Vampirlerle ilgili kitap okumayı, dizi, film izlemeyi seven birisi olarak sizlerden okuduğum kitaplar dışında öneriler bekliyorum.
Dracula
Carmilla
Türk Kültüründe Vampirler: Oburlar Yalmavuzlar ve Diğerleri
En popülerinden herkesin bildiği bir kitap serisi önereyim.
Alacakaranlık serisi
Ve vampir kitaplarını çok seviyorsan
L. J. Smith
Vampir kitapları yazıyor ona da bakabilirsin
Jasper Kent’in Danilov Beşlemesi serisini öneririm ama baskısı yok kitapların. Galiba 3-4-5.kitap kitapçılarda olabiliyormuş ama 1 ve 2.kitaplar için buradan arkadaşlar sahaflardan bulmuştu diye hatırlıyorum.
Stephen King-Korku Ağı
Harika bir vampir romanıdır.
Jasper Kent’in Danilov Beşlemesi forumda da sevilen bir vampirli tarihi kurgu. Ben çok sevmem ama iyidir.
Anne Rice’ın Vampirle Görüşme serisi. İlk kitaplar gerçekten güzeldi ama sanırım baskıları yok.
Karanlık Kitaplık’ta Polidori’nin Vampir adlı kısa hikayesi var.
Vampir temasını sevsem de basılı olan romanların çoğundan hoşlanmıyorum ve internette belli fandomların yazdığı hikayeleri okuyorum genelde. Çok da önerecek bir şey bulamadım bu yüzden.
Anne Rice’ın Vampir Günlükleri tabi ki.
Bunun dışında hafif ve eğlenceli bir şeyler okumak istersen Charlaine Harris’in Güneyli Vampirler Serisi olabilir. True Blood dizisinin uyarlandığı kitaplardır. Ben hala devam ediyorum arada :d
Ravenloft serisinin vampir temalı kitapları:
Sislerin Vampiri
Ben, Strahd Bir Vampirin Anıları
Ben, Strahd Azalin’le Savaş
Bunlar Ankira baskıları Laika’ları bilmiyorum.
Murat Kömür - Vampir Tuzağı
Gece Evi serisi, Kemikler Şehri ( Tam vampir romanı sayılmaz ama vampirleri içeren bir romandır.)
Richard Matheson - Ben, Efsane.
Jhon William Polidori - Vampir
Türk edebiyatından örnekler için aşağıdaki dizin takip edilebilir: