Vakıf Dizisi (Apple TV)

Dostlar, Vakıf serisinin tv uyarlamasından fragman geldi. Dizinin kendi konusunu aradım ama bulamadım o yüzden açtım.

Ne dersiniz fragman geldiğine göre İthaki devamını basar mı? :stuck_out_tongue:

14 Beğeni

Fragman efsane gözüküyor ama fazla bir şey anlaşılmıyor hikayeye dair. Bakalım diğer fragmanları bekleyelim.

1 Beğeni

İyi para harcanmış o kesin. Zaten tam anlamıyla fragman da değil, “teaser”

1 Beğeni

2021’de basılır. (20 krktr)

2 Beğeni

Bayılıyorum böyle dizilere. The Expanse gibi bunu da çok seveceğime Eminim. Dizi çıkana kadar kitaplarını okumuş olurum.

3 Beğeni

Jared Harris Chernobyl’de göz doldurmuştu. Burada da eminim güzel iş çıkarmıştır. Hep güzel işlerde görüyoruz onu. Dizinin de kötü olacağını sanmıyorum.

2 Beğeni

Oldukça epik bir havası olacak gibi dizinin :+1:

9 Beğeni

Bu da okumak için tüm serinin basılmasını beklediklerimdendi, Dune gibi. Acaba görsel sanat daha fazla talep yaratır diye vizyon tarihleri, basım tarihlerini etkiledi mi gibisinden düşünmeye başlamıyor değilim ://

2 Beğeni

Witcher’dan örnek alıyor olabilirler. Dizisi çıktıktan sonra oyun ve kitap satışları tekrar hareketlenmişti :man_shrugging:

2 Beğeni

Acaba ilk sezon hangi kitapları içerecek… Henüz başlamadım seriye. Fragman çok yükseltti beni şuan. :smile:

4 Beğeni

@Prynzm ile şimdiden heyecanlandık :smirk:

Yılın en güzel haberi dune filmi olmuştu, şimdi vakıf dizisi de katıldı. Tez zamanda kavuşalım, umarım kafamda uyarladığım kadar başarılı, hepimizi mutlu eden bir yapım olur.

@Prynzm Allah’a havale ediyorum seni :joy:

2 Beğeni

Umarım Hayal kırıklığı yaratmaz dizi. Teaser çok iyi. Bekleyelim ve görelim.

1 Beğeni

Devam kitaplarının basılacağı garanti oldu.

2 Beğeni

Yalnız değilsiniz. Ben de her iki serinin tamamlanmasını bekledim. Dizi ve filmlerin çıkacak olması düşündürüyor şimdi beni. Vakıf evreni Dune gibi de değil, diğer serilerle birleşince daha geniş bir okuma listesi var. Kararsız kaldım.

2 Beğeni

Dizinin bu kadar epik tarafının fazla olması beni korkutmadı değil ama boyle bi fragmandan yorum yapmakta saçma olur umarım düzgün ve hikayesi sağlam bi dizi olur.

1 Beğeni

Nedense ilk sezonun sadece Hari Seldon’u (kitabın ilk bölümü Psikotarihçiler’i) anlatacağını düşünüyorum. Ben fragmanı genel olarak beğendim, Hari Seldon için Jared Harris iyi bir tercih olmuş. Apple’da bonkör davranmış gibi gözüküyor. Heyecanla bekliyorum.

1 Beğeni

Devam kitapları zaten basılmak isteniyor. 7 kitabı var İthaki’de, en az satanı bile 2. Baskıda. Diger kitapları basamıyor olmalarının sebebi Asimov vakfı. Keşke dediğiniz gibi dizi çıkıyor diye bassalar ama zor. Hoş Dark Materials dizisi çıktı ilk sezonu bitti 2019 sonunda, 2020 bitiyor hala kitap yok. Öyle kolay basamıyorlar yani. Keşke dizi etkilese de Enginlik basılsa. Ya da telifi düşse baska yayinevi alsa.

Beni de biraz korkuttu. Hiç hayalimdeki gibi bir sinematografi değil. Ama Apple TV’den bir başarısızlık beklemiyorum. Mihenk taşı olacaktır bu servis için. Apple fragmanı WWDC’ye kadar sakladıysa bir bildiği vardır elbette. Umarım her şey beklediğimiz gibi olur ^^

1 Beğeni

Fragmanı inanılmaz güzeldi. Ben WWDC’yi izlerken bir anda karşımda “Foundation” yazısını görünce şaşırdım ve çok heyecanlandım.
Yalnız daha fragman çıkalı 24 saat olmadan stoğu olan sitelerde kitaplar tükendi. Yavaş yahu! :sweat_smile:

2 Beğeni

İşte kapitalizmin gücü kitap okumayan insanlar bile bu sayede kitap okuyor işte ne güzel. WWDC’de en sevindiğim haber ARM işlemcili mac mini oldu.

3 Beğeni