"Vampir"li Seçki İçin Heyecanlanmak

Ben vampirli öyküleri dört gözle bekliyorum. Ya siz?

Ben uzun zamandir bir oyku tasarlıyordum. Hali hazirda onun kucuk bir kisminida tanitim demo olarak ayri bir kucuk hikaye yapmak istedim. Baslamistim sene basinda ama bitiremedim bir istek oluşsada yazsam.diyordum süper denk geldi…

2 Beğeni

Ben ileride romanlaştırabileceğim bir şekilde hikaye yazdım. Ben de çok bekliyorum.

1 Beğeni

Bende biraz tam tersi. Vampir temasını bize uzak buluyorum. Sürüyle folklor çalışması bizim halk hikâyelerinde de vampirdir hortlaktır cins cins canavar olduğunu gösteriyor tabi fakat genel halk bilgisine baktığımızda bunları nenemizin masallarından değil Batı sinemasından tanıyoruz. İhsan Oktay gibi karakteri mizaha vurmadan, ciddi ve özgün bir öykü hayal edemiyorum.

1 Beğeni

Bence yazmak için gözüktüğü kadar kolay bir tema değil. 2000 sonrası vampir ve kurtadam temaları sıradanlaştı ve banal bir hale geldi. “Kaslı ve yarı çıplak vampirler genç kadınların kanlarını emmemek için kendilerini zor tutuyordur,” gibi öyküler görmeyiz umarım. :grin: Banalleşen bir temayı ayak altından çekmek zor iş. Bakalım Rıhtım ahalisi neler yapacak. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Harika! Vampirli bir roman yazmayı ben de hep istemişimdir.

Mizahi bir vampirli öykü çok da şahane olurdu ama.

Mehmet Berk Yaltırık ve Seçkin Sarpkaya’nın yazdıkları Türk Kültüründe Vampirler kitabını öneririm. Bildiğimiz “vampir” kelimesinin bile özTürkçe “obur” kelimesinden türemesi bile aslında kültürümüzde bu konuda ne kadar çok birikim olduğunu gösteriyor.

3 Beğeni

Yayınlanacak hikayeleri acayip merak ediyorum. Yetiştirebilirsem ben bile bu seçki için öykü göndereceğim. Vampir teması o kadar klişeye boğulmuş bir durumda ki, yazması göründüğü kadar kolay değil. Rıhtım’dan seksi ve 350 yaşında adamlar tarafından emilen "pick me girl"lü hikaye çıkacağını zannetmiyorum tabii. :d

Bunun ergen tarafından hala zevk aldığımı da inkar edemem aslında. :no_mouth:

3 Beğeni

Yaklaşık 6 saat aralıksız yazmanın ardından artık sona gelmiş olmanın verdiği huzurla, benden gelecek öyküye ilişkin şurada ufak bir tüyo paylaşayım.

2 Beğeni

Bu yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Taslağını oluşturduğum ilk öykümün ister istemez klişe ögelerine boğulduğunu fark ettiğimde dosyayı tamamen silip kaldırdım :slight_smile: İçine dişi karakter koymadan çok başka bir hikaye yazdım bakalım ne olacak :slight_smile:

1 Beğeni

Yazdığım hikaye gözüme çok baştan savma geldi, yeniden yazmayı ise yetiştiremem. Fikren çok hoşuma gitmişti ama kurgusunu oturtamadım. Cidden bir hikaye göndereceğim için heyecanlıydım ama bu seçkiyi de atlayacağım ne yazık ki. :pensive:

1 Beğeni

Bu konu yeniden hortladıysa ben yine bir mesaj yazmak isterim.

Moğol istilasından kaçıp gelen bir Oğuz Türkü, Aydınoğulları Beyliğine sığınır. Burada olup olmayacak, akla sığmayacak şeyler yapmaya başlar. Ama nasıl hinlikle, nasıl kumpaslarla.

Postmodern işlemeye çalıştığım bu hikayeyi beğeneceğinizi umuyorum. Keşke edebiyata daha fazla vakit ayırsam. Oblomovluktan muzdaribim malesef.

Dert etmeyin. Umarım sizi heyecanlandıran başka temalar olur yine. Vampir temasını sevdiyseniz de vazgeçmeyin. Üzerinde çalışın, kendinize zaman verin. Her zaman dergilere gönderebilirsiniz sonuçta. Keyifli çalışmalar…

1 Beğeni

Ben de ana karakterleri dişi karakterler olan bir öykü yazdım, bakalım neler olacak. :grinning:

Sizi çok iyi anlıyorum. Oblomovluk yaptıkça insanın içine yerleşen vicdan azabı da cabası…

2 Beğeni

Öykülerin katılım tarihi biteli 10 gün oldu olacak. Çok öykü yollanmış sanırsam.

2 Beğeni

Vampir teması çoook klişeleşti. Ancak farklı açılara bakabilmek yorumlayabilmek için biraz köşeye sıkışmak lazım bence. Hiç olmadığım kadar merakla bekliyorum seçkiyi. Her hikayeyi tek tek okumak gibi bir hedefim de var

1 Beğeni