Ülkelere Göre Anime Devi Studio Ghibli'nin En Popüler Filmleri

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/studio-ghibli-filmleri-ulkelere-gore-en-populer/

image

Studio Ghibli filmlerinin tüm dünyadaki popülerliği yadsınamaz bir gerçek. Fakat bazı filmlerin bazı ülkelerde gördüğü değer diğerlerinden farklı. Peki hangi film hangi ülkede daha çok merak ediliyor? 1985’te Hayao Miyazaki, Isao Takahata ve arkadaşları tarafından kurulan Studio Ghibli, tüm zamanların en çok sevilen animelerine imza attı. Filmler yıllarca Guillermo del Toro ve Wes Anderson gibi… (DEVAMI…)

5 Beğeni

Ben açık ara Ponyocuyum :slight_smile: Ponyo’yu 938585 kere sıkılmadan İzlerim. Totoro’yu da çok severim. Ha hepsini seviyorum o ayrı ama bu iki film özel benim için :slight_smile: Tüm Miyazaki filmlerinin müziklerini yapan Joe Hisaishi’ye de selamlar olsun. Hisaishi Miyazaki için, Miyazaki de Hisaishi için büyük şans. 2015’te studio Ghibli filmleri için Hisaishi’nin yaptığı bestelerin seslendirdiği bir konser yapılmıştı. Tabii ki şef Hisaishi idi. O konseri YouTube’da o kadar izledim ki! Özellikle Miyazaki ile ilgili bir sürpriz vardı sonunda. Hiçbir konserin sonunda böyle gözyaşlarımı tutamadığımı hatırlamıyorum :slight_smile: Henüz izlememiş olanlara tavsiye ederim. Ayrıca Miyazaki belgeseli var 4 bölümlük. Özellikle yaratıcılıkla ilgili iş yapan tüm arkadaşlara öneririm. Çalışkanlık ve yetenek bir araya gelince ortaya bir Miyazaki nasıl çıkmış o belgeselde kısa da olsa gördüm ve çok etkilendim.

4 Beğeni

Benim favorim biraz farklı hatta çoğu kişinin sevmediği The Ocean Waves.Miyazaki’nin nedense fantastik soslu filmleri bana biraz ağır geliyor çünkü anlatmaya çalıştığı şey genelde aşırı felsefik ve sosyolojik oluyor ki o fantastik filme fantastik kafasıyla bakamıyorum genelde.The Ocean Waves bir de kadın başrolün hayatının biraz benimkine benzemesinden mütevellit ayrı bir yeri var.

4 Beğeni

Miyazaki’den sadece iki film izledim ama yine de yorum yapasım geldi. İzlediklerim Yürüyen Şato ve Ruhların Kaçışı… Ruhların Kaçışı’nı pek beğenmedim ben, Yürüyen Şato daha güzeldi. Hatta garip olabilir ki kitabından bile daha güzel gelmişti bana.

2 Beğeni

Bu İthaki’nin baskısı olmayıp tanesini en az 150 den bulabildiğimiz 3 kitaplık Yürüyen Şato serisinden mi bahsediyorsunuz?

1 Beğeni

Evet ama sadece ilk kitabı okudum. O da pdf olarak.

2 Beğeni

Başıma birşey gelmeyecekse, Hayao Miyazaki’nin Uchuu Senkan Yamato ve Kidou Senshi Gundam’ın anime tarihinin en büyük hataları olduğunu söylemesine vardırmış olan iğrenç kibri ve anlatmaya soyunduğu şeylerin %90’ının benim için kaçış edebiyatından gayrı birşey olmamasından ötürü Ghibli filmografisinden sadece diğer yönetmenlerin yaptığı işleri beğenip takdir edebildiğimi itiraf etmek isterim. Stüdyodan en sevdiğim 3 film şu şekilde:

1- Ocean Waves
2- From on Poppy Hill
3- Only Yesterday

1 Beğeni

Adam cidden anime dünyasının Fatih Terimi ya.

3 Beğeni

Hayao Miyazaki zaten baya sıkıntılı bir herif. Genç animatörlere ve çalışanlara yaptığı mobbingler, kendi oğlunu dahi onlarca kişinin önünde aşağılayıp ağlatabilmiş olması falan bu böyle uzar. Keza Isao Takahatanın Miyazakiden çok daha yetenekli olduğunu düşünüyorum.

6 Beğeni

Benim için Yüreğin Sesi ama Türkiye için Komşum Totoro olduğuna yemin edebilirdim. Şaşırdım o yüzden. :thinking:

@Kehribar Evet bende TRT de izlemiştim küçükken. Direkt listede bile olmaması beni de şaşırttı.

4 Beğeni

Benim için de Yüreğinin Sesi :grin: küçükken Trt’de izlemiştim. Neden listelerde yok anlayamadım.

4 Beğeni

en çok aratılanlarda 11. olmuş o :slight_smile:

2 Beğeni

Totoro yu beğenmedim, ruhların kaçışını beğendim ama öyle olağünstülük ne var anlamadım. Diğer filmlerini de merak ediyorum

1 Beğeni

Benim ilk animelerimden Yüreğin Sesi, Küçük Cadı Kiki, Yürüyen Şato, Rüzgarlı Vadi, Yerdeniz Öyküleri, Büyük Rakun Savaşı(saçma bir şekilde çok severdim) gibi pek çok yapımı ile farkında olmadan anime ile tanıştırmıştır.

Miyazaki herkesten nefret ediyor iki üç kişi dışında, buna kendi oğluda dahil bence ve yaşı ilerledikçe bence biraz daha sıradan işler çıkarıyor. Fakat Evangelion’un son filminin yapımında stüdyosunu Hideoki Anno’ya açması büyük jestti. Ve doğru hatırlıyorsam yeni bir anime daha yapmaya başlamıştı, ölene kadarda kalemini bırakacağını sanmıyorum. Kendi karakterini çok sevmem fakat hayat hikayesini ve diğer insanların onun hakkında dediklerini dinleyince böyle biri olmasa çocukluğuma böyle dokunabilecek işler yapabileceğini sanmıyorum. Sağ olsunlar Türkçe’ye çeviren ekip ve seslendirme ekibide zamanına göre oldukça başarılıymış. Gerçekten televizyonun karşına geçip yayın programlarını hesaplayıp tekrarlarını bile izlemeyi başarırdım. Eski TRT Çocuk zamanlarında yapılan anime geçitleri ve Cille gibi yerli shounemsi içerikler izlemek çok hoştu. Açık ve öz Yürüyen Şato’nun en çok izlenen yapım olmasının tek nedeni Howl karakterini yakışıklı bulan insanlardı. Bir ara herkesin ppsi Howl olmuştu :sweat_smile: . Benim stüdyo içinden çıkan kişisel sıralamam işe şu şekilde:

1- Gökteki Kale (Bence sanat tasarımı ve diğer ögeler bakımından Miyazaki’nin en iyi işi herkesin her yaşta keyif alabileceğini düşünüyorum.)
2- Prenses Kaguya Masalı (Bu benim görsel anlamda izlediğim en iyi iştir. Buna harcanan emeği düşünmek bile beni bu esere karşı hayran bırakıyor. Sayısız kez tekrar tekrar izlediğim nadir şeylerdendir. Özellikle iyi bir yemek yanında izlemek saçma bir şekilde çok hoşuma gidiyor. Şu parça ile kotonun kullanımını böyle görmek görselliklerle doğru orantıda beni içine çekiyor. Ve doğru hatırlıyorsan bunu doğrudan stüdyoda çok bilinmesede Miyazaki kadar önemli olan Takahata yapıyor (Kaguyahime No Monogatari - Warabe Uta Türkçe Çevirisi (uzun versiyon) - YouTube)
3- Ateşböceklerinin Mezarı (Savaşın etkilerini çok net bir şekilde anlatan nadir yapımlardan.)
4- On Your Mark (Tatlı bir müzik videosu.) Merak edenler şuradan izleyebilir. (On Your Mark - Chage&Aska, Yönetmen: Hayao Miyazaki | Usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin 1995'te bir video klip hazırladığını biliyor muydunuz? Miyazaki'nin filmlerinde tüm ana karakterler uçma kavramına öyle... | By mangAnime.tr | Facebook)

3 Beğeni