Witch of Death

WITCH OF DEATH BÖLÜM 1: KÜLLER

Bu hikaye, orijinal bir karakter olan Natalie’nin karanlık ve gizemli geçmişini konu alır. Marvel ve DC evreninden esinlenilmiş olmakla birlikte olaylar bağımsız ve alternatif bir kurguya dayanmaktadır. Hikâye sahne sahne, sinematik bir dille anlatılmıştır. Keyifli okumalar.

Sezon 1 Bölüm 1 - Küller

1. SAHNE
    GECE / ŞEHİR / SAVAŞ ALANI – DIŞ MEKAN (0:00–2:00)

Gök gürlüyor. Yağmur yağıyor. Şehir harap halde. Patlamalar gökyüzünü parçalıyor. Askeri araçlar, çığlıklar, silah sesleri. Kameramız yavaşça şehir merkezine iner. Arka planda bir çan kulesi yıkılır. İnsanlar panik içinde koşuyor. Hava koyu gri, kıpkırmızı parlamalar var.

1. SAHNE
    HASTANE / DOĞUMHANE – İÇ MEKAN (2:00–6:00)

Elektrikler gidip geliyor. Doktorlar ve hemşireler panik içinde. Natalie’nin annesi, yüzü solgun, yatağa yatırılmış. Sancılar içinde. Ağzında maske, nefes nefese.

HEMŞİRE:
“Çabuk! Açılma tamamlandı, doğum başlıyor!”

Dışarıdan gelen bir patlama duvarı sallar. Tavanın köşesinden toz dökülür. Ama doğum devam eder.

ANNE (zorlanarak):
“Koruyun… onu… kızımı…”

Doktor hemşirenin gözlerine bakar.

DOKTOR:
“Anneyi kaybediyoruz… ama bebeği çıkarabiliriz!”

Bir çığlık. Son bir güçle doğum tamamlanır. Natalie’nin ilk ağlaması duyulur. Bebeği sararlar. Anne halsizce uzanır. Bebeği bir anlığına kucağına verirler. Kadının gözleri yaşlıdır.

ANNE (fısıltıyla):
“Natalie…”

Kadının eli düşer. Kalp monitörü düz ses verir. Hemşire gözlerini kapatır. Bebeği kucağına alır, gözyaşıyla bakar.

1. SAHNE
    HASTANE DIŞI / GECE – DIŞ MEKAN (6:00–9:00)

Natalie’nin iki abisi hastane kapısında oturuyor. Büyük olan (13): sessiz, öfkeli. Küçük olan (10): titriyor, burnunu çekiyor. Kapı açılır. Hemşire çıkar.

HEMŞİRE:
“Bebeğiniz sağlıklı… ama… anneniz…”

Büyük abi gözlerini indirir. Küçük abi ağlamaya başlar.

KÜÇÜK ABİ:
“O annemizdi…”

Uzakta sarhoş bir adam yaklaşır. Babaları. Üstü kan içinde, elinde içki şişesi.

BABA (bağırarak):
“NERDE O?! NERDE KARIM?!”

BÜYÜK ABİ:
“Gitti… öldü…”

Adam diz üstüne çöker. Şişeyi yere çalar.

BABA (kısık sesle):
"Kahretsin.”

1. SAHNE
    SOKAK / ŞEHİR DIŞI – GECE (9:00–11:00)

Baba sarhoş yürür. Sokak lambalarının altından geçer. Gökyüzünde bir savaş uçağı belirir. Ardından bir bomba. Patlama. Bina çöker. Baba enkaz altında kalır. Kamera uzaklaşır.

1. SAHNE
    YETİMHANE ÖNÜ / SABAH (11:00–15:00)

Gri bir sabah. Abiler, Natalie’yi battaniyeye sarmış. Kapının önünde dururlar.

KÜÇÜK ABİ:
“Ya geri gelirse… belki toparlanır…”

BÜYÜK ABİ:
“Toparlanmayacak.”

Kapı açılır. Yetimhane görevlisi çıkar.

BÜYÜK ABİ:
“Bu bizim kardeşimiz. Annemiz öldü. Babamız da…”

GÖREVLİ:
“Adı ne?”

BÜYÜK ABİ:
“Natalie.”

Kapı kapanır. Natalie kameraya bakar.

NATALIE (iç ses):
“Ben doğduğumda dünya zaten yanıyordu.”

1. SAHNE
    YETİMHANE / PSİKOLOG ODASI (15:00–17:00)

Natalie bir masada oturur. Karşısında bir psikolog. Çok sessizdir. Konuşmaz. Kapı tıklanır. İçeri bir görevli ve arkasından Wanda girer. Görevli psikoloğa eğilerek bişeyler fısıldar.

GÖREVLİ:
“Biri seninle görüşmek istiyor Natalie.”

1. SAHNE
    GÖRÜŞME ODASI / İÇ MEKAN (17:00–20:00)

Natalie odaya getirilir. Wanda yavaşça yaklaşır.

WANDA:
“Merhaba Natalie. Ben… Wanda.”

Natalie cevap vermez. Geri çekilir. Sadece başını sallar.

WANDA:
“Sana zarar vermeyeceğim. Konuşmak istemiyorsan sorun değil.”

Natalie yavaşça oturur. Aralarında sessizce bir bağ başlar.

1. SAHNE
    GEÇİŞ MONTAGE / GÜNLER GEÇER (20:00–25:00)

Wanda Natalie’yi tekrar tekrar ziyaret eder. Ufak sihirler gösterir. Natalie hayranlıkla izler.

NATALIE:
“Bu… sihir mi?”

WANDA:
“Bunun gibi bir şey.”

NATALIE:
“Bana da öğretir misin?”

WANDA:
“Bu herkesin yapabileceği bir şey değil ama…”

NATALIE:
“Ama ben yapabilirim. Lütfen.”

WANDA:
“Yalnızca çok küçük bir şey.”

1. SAHNE
    YETIMHANE BAHÇESI / GECE (25:00–28:00)

Wanda ve Natalie sessizce oturuyordur. Wanda bi taşı uçurur ve Natalie’ye de yapmasını söyleyen bi bakış atar. Natalie odaklanır. Taş hafif havalanır.

Wanda şaşırır.

WANDA:
“Ama… Nasıl…”

Natalie gülümser. Wanda karşısında hem korku hem hayranlık hisseder.

1. SAHNE
    SABAH / YETİMHANE (28:00–30:00)

Natalie odasında uyuyordur. Gökyüzü gri. Uzaktan ayak sesleri gelir. Acımasızca küçük kızları öldürmek için eğiten yasa dışı bir kurum olan Red Room askerleri gelir.

Kapının önünde dururlar.

Kilit sesi duyulur.

KAMERA YAVAŞÇA KAPIYA YAKLAŞIR.

Natalie gözlerini açar.

SON KARE:
Kameramız Natalie’nin yüzüne yaklaşır. Korkmuş ama meraklı. Gözlerinde şu soruyu görürüz:

“Bir şey geliyor.”

BÖLÜM 1 SONU

(Beğenirseniz devamını yayınlarım:)

Baba karakterinin gelip hemen enkaz altında kalması ve çocukların bu duruma tepkisiz kalması gerçekçi görünmüyor. Anne ve babalarını yeni kaybetmiş olan çocukların bu kadar sakin kalmaları da duygusal derinlik açısından yetersiz. Natalie’nin gücünün nereden geldiği bilinmeden büyümesi, birdenbire psikologla görüşmesi ve sonrasında gelişen olaylar biraz kopuk ilerliyor. Bu noktalar düşünülerek yeniden yapılandırılmalı.

Örneğin:
Baba, doğumu çocuklarıyla birlikte beklerken içmeye devam edebilir. Kardeşler bu duruma tepki gösterir. Baba, pişmanlık ya da umutsuzluk içinde şehirde dolaşırken ölür ya da kaybolur. Hatta kardeşlerden biri “Gidip bakalım mı?” derken, diğeri “O bunu hak etti.” gibi bir cümleyle duygusal çatışma yaşanabilir.

Natalie’nin yetimhaneye gelişi, hastanedeki bir hemşire ya da doktor aracılığıyla planlı olabilir. Belki Natalie’nin doğumunda bir şeyler fark edilmiş ve onu tanıdığı, güvendiği biri aracılığıyla belirli bir kişiye (örneğin Wanda’ya yakın bir figür) teslim edilmesi istenmiştir. Bu kişi, teslim sırasında şifreli bir kelime ya da cümle kullanarak durumun fark edilmesini sağlar. Böylece Natalie’nin “özel” olduğu daha temelden işlenmiş olur.

Psikolog sahnesinde Natalie’ye karşı bir kızgınlık olabilir; çünkü Natalie yeteneklerini gizlememiştir. Bu noktada psikolog onu uyarabilir ve hatta Red Room ajanlarının yetimhaneye sızmış olduğunu ima edebilir. Natalie’nin durumunun fark edilmesiyle birlikte bu ajanların harekete geçeceği belirtilir. Hatta ilerleyen bölümlerde psikoloğun aslında Red Room’a çalışan biri olduğu ve Natalie’nin güçlerini test etmek ya da kopyalamak amacıyla yaklaştığı ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak:
Giriş sahnesi çok başarılı, atmosferi ve kaosu iyi veriyor. Fakat bu güçlü açılıştan sonra karakter ilişkileri ve olay örgüsü daha detaylı ve duygusal olarak katmanlı şekilde işlenmeli. Teferruatlarla derinleştirildiğinde hikâye çok daha etkileyici olabilir.

1 Beğeni

Ilk olarak geri bildirimin için çok teşekkür ederim. Şöyle ki, haklısın kardeşlerin bunu biraz karşılaması bana da bi eksiklik hissettirdi. Bunu belki ilerleyen zamanlarda ekleyebilirim. Babası zaten alkolik biri olduğu için ve o zamanda savaş yaşandığı için ölüyor. Kardeşleri annelerini daha yeni kaybetmiş olma üzgünlüğü ve şaşkınlığıyla buna biraz daha tepki vermeliler bence de. Bu konuyla daha sonradan ilgilenebilirim

İkinci olarak bu yetimhaneye alma işinde hastanedeki doktor bebeğe üzülerek yetimhaneye götürebilir. Bana daha mantıklı geldi, teşekkürler tavsiyen için. Ve bu doktor ileride yetimhanede çalışmaya başlayarak kızın yaşadığı travmaları bildiğinden ona bi psikolog önermiş ve sonradan Wanda ile tanıştırmış olabilir. Bu da her şeyin planlı olmasını ve daha mantıklı olmasını gösterir, anladın işte yazamadım.

Üçüncü olarak Wanda da zaten bir anne figürü olma isteği olduğundan kıza bakma isteği oluşabilir. Ve kız da meraklı olduğundan sihri öğrenmek istemiştir. Bu kızın gücü spoiler gibi olmasın ama doğuştan geliyor ve bunu o zaman öğrenebiliyor.

Sonuncusu da Red Room askerleri zaten acımasız olduğundan yetimhanedeki kızları alıyorlar. Görevliler de ellerinde silah olduğundan doğal olarak tepki veremiyorlar ve buna göz yummuyorlar.

Gerçekten beğenmene çok sevindim. Bu benim ilk geri dönüş alışım ve bu benim için çok önemli. Beğendiysen devamı hazır yayınlayabilirim.

1 Beğeni

Devam etmen güzel olurdu, hayallerini keğıda dökmek güzeldir, bende öyle yapmaya gayret ediyorum.

1 Beğeni

seninde benim yazıp videolaştırdığım hikaye hakkında görüşlerini merak ediyorum

1 Beğeni

Tabii ki zamanim olursa neden olmasın. Yarın diğer bölümü yayınlayıp senin hikayene bi göz atacağım :slight_smile:

1 Beğeni