Türkiye'de Kitap Yayını ve Satışı Yapan İnternet Siteleri

Selamlar, Daha önce rob389.com sitesinden alışveriş yapmış olan var mı?

1 Beğeni

Bir aralar “Hepsi Burada” üzerinden bir alışverişim olmuştu. Can Yücel’in Cafeda adlı İş Bankası Kültür Yayınları ciltli baskısını sipariş vermiştim 17 TL’ye ve bana sağ olsunlar 12 TL etiket fiyatı olan 2017 baskı aynı adlı eseri göndermişlerdi. Bu da böyle bir anımdır. Hepsi Burada’dan alışveriş yaparken lütfen satıcılara dikkat edin. Satıcısı Hepsi Burada olmayanlara fazla güvenmeyin. Ben ettim, siz etmeyin :grinning:

En memnun kaldığım siteleri ise şöyle sıralayım da belki istifade edenler olur:

• Kidega (Bazen çok uygun fiyata kitaplar alınabiliyor. Hiç sorun yaşamadım.
  • Eganba (Eski baskı kitapları bulabilmek mümkün.)
  • BKM Kitap (İndirimlerinden ve ücretsiz kargo imkânlarından dolayı sık sık takip ediyor, fırsat buldukça sipariş veriyorum.)
  • Kitap Yurdu (Anlatmaya gerek yok. Son zamanlarda siparişleri geciktirmeye başladılar.)
  • Kitap Seç (Aradığınız kitapları bulabilmeniz kısmen mümkün. Nadir de olsa indirimli alınabiliyor.)
  • Kitap Bulut (Bazı yayınevleri %50’ye yakın indirimli olabiliyor. İlk 75 TL’lik alışverişte Erdal Öz’ün Günlükler’ini kendinize hediye olarak seçebilirsiniz.)
  • Babil (Bir aralar sık alışveriş yapardım. Hoş ayraçlar hediye ederlerdi. Arayüzünden soğudum, ısınamıyorum.)
  • Kitabına Bak (Aradığınız kitapların fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz harika bir site. Kitapseverlere şiddetle tavsiye ediyorum.)
4 Beğeni

Kimse bir şey demedi ama ben alışveriş yaptım :grin:. Site çok eski ve pek bakımlı değil o yüzden aksıyor. Başka yerlerde stok bulma ihtimaliniz olmayan kitapları bulma şansınız olabilir bakın derim. Almak istediklerim başka yerlerde bir türlü bulunmayan ürünler olduğu için önden arayıp stoklarını kontrol ettirdim, var dediler.
Daha Sonra Ödeme sayfasında kredi kartıyla alışveriş yapacaksanız 4 seçenekten birini seçmeniz lazım: İş Bankası, Garanti, Diğer, Amex. Benim kartım Yapı Kredi olduğu için Diğer seçeneğini seçip ödemeyi denedim ama olmadı. “Bu adamlar kesin İş Bankası diye Yapı Kredi de kabul ediyorlardır” diye düşünüp ödemeye çalıştım ve oldu.
Ama iş burada da bitmedi, ödeme butonuna basınca parayı çekti ama “siparişiniz alınmıştır” veya “ödeme yapılmıştır” tarzı bir sayfaya geçmedi. Ben de o an dalgınlıkla sayfayı değiştirdim. Ben de panikledim tabi, ödeme alındı da sipariş düşmedi sisteme diye. Hesabımdaki Siparişlerim kısmı boş, sepetim de boşalmamıştı. Ben de sitedeki iletişim numarasını aradım ve kontrol ettirdim sipariş düşmüş. Pazartesi kapalıyız salı kargolarız merak etmeyin dediler. Bekliyorum bakalım.

Not: Siparişim geldi, biraz yavaş ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Fazlasıyla memnun kaldım diyebilirim.

1 Beğeni

@fortknoxt En üsteki listeye kitap365.com da eklenebilir, epsilon’un kendi sitesi.

2 Beğeni

Ekledim. @_restlessness

2 Beğeni

Bu siteler de eklenebilir sanki ; @fortknoxt

2 Beğeni

www.kitapaktif.com dan alışveriş yaptım, güvenilir bir site. Kargo çıktığı zaman haber vermişlerdi.

https://www.ayrintiyayinlari.com.tr ayrıntının kendi sitesi. Kitaplarının ilk 16 sayfasına ön okuma olarak ulaşabiliyorsunuz ve kargo da hızlıydı.

3 Beğeni

Ben ne zaman internetten kitap baksam (herhangi bir siteden) BKM bana SMS gönderiyor. Şu kitap indirime girdi, şu kitabı beğeneceğinizi düşünüyoruz diye. Bu nasıl oluyor tam olarak, BKM çok mesaj attığı için cidden tesadüf mü ? Bir keresinde de arkadaşım BKMnin ödeme sayfasının da güvenli olmadığını söylemişti. Sizce bu doğru mu?

1 Beğeni

Google yapay zeka yazılımları ile oluyor. Sen tarayıcıda ne ararsan, şirketler görüyor.

1 Beğeni

Diğer konu farklı bir durum ve artık internetteki her hareketimizin izlendiği zaten malum. Ancak bkm ödeme sayfasında güvenlik ile alakalı bir sıkıntı yok. Diğer siteler nasılsa bkmkitap da öyle. İsterseniz bkmexpress ile kart bilgilerini girmeden dahi alışveriş yapabilirsiniz.

@SOLINARI
@Alladierre
Anladım teşekkürler :blush:

1 Beğeni

Bir miktar site keşfettim :slight_smile:

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr

https://saykitap.com

https://www.varlikonline.com

bu siteler de eklenebilir mi? @fortknoxt

KitapAktif sitesinden alışveriş yapan var mı? Bir kitabı orada gördüm ama siteden daha önce hiç alışveriş yapmadığımdan ikinci el satışı mı yapıyor bilmiyorum. Bilen birisi var mı ?

oglak.com da eklenebilir

1 Beğeni

Son zamanlarda hem Kitapyurdundan hem de Babil’den alışveriş yapan var mı? Sizce hangisi kargolama konusunda daha hızlı?

Çarşamba Zonguldak’a gönderdiğim kitap cuma sabahı ulaştı. (kitapyurdu, ptt kargo)

1 Beğeni

Ben uzun süredir Babil’den alışveriş yapmıyorum. Kitapyurdundan verdiğim siparişlerin elime ulaşması da bir hayli uzun sürüyor. O yüzden emin olamıyorum. Zaman sıkıntım var doğrusu ve en kısa sürede elime ulaşması gerekli.

En sağlıklısı ürün depoda bulunuyorsa almak o zaman. Kendi siparişimden yola çıkarak hızlı bir şekilde geldiğini söyleyebilirim. Ptt kargo olmasına rağmen ama en rahatı eğer uygun fiyat bulabiliyorsanız Amazon.

Benim de en çok tercih ettiğim site Amazon. Ama Kralların Yolu kitabını alacağım. Ve orada eski kapaklı olanı mevcut şuanda.

Resim eski olup baskı yeni olabiliyor. Eski olup olmadığını sordunuz mu? Bende görünmüyor çünkü iki sitede de.