Webtoon Cevherleri

4-5 yıldır takip ettiğim Webtoon’un bazı serilerinin ekrana uyarlanmaya başladığını görünce bir öneri listesi yapmaya karar verdim. Malumunuz Webtoon içerikleri derya deniz ama çoğu belli bir kalitenin üstünde değil. O yüzden liste sadece Webtoon uygulamasında olanlardan oluşacak. Bildiğim en eski puanlama sistemini kullanacağım:

PEKİYİ: Hikaye ve çizimleri kaliteli olan, kendine has ögelerle öne çıkan webtoonlar.

Room Of Swords


Hikaye karakterimizin kendini nasıl geldiğini bilmediği bir yerde uyanmasıyla başlar ve kendisi gibi başkalarıyla tanışmasıyla devam eder. Hikaye ve tema daha çok bir FRP senaryosuna benziyor. Onun dışında çizimler hoş ve pastel. Webtoon’un nimetleri olan müzik ve animasyon da kullanılmış olması hoş.

Moon You


Ayda mahsur kalıp medeniyetin çöküşüne tanık olan bir adamın hikayesi. Webtoon’un popüler serilerinden biri olan The Sound Your Heart’ın yaratıcısından daha hikaye odaklı yer yer de farklı türlere kayan bir komedi.

Sweet Home(devam ediyor)


Klasik bir, canavarlaşan insanlar ve hayatta kalmaya çalışanlar konseptine ilginç dokunuşlar yapılmış. Senaryo ve çizimler de yaratıcı ekibin daha önceki işleri Bastard’da yakaladıkları ivmeyle gayet iyi gidiyor. Özellikle yaratık tasarımları çok yaratıcı. Bir de canlı dizisi gelecek diyorlar. Animasyon olsaydı iyiydi ama hayırlısı.

Bastard(bitti)


Yukarıda bahsettiğim ekibin daha önceki işi. Açıkçası hikaye anlatımı ve çizimler olarak çok çok iyi başlamasa da sürekli üstüne koyarak ilerliyor. Siz de bu ekibin gelişimini görebiliyorsunuz. Bunun dışında tekdüze olmayan karakterli ve olgun senaryo seçimleriyle beni şaşırtan bir gerilim hikayesidir.

Hellper(devam ediyor)


Hikaye ana karakterimizin ölümüyle başlıyor. Bir yandan arafa düşen ana karakterimizi bir yandan da ölümünün gerçek dünyada yarattığı etkiyi anlatıyor. Hikaye ve karakterler iyi, çizimler ise çok orijinal. Kısa bir fan animasyonunu buraya bırakayım.

10th Dimension Boys(bitti)


10. boyuttan absürt hikayeler. Genelde osuruk şakalarını ve daha beterlerini barındıran bir seri. Tarz olarak Joan Cornella’yı andırıyor.

İYİ: Kalite olarak bir seviyenin üstündeki webtoonlar.

The God Of Highschool(devam ediyor)


Seri One Piece’in daha ayakları yere basan dövüş sanatları ve turnuva odaklı versiyonu gibi başlıyor. Ama yanlış beklentilere girmeyin çünkü bu da fantastik bir seri. Açıkçası fantastikleştikten sonra biraz çorbaya dönüyor. Sonra toparlayıp yine çorbaya dönüyor. Gene de iyi bir seri. Animasyonu da gayet kaliteli duruyor. Eğer bu kaliteyi koruyup, biraz daha temiz bir hikaye yaparlarsa yürür gider. Teaser:

Tales of Unusal(ara verdi)


Bir korku, bilimkurgu hikayeler serisi. İçinde çok güzel hikayeler de olsa sönük hikayeler de var.

Friday Forbidden Tales(bitti)


Benim için Tales Of The Unusual’ın halefidir. Hakkında aynı şeyler geçerlidir. Sadece biraz da az severim kendisini.

ORTA: İyi başlayıp çabuk yavanlaşan ya da özel bir yanı olmasa da zaman öldürülebilecek seriler(bkz: Fairy Tail)

The Gamer


Bu seride gerçek hayatı oyun mekanikleriyle manipüle edebilen bir gencin hikayesi anlatılıyor. Çabuk yavanlaşmasının yanında çizimler de çok iyi değil. Ayrıca Webtoon’da bile bu temanın daha başarılı örnekleri var.

Bazı serileri bitirmediğimden, bazılarını yeterince hatırlamadığımdan, bazılarını ise üşendiğimden eklemedim ama ekleyeceğim.

5 Beğeni

Red Storm

Tower of God

Solo Leveling

2 Beğeni

Tower of God mangasını okumadım henüz. Animesine başladım da hoşuma gitti baya. Mangaya göre atlanan çok yer var mı acaba

1 Beğeni

Animeyi izlemediğim için bilemiyorum. Belki @swarf biliyordur. Bir de bu serileri Webtoon’dan okumak bedava. İsterseniz kısaca göz gezdirebilirsiniz fikir edinmek için.

1 Beğeni

Animesinin ilk bölümünü izledim, değiştirilen atlanan küçük kısımlar farkettim. Muhtemelen serinin devamında da benzer durumlarla karşılaşacaksınız, ancak seriye animeyle başlarsanız bunlar sizin seyir zevkinizi etkilemeyecektir.

2 Beğeni