Unutulmuş Fantastik Klasikler Dizisi (İthaki Yayınları)

İsminin hakkının verilmesi espirisi yapılmayalı 1-2 hafta olmuştu, herkese teşekkürler.

16 Beğeni

Haftaya sıra bende, şimdiden yerimi alayım. Umarım unutmam. :frowning:

8 Beğeni

Heyecanla bekliyorum, çok komik espiri. Tekrarlandıkça her espiri gibi değeri artıyor.

6 Beğeni

Unutursanız da konsepte uymuş diye bir espri patlatır geçeriz, yine komik olur, güleriz.

6 Beğeni

Aynı fikirdeyim. Yayınevi seriyi unuttu.

:slight_smile:

Ben: Unutulmuş klasikler yeni kitap ne zaman çıkacak
Yayınevi sosyal medya ekibi: @Bunn-Y Hangi unutulmuş klasikler.
Ben: :slight_smile: Güzel espiri
@Bunn-Y Espiri değildi. Alican’a sordum, hatırlayamadı.

8 Beğeni

İsminin hakkını veriyorlar işte.

2 Beğeni

Bu başlık ve Patrick Rothfuss’un Üçüncü Kitabı Nihayet Geliyor! benim en sevdiğim başlıklar. Bu başlıklarda her okunmamış mesaj gördüğümde küçük bir gülümseme oluyor. İkisinden de vazgeçtim galiba çünkü başlıklarda yazan mesajlar konunun aslından daha ilgi çekici geliyor.

5 Beğeni

Unutacağımı sandınız değil mi? Hayır, seri unutulmuş olabilir ama ben unutmadım sıranın bende olduğunu. O zaman müsaadenizle; "isminin hakkını vererek seriyi unuttular galiba."

16 Beğeni

Tahminim bu seri unutulmadı, tamamlandı ama söyleyen olmadı.

1 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam 10 kitap olacak denmişti.

2 Beğeni

Sunumda da on kitap deniyor ama unutulmuş demektense tamamlanmış daha güzel duruyor. Mesela Diskdünya serisi yazar kırk bir kitap yazmış, bitirmiş, devamı var ama gelemeyeceği için tamamlanmış kabul ediliyor. Bu yaklaşıma uyan diğer iki en güzel örnek ise Taht Oyunları ve Kral Katili Güncesi. Her iki yazarın tavırlarından yeni kitap gelmeyeceği ortada. O zaman Taht Oyunları altı kitap, Kral Katili Güncesi iki kitap oluyor. Sonu yok denilebilir; böyle durumlarda üretenler tarafndan söylenen çok sevilen bir cümle var ya bu konuya ve bu duruma çok yakışıyor: “Sonu açık olsun istenildi, herkes kendi sonunu yazsın.”

2 Beğeni

Seri isminin hakkını veriyor. E zamanı gelmiş artık şakanın.

4 Beğeni

Serinin 8 ve 9. kitapları hazırmış. 10. kitabında telif problemi çıkmış. Telif sorunu çıkan kitap yerine başka bir kitap eklenecekmiş. 8 ve 9. kitapları yayınlamak için 10. kitabı bekliyorlarmış.

3 Beğeni

Üçünü aynı anda yayınlamayacaklarsa saçma bir bahane gibi gözüktü bana. Hatta o şekilde bile saçma. Bağımsız kitaplar sonuçta. 1.5 senedir kitap çıkmamış seride. 8,9 hazırsa yayınla, 10. kitabı beklet.

4 Beğeni
  1. kitabıda çevirip hepsini bu yıl basacaklarmış.
2 Beğeni

Telif problemi çıkan kitabı merak ettim şimdi.

4 Beğeni

Serinin istikrarlı ilerlemeyeceğini sanırım tahmin etmiştim. Neden diye sormayın. Neyse 10. kitabı bekleme bir tarafa seriyi boşladılar. Merakla bekliyordum, ama burası Türkiye. Normalde diğer ülkelerde de olan ama yayın dünyasını daha az etkileyen şeyler bizi alt üst eder. :astonished:İkinci seçenek çalışanlar işleri savsaklar. İşleri garantidir, seri önemsiz bir kesime hitap eder. vs vs :triumph:

1 Beğeni

Bu serinin akıbetini yayınevine sorup öğrenebilecek kimse var mı? Forumda İthaki’ye yakın @Bunn-Y veya çevirmen @DamlaGol bilebilir belki?

3 Beğeni

Çok güzel seri bu da, on kitap değil sekiz kitaplık bir seri gibi düşünerek gerginliği üzerimizden atabiliriz…

2 Beğeni

O zaman bir kitap daha çıkarmaları gerek. Şu an yedi kitap yayınladılar seride.

2 Beğeni