WandaVision Dizisi Hakkında

Evet, uzun zamandır Marvel’dan yeni bir yapım izlemiyorduk ve bildiğiniz üzere WandaVision dizisi Disney ve MCU ortaklığı ile yayınlanarak 2021’in ilk dizisi olarak çıktı. Dün iki bölüm birden yayınlandı ve yedi bölüm daha izleyeceğiz. (Her hafta bir bölüm olarak.)
Diziyi izleyenler diziyi nasıl buldular çok merak ediyorum. Benim aklımdan bin bir türlü teori akıp gidiyor. :smiley: Doctor Strange 2 filmine bağlanacak şeyler olacağı çok belli ama neler neler olacak acaba kim bilir.

1 Beğeni

Endgame bitti benim için MCU bitti. Her şeyin bir zamanı ve sırası var. Lâstik gibi uzatmamak lazım.

1 Beğeni

Bugün 4.bölümü izledim. Çok güzle yerlere gidecek. Daha fazla kaliteli Marvel dizisi olmalı. Şu “Blimp” le ortadan kaybolup geri dönen insanlar mevzusu çok hızlı geçti ve dünyada bu kadar olay olurken sıradan insanların ne hissettiğini anlama fırsatı böyle dizilerde var.
Tek bir eleştrim var o da Wanda cadısına. Ablacım en az 20 senelik ikiz kardeşini kaybetmişsin, adam öldükten sonra doğru dürüst hiçbir keder göstermedin. Ama gelmişsin iki senelik sevgilini geri getiriyorsun. İleriki bölümlerde belki Pietro’yu görürüz ama yine de öyle bir karakter bozuk para gibi harcanmamalıydı.

Özet geçecek olursam yeni bir Lost finali görmüş gibi olduk. Koca sezon finalinde düzgün tek şey vardı o da şahsen ilk kez 90’ların bir Kaybedenler Klübü programında duyduğum Theseus’un Gemisi paradoksu idi. İlk bölümden beri istikrarlı şekilde tırmandırılan tüm o beklentiler ve tease edilen herşeyin altının boş olduğu, dizinin arada anlatmaya çalıştığı herşeyin dümdüz seçilmiş bir sona bahane olduğunu gördük. Sızdırılan spoiler’ların bile yarısının sahte olduğunu, kalan yarısının şişirme olduğunu gördük.

Kat Dennings’in çöpten oyunculuğunu, Rambeau’nun kızının pat diye yedek Captain Marvel haline getirilmesini -olmasın demiyorum, yine olsun ama kendi hikayesinin anlatıldığı bir senaryoda olsaydı keşke- ve Agatha Harkness’in sezon finali ikinci yaısına kadar gerçek bir mastermind gibi gösterip onu son birkaç dakikada bir köşeye atılmasını övecek gibi hissetmiyorum kendimi. Dizinin sonuç olarak yeni fazda yaptığı sadece iki değişiklik oldu, 1- Wanda’nın power level’inin kozmik seviyeye çıkartılması 2- Vision’un ölümünün retcon’lanması, ama bunlar haricinde ne yaptılar derseniz, sadece beklentiler yaratıp sonra son anda bunlarla oynadılar derim.

Lan bari multiverse’e bağlamayacaktın neden bize Fox X-Men’inin Quicksilver oyuncusunu gösterdin, Sorcerer Supreme gelecek filan dedin? “Bu işi çözecek bir uzay mühendisi tanıyorum” lafı bile oltaya konmuş yem olarak kaldı. Madem böyle yapacaktın, 1.5 - 2 saatlik bir filmle de derdini anlatabilirdin.

Benim gibi bir Marvel tutkununa bu sitemleri ettirdin ya, yatacak yerin yok Marvel Studios.

1 Beğeni