Üç Gece Masalları - 2

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Üç Gece Masalları – 2 – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Beni dinle Frankenstein. Beni cinayetle suçluyorsun. Buna rağmen kendin, vicdanın hiç sızlamadan kendi yarattığını öldürmeye hazırsın. Ah, insanın adaletine diyecek yok!” FRANKENSTEİN – MARY SHELLEY NOT: Bunu okumadan önce “Gölge” temasında yayınlanan “Üç Gece Masalları Gece-1”i okumanızı rica ederim. Şu linkten ulaşabilirsiniz: GECE 2 (Allah Tuttuğunu Altın Etsin) Telefonun lanet alarm sesiyle uyandı Gazeteci Yusuf.… (DEVAMI…)

Merhaba Tanzer,

Güzel düşünülmüş ve zekice olduğu kadar fantastik ve eğlenceli maceralar olarak da keyifli bir seri. Alt metni de beğendim. Altının ne olduğu sorgulaması son derece başarılıydı mesela. Ya da rüya görmediğine inanan Bahar’ın parayla zaten tüm rüyalarının gerçekleştiğine dair düşüncesi de güzel fikirlerdi.

Dördüncü duvarı yıkmaya meyilli, biraz gösteriş seven ve post-modernist bir yolda gidiyor gibisin. Kuvvetle muhtemel zamanla biraz sadeleşeceksin ama tarzın bu minvalde dönecektir.

Şu haliyle, okuyucuyla kurduğun zekice interaktif ilişki, olay örgüsünü biraz frenleyebiliyor. Ancak fantazya bu tarzı kaldırır ve mükemmelleştirilirse son derece de etkili olur.

Keyif ve ümitle okudum.
Eline sağlık.

1 Beğeni

Buna yorum diyemem, değerli “tahliliniz” için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir fantastik öyküde aklıma gelen her sınırı denemeye çalışıyorum. Umarım bir gün bahsettiğiniz olgunluğa erişirim. Tekrardan teşekkür ederim.

İyi günler, iyi çalışmalar!

1 Beğeni