Video: Harry Potter Kitaplarında Hiç Fark Etmediğiniz 32 Hata!

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Video: Harry Potter Kitaplarında Hiç Fark Etmediğiniz 32 Hata! – Fantastik Canavarlar

image

Mösyö Taha ile ortaklaşa hazırladığımız Harry Potter videoları serimizin yeni adımında Kitap Serisindeki Hatalar var! Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda size 7 bölümden oluşan bir yazı dizisi sunmuş ve burada, Harry Potter dünyasını bizlerle buluşturan kitaplarda yapılan hatalardan bahsetmiştik. Dilerseniz hemen buraya tıklayarak tüm yazılara ulaşabilirsiniz. İşte şimdi de bu listemizi sevdiğimiz isimlerden Mösyö Taha videolaştırdı.… (DEVAMI…)

Takvim hatalarını boşverirsek önemli hatalar az. bunlardan en önemlisi petunia’nın lily ile yaşadığı halde büyücü dünyasına çok cahil kalmış gibi görünmesi. Ben hep ‘belki vernon’a rezil olmamak için çaktırmıyodur veya hafızasında geri plana itip unutmuştur felan’ derim. Doğum tarihleri hatalarını önemsemiyorum pek ama acilen bu mcgonagall olayını açıklığa kavuşturması lazım. Rowlingin yazdıklarında parçaları birleştirince kadın, beşinci kitapta 60 yaşında felan çıkıyordu ama bu benim içime hiç sinmemişti. Çünkü kitaplarda mcgonagall a hep ‘çok yaşlı’ deniliyordu ve dumbledore 110 yaşında iken 60 çok yaşlı sayılamaz. Hatta voldemort’dan daha genç çıkıyordu ve benim mantığıma hiç yatmamıştı. Gridelwald’ın suçları filminde gördüğümüze göre meğer dumbledore dan 15 yaş felan gençmiş. Bence manıklı. Pottermore yazısında mcgonagallın dumbledore tarafından eğitim gördüğünü ama voldemorta eğitim vermediğini okuduk. Mcgonagallı, voldemort’dan genç düşünerek yazsa rowling, neden böyle bir bilgi verme ihtiyacı duysun? Demek ki voldemort, dumbledore un sınıfına düşmüş. sonuçta 2 biçim değiştirme hocası oluyor o sıralar. Newt öğrenciyken yani 1911 yılı civarı öğretmenliğe yeni başladı dersek, son yıllarına doğru olsa da dumbledorun öğrencisi olabilecek bir döneme de sığdırabiliyoruz kendisini. fakat bir boşluk kalıyor ki o da pottermore yazısında mcgonagall öğretmenliğe başladığında dumbledorun biçim değiştirme öğretmeni olduğu söyleniyor. filmdeki gibi başlarda karanlık sanatlara karşı savunma öğretiyorsa olmaz bu iş. Bence rowlng hemen durumu düzeltmeli. Dumbledore 2 dersi birden veriyodu felan desin yav kaç yıllık kitapları mahvedecek böyle giderse.