Semaver’in sırtı seriyle uyumlu yapıldı bu sefer. Diğer Sait Faik’ler de böyle olacakmış ikinci baskılarda. Henüz seriye geçmeyenler de direkt uyumlu sırt rengiyle basılacakmış.
Ama yapılan gerçekten İş Bankası’na hiç yakışmıyor. Serinin ilk üç kitabının kapak rengi farklıydı. Tamam dedik. Sonra Sait Faik kitaplarını seriden farklı yaptılar. Tamam dedik. Şimdi de bu şekilde bir karar. Ayıp.
Sadece sırt kısmı uyumlu olacak sanırım. Çıkan kapaktan öyle anlıyorum.
Resim paylaşabilir misiniz elinize ulaştıysa.
Okurlar Sait Faik kitaplarının kapaklarını çok beğendiği için değiştirmeme kararı almışlardı. Seriyle uyumsuz olunca tekrar eleştiri alındı. Böyle bir orta yol bulunmuş oldu.
Şaka gibi. Bari şömiz basın onları gönderin sırtları değişir. Şimdi diğer kitapları alanlar ne yapacaklar. Hiç yakışmadı İş Kültür’e. Alfa bile H. P. Lovecraft kitaplarında içindekileri unutmuştu. Daha sonra isteyenlere göndermişti. Bana kalırsa İş Kültür de bu şekilde bir yol izleyebilir.
Seri yamalı bohça oldu. Zaten zorlama bir seriydi. Kervan yolda düzülürle olmuyor bu işler. Bu saatten sonra bu seriye güvenim kalmadı.
Aslında tam iş kültürlük hareket. HAY dışında bir tutarlılık olmadı tasarım ve karton kapak ciltli kapak olayında.
Kesinlikle katılıyorum. Şiir kitapları hariç almadım. Bence seriye başlarken düşünülmeden hareket edildi. Sait Faik’ler zorlama. Sabahattin Ali gelir buraya, bir de aynı kapak tasarımı ile basıyorlar. Hiç ilgi çekici değil. Mesela aynı hatayı İthaki yaptı, Dune serisini aynı kapak tasarımı ile ciltli bastı. Zorlama idi o da.
Yayınevleri koleksiyonerleri çekmek istiyor ancak bunu yaparken çok özensiz şekilde yapıyorlar, bir de karton kapak ile arasında fiyat olarak uçurum oluyor.
Size de ciltlilerin kalitesi bir garip gelmiyor mu?İçinde kullanılan kağıt ne kağıdı bilmiyorum ama aşırı ağır yapıyor kitabı dışındaki sert ciltle beraber.Okurken çok zorlanıyorum şahsen.
Ben de mesela kağıdın kalitesini çok beğendim. 1990 lardaki YKY baskıları öyle mesela. Ama seriyi hiç beğenmedim 50 liradan aşağı kitap kalmadı neredeyse, bu fiyat politikası ile zaten ciltliler bir süre sonra devam etmez.
Bu seride kalite anlamında tek kötü olan nokta: şömizler. Bildiğin A4 kağıdını şömiz diye iteliyorlar. Kendini korumaya hali yok o şömizler kitapları nasıl koruyacak bilmiyorum.
Evet haklısınız şömizleri cidden kötü.
Şömizin altındaki sert kapağın tasarımı da şömiz ile aynı mı?
İlk üç kitapta farklıydı sanırım. Şimdi hepsi aynı şömizle.
Zaten dizide Bütün Eserleri’ni basıyor İş Bankası. Seçme Eserleri diziye dahil etmek tuhaf geldi.
MEB 100 Temel Eser kalmadı gerçi ama o kitap muhtemelen MEB 100 Temel Eserlerden olduğu için dizi içerisinde de basılmaya devam ediyor.
Sait Faik Seçme Eserler’i hazırlayan da Tarık Buğra’dır.
@theaydin Hocam Tüneldeki Çocuk, Alemdağ’da Var Bir Yılan, Son Kuşlar, Mahalle Kahvesi, Kayıp Aranıyor, Lüzumsuz Adam kitapları Semaver kitabı gibi sarı renkli sırt baskısı ile tekrar basılacak mı?
@theaydin Seriyi karton kapak olarak biriktiyorum. Belirttiğim kitaplar yeni hale döndüğü zaman haberdar ederseniz çok sevinirim.