Mustafa İpekçioğlu, bağlama dersleri aldığım dönemlerde benim için referans noktasıydı. Kıyas yapacaksam onunla kıyaslardım. Tabi gitar ve keman denemelerinden sonra tellilerin benim işim olmadığına kanaat getirdim orası ayrı
Zafer Gündoğdu & Erdal Erzincan - Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim (Canlı) - YouTube https://youtu.be/OYYCdQQFuQo
Forumun çoğu Bilimkurgu ve Fantastik okurlarından oluşuyor. Bu yüzden Bilimkurgu temalı bir türkü paylaşmak istiyorum.
Engin Nurşani’yi ilk kez dinlediğim sıralarda Amazon’un The Man in the High Castle’ını izliyordum. Klibi görünce demiştim ki “Bu nazi subayı neden türkü söylüyor?”. Gülme krizine girmiştim. Sonradan öğrendim ki meğer annesi almanmış. Türküyü de çok severim.
@alper Hakikaten çok güzel yorumlamış. Orjinalini dinlememiştim. Video’nun sonundaki “Vermezler ki!” diyen abi videoya müthiş bir lezzet katmış.
Meftuni türküsü olan “Bağırıyom duyulmuyo” çok güzel söyler.
Engin Nurşani çok güzel yorumluyor ama şunu da ekleyeyim.
Meftuni baba…
Paylaşmışken Ali Nurşani yorumunu da ekleyeyim.
Bu videonun yorumlarında araya çok girdiği için “o abiye” çok sert kızanlar var.
İki usta da iyidir ama gönlüm Selda Bağcan’dan yana.
Ben de ikisinden de dinlemeyi seviyorum ama bu türküde Musa dede benim beğenime göre bir adım öne çıkıyor.
Aklıma geldi. Selda Bagcan’ın “Felek Beni Adım Adım Kovaladı” albümünde Musa dede hem sesi hem bağlaması ile de var.
İkisini tekrar dinledim. Bence hala Selda Bağcan önde. Ayrıca İzzet Altınmeşe de aynı türküyü güzel söylemiş.
Sevdiğim bir eserdir. Ara sıra Selda Bağcan’ın bütün diskografisini dinlerim. Özellikle Erzicanlı şarkısı hareketli temposu ve arada coğrafi bilgiler vermesiyle güzeldir.
@alper Abi ben belli başlı Musa Eroğlu türkülerini dinlerdim ama yakın zamanda birçok eserini de dinledim sayende. Gerçekten güzel eserleri varmış. Youtube Music anasayfam türkülerle doldu şu an.