Ve İnsan Tanrının İntikamını Aldı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ve İnsan Tanrının İntikamını Aldı – Aylık Öykü Seçkisi

image

İnsanlar tanrılar ile yer değiştirmeye çalışmanın bedelini oldukça ağır ödemişlerdi. * * * Tanrı, insana defalarca kez şans vermiş, defalarca kez güvenmiş, defalarca kez affetmiş, defalarca kez kollarının arasında dinlenmesine izin vermiş, defalarca kez düşmesini izlemiş ve defalarca kez kendisine gelmesine müsaade etmişti. Fakat her suistimalin bir bedeli olduğu gibi, Tanrının da affediciliğinin bir sonu… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Tanrı, insana defalarca kez şans vermiş, defalarca kez güvenmiş, defalarca kez affetmiş, defalarca kez kollarının arasında dinlenmesine izin vermiş, defalarca kez düşmesini izlemiş ve defalarca kez kendisine gelmesine müsaade etmişti.

Burada, tanrının toleranslı oluşunu vurgulamaya çalıştığınızı açık bir şekilde anlayabiliyorum ancak bence yine de ‘defalarca kez’ ifadesini bu kadar tekrarlamamak daha iyi bir cümle yaratmanızı sağlayacaktır. Aynı ifadeyi bu kadar çok vurgulamaktansa bu toleransı, farklı bir cümle ile pekiştirebilirsiniz.

“Hayır.” diyerek kestirip attı, bugün birkaç cevap istiyordu ve alacaktı…

Bu anlatım türüne geveze falcı diyorlar. :)) Bence hemen her koşulda ne olacaksa, bunu okur olarak biz kademe kademe anlayalım. Bu tür koşullamalar, neyle karşılaşacağımızı bilme bıkkınlığı aşıladığı ve bizi hikayeden dışladığı için öykünün akışını bozuyor.

“Yok.” dedi ve kapatmaya çalıştı konuyu beyhude bir çabayla.

Benzer bir şekilde burada da çabanın boşa gittiğini çocuğun ifadelerinden veya diyaloglardan anlasak daha iyi olur.

Kadının uzun diyaloglarından sonra Adam’da pasif bir kabulleniş, oldukça hızlı vuku buluyor. İsyankar Adam’dan itaatkar Adam’a ani bir geçiş oldu bana kalırsa. Karşılıklı diyaloglar kurularak bu geçiş yumuşatılabilir. Böylece hikayenin sonunda yaptığınız Plot Twist çok daha etkili hale gelebilirdi. O dönüşü beklemediğimi itiraf edebilirim. Öte yandan metin biraz kısa kalmış bu öykü için. Öyküyü, bir kalıp daha büyütebilir ve metin aralarını doldurabilirsiniz.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Öykümü okuduğunuz ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :blush: . Eleştirilerinizi dikkate alacağım…

1 Beğeni