Yanlış anlama hastalığı

Insanlar nasıl size iyi davranıp ardından hiç bir sohbetiniz olmamış gibi davranabiliyor?
O davranışı gerçekleştirirken neden sizin de bir kalbiniz olduğunu unutuyor. Neden sizi oldugunuz gibi değil de görmek istediği gibi görüyor böyle insanlara kendimi açıklama gereği duymuyordum…
Ama bazen o kadar can sıkıcı olabiliyor ki.
Bu durum sadece bende mi var?

5 Beğeni

İnsan psikolojisi çok farklı eğitimini aldığım bir dal değil ama gözlemlediğim kadarını aktarmak isterim. Şimdi ben 4 yılı aşkındır bir şirket içerisinde yaklaşık 300’e yakın çalışanı olan topluluğun içerisindeyim. Neredeyse hepsini tanırım sohbetim vardır. Yeni gelen herkesle tanışır ve kaynaşırım. Ancak sohbetin devamlılığını getirmem. Sadece bir yerde rast gelir aynı ortamda bulunuruz, o zaman konuşurum. ‘Nasılsın’ ‘Napıyosun’ falan gibisinden şeklinde.

Şimdi anlatmaya çalıştığım konu şu siz istediğiniz insanı yakınınıza alır, istediğinizin yanında durursunuz. Seçeneklere sokarsınız;
Tipi nasıl?
Neleri sever?
Nerede oturur?
Yaşı kaç?
Alkol sigara bilumum kötü davranışları mevcut mu? (Sende varsa beraber kullanma gibisinden. Yoksa yakınında o insanı barındırmama)
Gibi gibi gibi,

Bu sayede o insandan ya hoşlanırsın yada hoşlanmazsın. Kısaca ya görmezden gelirsin yada kale alırsın. Sonuç ya iyi bir dostluk ya da iki birbirini tanıyan insan.
Ben sana bu konuda diyebileceğim tek şey insanlara kendini anlatma gibi gayrette bulunmaman olacaktır. Tüm egolarını bu konuda bırak. İnsanların seni anlamasına gerek yok. Seni anlayacak dostların mevcutsa tekrar tekrar anlatma kendini belki de hiç seni anlamayacak sana saygı göstermeyecek birine.

4 Beğeni

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

1 Beğeni