden alsınlar.

1 Beğeni

2 Beğeni

Sert kapakları henüz siteye eklememişler ama bu iki kitapla Sait Faik tamamlanıyor. Seneye zaten Sait Faik telifi düşücek.

Korkunun Krallığı sert kapak baskı 2 yıl oldu hala yapılmadı.

Can Yücel’in ise 7 kitabı daha var yayınlanacak.

1 Beğeni

Hocam, Sait Faik’in telifi bitmedi mi? Hala yazarı perişan eden İş Kültür basıyor.

1 Beğeni

Ölümünden 70. yıla denk gelen yılın bitişi ile telif düşmüş oluyor. 2025 Ocak ayı itibariyle çok sayıda Sait Faik baskıları görmeye başlarız ve umarım YKY’de Delta baskısını yeniler.

2 Beğeni

Bende Haziran gibi bekliyordum ama yeni yıl diyorsun. Umarım basılır, yıllarca İş Kültür, büyük yazara gerekli önemi vermedi. Ah sen de Delta bekleyenlerdensin. :slight_smile:

2 Beğeni

Evet.

Delta baskılarını seviyorum ben. :slight_smile: Ebatı, kağıdı, baskısı ve en önemlisi tek ciltte bir çok kitabın , bazen yazarın - şairin tüm eserlerinin toplanmış olması ile benim için özel bir seri.

2 Beğeni

Pandemi zamanı 3 yıl boyunca, belki kıyıda köşede bir kitapçıda kalmıştır diye aramadığım küçük kitapçı kalmamıştı. Bulamamıştım tabi :slight_smile: Zamanında tek eksiğimdi. Tüm kitaplarımı satınca, kurtuldum haha :slight_smile:

2 Beğeni

Sert kapakların bandrolü alınmış mı? Takip edemedim. İçimde bir korku var sert kapak basmayı bırakacaklar diye…

1 Beğeni

Onu ben de bilmiyorum, galiba ciltli baskı adetlerini çok az yapıyorlar, çoğu ciltli kitap 3-4 ay da tükeniyor.

Umarım devam ederler.

2 Beğeni

@alper Abi 54,55 ve 56. kitaplar çıkmadı mı ki?

2 Beğeni