Yapboz Yapanlar ve Sevenler Kulübü

Yapboz yapmayı çok severim. Aramızda yapboz yapanlar var mı? Varsa lütfen paylaşın.

En son bitirdiğim 2000 parçalık yapbozum.

Şimdi de 3000 parçalık yapboza başladım. Ya hak!

14 Beğeni

Çok güzel :slight_smile: kolay gelsin. Sabır işi ve çok eğlenceli. Bende bugün açtım 2000 parça, mahşerin dört atını yapacağım, hayırlısı bakalım :slight_smile:
images

6 Beğeni

Kesinlikle sabır işi.

1 Beğeni

Bir yapboz sever de benim :slight_smile: Küçüklüğümden beri yapbozlarla büyüdüm diyebilirim, ancak şu sıralar göçebe bir hayat yaşadığımdan pek yapboz yapamıyorum, eskiler de yanımda değil, ama 6000-8000 parça da gördü bu gözler. Yine de son yaptığım 3000 parçalık yapbozu paylaşabilirim sanırım (hoş, fotoğrafını pek iyi çekememişim).

Şimdiye kadar yaptıklarım arasında en sevdiğim işlerden biriyse Floransa’dan aldığım aşağıdaki 1000 parçalık yapbozdu. Uffizi Sanat Müzesi’nden almıştım.

12 Beğeni

Bu da bizim yapbozumuz :blush:

11 Beğeni

3000 parça pişmanlıktır. Masaya bile sığmıyor.

8 Beğeni

Bu da benim en son yaptığım puzzle. Ben de on yedi, on sekiz yıldır yapıyorum. Yaptıklarımı duvarlara sığmayınca halı, koltuk altlarına koydum, hediye ettim. Annem artık puzzle görmek istemiyor haklı olarak.

12 Beğeni

Bunlar duvara astıklarımız. Baza altında 10 tane kadar daha var böyle çerçeve alalmayı bekleyen. Eskiden daha çok yapardık ama bir süredir ben yapmıyorum. Arada eşim ve kızım yapıyor.

10 Beğeni


Sonunda bitirdim 3000 parçayı.

9 Beğeni

2000 parçalık puzzle. Bitti ve çerçeveleme aşamasındayız. Ancak uygun çerçeve bulamadık. Varsa bildiğiniz önerir misiniz ? Bu arada 1 eksik parça var :grinning:

6 Beğeni

Malesef ben yapbozlarımı çerçevelemiyorum hiç. İleride bozup tekrar yapıyorum.

Art puzzle çerçeveler hem kolay yapılıyor hem de çok güzel oluyor ama fiyatları çok uçtu son dönemde. 1000 parçalar bile 100 lira üzerinde fiyatlar. Malzemesi de asla o kadar etmez. Ben yukarıda eklediğim çerçeveli puzzlelar için iki tanesini idefixten 100 liraya almıştım geçen sene.

O kadar oldu mu ya, ben binlik olanından 39.90 a almıştım amazondan. Yapıp yapıp iş yerimin duvarlarına asıyorum (Fakülte).

Hazır geliyor yapılı şekilde, kargodan sanki tablo almışsınız gibi gelecek.

Ama dediği gibi kalitesi düşük ve 100 tl eder mi bilmiyorum.

@Seroo Eve asmak için daha kaliteli bişey alsanız daha güzel olur. Hele ki 2k-3k puzzlelar için.

Maalesef uçtu fiyatlar. Amazon’a hiç bakmamıştım orada garip fiyatlar 1000 parça 104 lira, 1500 parça 89 lira ve 2 bin parça 109 lira. Muhtemelen stokta kalanlar 1500 ve 2 binlik olan, onlarda tükenince uçar fiyat.

Marangozlara soruyorum çoğu yapamam falan diyor. Bakalım biraz daha araştırayım olmadı Art puzzle çerçevesi alırım.

Ben a101 den aldım sanırım. 20 TL 1000 parça. Neon puzzle diye geçiyor. Renkleri de canlı. Bitirince görsel atarım yine. @Erdal_01

2 Beğeni

Daha çok ayna yapanlar çerçeve yapıyor. Yani daha doğrusu çerçeveciler var. Hani marangozlarda kendinizi yormayın diye diyorum. Bir de bazı yapı marketlerde oluyor. Bauhase’da kesinlikle çerçeveci var. Hatta metrajlı çerçeve de satıyorlar. Bir de Tekzen’di sanırım. Hepsinde olmayabilir. Büyüklüğe göre değişiyor ama bir çerçeveci bulmanız daha kolay. Genellikle çoğu semtte oluyorlar. Camcı diye de bakabilirsiniz. Bu üçünü birlikte yaptıklarından ne desem bilemedim. :sweat_smile:

Zamanında yapboz yapardım ama nedense çok az sabredemediğim hobilerdendir. Paris görseli olan bir tane vardı ve canım sıkıldıkça bir tane koyuyordum derken parçaları koyarken de canım sıkılmaya başladı. Sonra canım sıkıldıkça aklıma yerde yapılmayı bekleyen yapboz geldi ve canım buna da sıkılmaya başladı. Kısacası canım sıkıldığından toplayıp kutusunda belirsizliğe terk ettiğimden beri 12 sene geçti. :buyucu:

3 Beğeni

Biz de çerçeveciye gidip yapbozla uyumlu çok güzel bir çerçeve yaptırmıştık. Maliyetini hatırlamıyorum, çok oldu yaptıralı ama çok güzel görünüyor. Eve gidince foto çekip paylaşayım.

1 Beğeni

Eskiden çerçeveler ucuzdu ama gittikçe abartı bir fiyata ulaştı.

Ben resim yapıp çerçevelettiğimden dolayı epey içli dışlı olmuştum. Sonra bir noktada zıvanadan çıktı ve ince çıta alarak çerçeve yaparım dedim ama ona da üşendim. Nasılsa satın alan evine uygun bir çerçeve yaptırıyordu. Sergi dışında yaptırmamaya başladım ve sonra sergiler için de siyah boyama yapmaya karar verdim. Böyle böyle çerçeveciyle aramız açıldı. :joy:

Ben istediğim şeyin resmini yapıyorum ve aradan zaman geçtikçe yahu şuraya da şunu eklesem güzel olurmuş, diyerek bir zaman sonra onu ekliyorum filan. Bir nevi yapboz diyebiliriz bence.

2 Beğeni

Örnek olması açısından;

Çerçeve bu ürün.

1 Beğeni

Puzzle yapmayı seviyorum gerçekten çok rahatlatıyor yaparken.


En son pandemi döneminde bunu yapmıştım. 1000 parçaydı. Çerçeve yaptırmadım fiyatları çok pahalıydı.

1500 parçalık bir puzzle daha var ama evde oyunbozan bir kedi olduğu için bitiremedim. 4 defa yaptım ve hepsinde tam bitireceğim zamanlarda gelip dağıttı. Bazen sırf eğlencesine gelip parçaların içine pençelerini geçirip esniyor.:sweat_smile:
Fazla sabırlı biri değilimdir en son sinirlenip kaldırdım bir daha açmadım.

9 Beğeni