Unutulmuş Fantastik Klasikler Dizisi (İthaki Yayınları)

Serimizin bir sonraki kitabı biraz başımızı ağrıttı. Fakat çok yakında güzel haberler vereceğiz. :blush:

18 Beğeni

Gene “Unutulmuş” espirisi mi yaptı biri diye bakındım da bu sefer yok :stuck_out_tongue_winking_eye: .

4 Beğeni

Bu seriyi ilk defa gördüm kitaplar güzel mi? Seriyi toplamayı düşünüyorumda.

3 Beğeni

Fantastik edebiyata büyük bir ilginiz varsa okuyabilirsiniz. Yazılmış ilk fantastik eserler olarak geçiyor kitaplar, Tolkien’e ilham vermiş vs. Ancak türünün ilk örnekleri olduğu için günümüzün fantastik serileri gibi ayrıntılı ve geniş bir “lore” söz konusu değil. Daha çok mitoloji ve efsaneler ile fantastik kurgu arasında bir noktadalar benim gözümde.

Ben geniş anlamda fantastik okumayı sevdiğim için bu seriden okuduklarımdan da keyif almıştım ama herkesin sıkılmadan okuyacağı tarzda kitaplar değil diye düşünüyorum. Yine de konularını okuduğunuzda ilginizi çekiyorsa ve ilk fantastik eserler olduğunu aklınızda bulundurarak okursanız hoşunuza gider diye düşünüyorum.

13 Beğeni

Güzel göreceli bir kavram, şahsen ben seriyi -henüz sadece bir göz gezdirmiş olsam da(Ouroboros Yılanı’nı yarıladım)- oldukça beğendim. Serideki kitapların dikkatimi çeken başlıca özellikleri neredeyse her kitapta (Jurgen’in dili daha basit ve Dünyanın Ötesindeki Orman’a sahip değilim) oldukça ağdalı bir dil kullanılmış ve özellikle okuyucuyu şiirsel büyülü bir dünyaya sokmak için uğraşılmış olması. Bununla birlikte hem kurgu hem de teknik olarak türün bilinen örnekleri kadar başarılı değiller.
Örneğin Ouroboros Yılanı kitabından oldukça sıradan bir cümle(s.96): Biraz sorup soruşturmayla nihayet başlarına geleni duyabildi: Önceki gün, açık bir öğle vakti, böylesi bir yaz denizinin üstünde nasıl göğün bir ucundan diğerine uzanmış kanatların çırpınması gibi bir gürültü duyduklarını, bir anda durgun denizin yükselip alçaldığını ve denizin çalkalanıp kükrediğini, yine de geminin batmadığını anlattılar.

Ekleme: Şimdi diğer kitaplara da göz attım; dilleri şiirsel olsa da Ouroboros Yılanı kadar ağır değiller. Ejderhanın Saati zaten Conan kitabı olduğu için diğerlerinden farklı bir kategoriye giriyor; bir taraf Peri/Mitoloji fantastiği diğer taraf Kılıç ve Büyü fantastiği.

Uzun lafın kısası: Seriyi fantastik kurguya ilgisi olan herkese tavsiye ederim.

7 Beğeni

Bu seri de böyle kaldı galiba.

Bu başlığın bir klişesi olmalı.

3 Beğeni

Merhaba, isminin hakkını vererek seriyi unuttular galiba. Teşekkür ederim, saygılarımla.

13 Beğeni

Hangi seriydi ya bu?

Tanıdık geliyor ama unuttuk :face_in_clouds:

5 Beğeni

Hadi biri espriyi yapsın da dağılalım.

2 Beğeni

Emrah seriden yeni kitap bekliyor. :slight_smile:

Hala hislerimde, hala özlemimdesin
Sen acı, sen tatlı, günlerimdesin
Hala hislerimde, hala özlemimdesin
Sen acı, sen tatlı, günlerimdesin

Unutmak kolay olsa, çoktan unuturdum
Boşvermek kolay olsa, kendimi avuturdum
Faydalar faydasız, imkanlar imkansız
Uzayan gecelerde, saatler zamansız
Faydalar faydasiz, imkanlar imkansız
Uzayan gecelerde, saatler zamansız

Ah ne yapsam ne yapsam, kurtulabilsem
Ne yapsam gönlümü, avutabilsem
Kendimi unuttum, unutuldumda
Bir seni benim gibi, unutabilsem

6 Beğeni

Bu serinin adıyla akıbeti arasında bir paralellik var.

5 Beğeni

Seriyi almıştım ama daha hiçbirini okumadım. 8. sınıfa giden kuzenimin ilgisini çekti bu kitaplar. Yaşına uygun mu sizce? Dünyanın Ötesindeki Orman’ı merak etti.

1 Beğeni

Var mı bir gelişme? Yoksa gerçekten bu seri isminin azizliğine uğrayarak unutuldu mu?

1 Beğeni

Beklenen “unutulmuş” esprisi geldi yine :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Beğeni
2 Beğeni

Hala unutmayan kaç kişiyiz?

10 Beğeni

images

7 Beğeni