Belediye işyerini mühürlemiş, açmak için de bağış adı altında rüşvet istemişler.
Normalde Akpli belediyeler içkili mekan açmak isteyenlerden çok yüksek paralar istiyor. Açılmasın, açılırsa da belediyenin kasasına korkunç para girsin diye.
Kitapyurdu sağcı islamcı bir kuruluş, belediye acaba Chpli mi diye düşündüm, baktım belediye de Akpde.
Var bu işte bir iş.
Eski belediye ile al gülüm ver gülüm takılıp iskipli atıf gibi vatan hainlerinin bir tarafını yağlarken iyiydi. Enflasyon belediyelerin talep ettiği "bağış"ları da vurmuş belli ki Yeni belediye bağışlara enflasyon oranında zam zaptıysa zırlamaları bundan. Başları sıkışınca okuyucuyu belediyenin üzerine salıyorlar. Yallah iskipli atıf fan club facebook grubuna…
Şartlar ve gerekli evraklar sağlandığı taktirde belediyenin ruhsat vermiyorum gibi bir lüksü olamaz ki. Yasal olarak belediye kendini zor durumda bırakır. Gerekli şartları sağladıklarına inanıyorlarsa zaten hukuki açıdan haklarını arama imkanları var.
Ruhsatının eksik olduğu diye bir ibare belirtmişler. Bir yerin ruhsatı ya vardır ya yoktur. Eksik nasıl oluyor onu anlamış değilim. Kendilerinin dediği gibi demek 2018 den bu yana ruhsatları bulunmuyormuş.
Kitapyurdu KYD, kapra, karbon markaları ile de bu binada baskı yapıyor. O makineler için belediye matbaa makinesi bunlar, burasının izni depo izni o nedenle çalışamazsınız diyor.
Kitapyurdu da bunlar fotokopi makinesi, gümrük belgesi de öyle depo izni ile çalışabiliriz diyor.
Matbaa işini bilmiyorum, ama kimya sektöründe de bu yanıcı maddeler mevzusu var. Özellikle şehir içinde imalat yapmak isteyen apartman altlarına konuşlanmış ufak merdivenaltı tesislere izin vermiyorlar. Organize sanayi bölgelerine gitmelerini istiyorlar. Çünkü bu tür tesisler yangına açık oluyor, yanınca da facia oluyor.
Benim akrabam böyle şehir içi ufak bir yerde kimyasal ürün satıyordu, ufak tefek üretmeye de çalışınca belediye zorladı, sonunda Osb’ye taşındı. İstanbul Pendik belediyesi benim bahsettiğim de, çok daha adil dürüst bir belediye sayılmaz.
İdefix kendi sitesinde kitap satışı yapmayı bırakmış. Diğer satıcılar yüksek fiyattan sattığı için idefix kitap olarak bitmiş oluyor.
Şahsen ben her ay bir sipariş veriyordum. Kupon kullanımıyla çok uygun oluyordu.
Dr ise artık internet sitesinde mağazalarındaki gibi satmaya başlamış. Yani etiket fiyatından, 2.ürünü %50 indirimli olarak. İnternetten almamın bir esprisi kalmamış. Kargo limiti olamadan mağazadan en azından görerek alırsın.
Kısaca turkuaz grubu internetten kitap satışını bitirmiş.
2021 yılında çıkan kitaplarda sabit fiyat yasası söylentisi bu yayın grubundan çıkmıştı. İstedikleri olmayınca çözümü indirimli satışı sonlandırmakta bulmuşlar.