Bugün camcıya gidip sordum yapıyoruz dedi. 1000 parçalığa 100 TL 2000 parçalığa bakarız dedi
Önümüzdeki hafta sağlam bir şekilde götürebilirsem çerçeveleteceğim
5000 parçalık Babil Kalesi. İlk zamanlar çerçeve yaptırıyorduk, sonra raptiyelerle tutturmaya başladık.
Art Puzzle Siyah Çerçeve 59.36’ya düşmüş amazon.com.tr’de. Fiyatı gerilemeye devam edebilir. Almayı düşünenler için, takip edebilirler.
Bunlar da benim - bazılarını ablamla beraber - yaptığım tüm yapbozlar. Bazılarına 10 yaşındaki kuzenim de elinden geldiğince yardım etti.
Markası KS Games olan Antik Mısır yapbozunun parçaları birbirine o kadar iyi tutunuyordu ki bitmiş yapbozu yapıştırmadan 2 kişi tek parça halinde kaldırabildik.
500
1000
Vicente Romero Redondo (Art Puzzle)
Leonardo da Vinci - Son Akşam Yemeği (Art Puzzle)
John Reinhard Weguelin – The Obsequies of an Egyptian Cat (Ks Games)
Osman Hamdi Bey - Kaplumbağa Terbiyecisi (Art Puzzle), Edmund Blair Leighton - The Accolade (Art Puzzle), Jean-Léon Gérôme - The Carpet Merchant (Anatolian Puzzle)
Anatolian Puzzle
1500
Charles-Edouard Delort - A Toast to Love (Art Puzzle)
2000
Raffaello - Atina Okulu (Art Puzzle)
Giovanni Paolo Panini - Picture Gallery with Views of Modern Rome (Art Puzzle)
Merhaba 1500 ve 2000 lik olan yapbozlarınızın markasını öğrenebilir miyim? Gerçekten çok güzel seçimler yapmışsınız yapbozlarda.
Bu çeşit yapbozlar tam usta işi oluyor, resim içinde resim içinde resim, 3-4 binden fazlasını görmüştüm ama şu an 2-3-4 çeşitlemeleri var görünüyor:
https://www.amazon.com.tr/Puzzle-Modern-Manzalı-Resim-Galerisi/dp/B096S1B682/
https://www.amazon.com.tr/Anatolian-Puzzle-Sanat-Galerisi-Parça/dp/B09J1NGP3D
https://www.amazon.com.tr/4000-Parça-Puzzle-Roma-Galerisi/dp/B0CHZ599V4
Ben Magna Carta ve Nuh’un Gemisi yapmıştım 2 ve 3 bin, çerçeve sıkıntı yaratınca bıraktım. Yapılmamış Renato Casaro çeşitlemelerim ve Pre-Raphaelite tablolarım var.
Edit: Baza altındaki yapbozların bulanık görselleriyle artık elimde olmayanlarınkileri buldum.
https://www.amazon.com.tr/olarak-Educa-7977-Puzzle-1500-parça/dp/B00000IT23
Teşekkürler. Üçü de Art Puzzle. Art puzzle museum serisi diye aratırsanız direk bulursunuz. @kolombre’nin de paylaştığı gibi birkaç farklı markada var. Ressam 3 farklı versiyonunu çizmiş. Ks games’de de 2000liği var. Bu markadan 1 kere almış olsam da kalitesini diğerlerine göre çok iyi bulduğum için onu tavsiye ederim. Tabloların isimlerini de ekliyorum şimdi ilk gönderiye.
@kolombre Katılıyorum 1500lük ile beraber en zorlandığım buydu. Resmin her yerinde çerçeve, gökyüzü, bina falan olunca gruplandırması gerçekten zor oluyor. En sevdiğim resim de o ama.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Mutlaka bakacağım. Açıkçası çerceve sorunu nedeni ile 1000 den fazla olan yapbozları pek tercih etmiyorum. Tabi bazı yapbozlar büyük olunca daha da güzel duruyor ama, yinede tercihim hep 500 ve 1000.
Yapboz yapmayı çok severim. Bir kere başladım mı kendimi alamam. Bitirmem de çok uzun sürmez. Çevremde yapboz sevenler çok az🥲 Şimdiye kadar çok fazla yapboz satın alamamıştım. Komşuların, arkadaşların eskileriyle zaman geçirdim.
Yakın zamanda 2000 parça aldım☺️ Bitirdiğim ilk 2000’lik olacak.
Merhaba
Uzun zamandır yaptığım puzzleları 6-7 parçaya bölüp, aralarına kağıtlar koyarak kendi kutularında saklıyordum ama şimdi çerçeveletip asmaya karar verdim. Yıllardır puzzle çerçeveletmediğim için eskiden kullandığım yapıştırıcıyı piyasada bulamadım. Yapıştırıcı araştırınca Anatolian ve Südor markalar arasında kararsız kaldım. Hangi puzzle yapıştırıcısını önerirsiniz?
Biraz geç oldu farkındayım ancak yanıtlamak istedim sebepsizce. Ben südor kullanmıştım. Çok hızlı kurur ancak az kullanınca bazı parçaları çıktı
Uzun zamandır işten güçten fırsat bulamadığımdan yapboz yapamıyordum. Tekrar tekrar yapmak hoşuma gittiğinden aslında yapbozları çerçevelemeyi pek sevmiyorum; ama bu yapbozun hem bende yeri ayrı olduğu hem de bir kere daha yapabilir miyim emin olamadığım için çerçevelemeye karar verdim 1000 parça, çok sayılmaz ama siyah beyaz olması işi çetinleştirdi (aslında zevkli kısmı da o
)
Merhaba emeğinize sağlık çok güzel olmuş, çok beğendim. Nereden aldınız öğrenebilir miyim?
Merhaba, teşekkür ediyorum Ben yurtdışından, Fransa’dan sipariş etmiştim Amazon üzerinden; ama Aynadan Geçen Kız serisi tamamlandığında İthaki’ye yapbozu Türkiye’de satışa çıkarmakla ilgilenirler mi diye sormak istiyorum, bence böyle bir seri olmasaydı bile hoş bir yapboz
Seriden bağımsız olarak bile çok beğendim. Umarım İthaki böyle birşey yapar ya da Türkiye’de de satan olsa çok daha iyi olurmuş. Teşekkür ederim yanıtınız için. Bol yapbozlar diliyorum.