Yayınevi hakkında görüş ve önerilerinizi, yayınevinden çıkmasını beklediğiniz/istediğiniz kitaplar hakkında görüşlerinizi, çıkan kitaplar hakkında fikirlerinizi/eleştirilerinizi uygun bir dille belirtebilir ve ilgili yayınevinin açıklamalarını/haberlerini bu başlık altında belirtebilir veya tartışabilirsiniz.
Dikkat: Başlıkta genel forum kuralları geçerli olup itham eden, hakaret içeren, alay veya küçümseyici mesajlar uyarılmaksızın silinecek ve tekrar etmesi halinde cezalandırılmalar olacaktır. Ayrıca başlığın amacından sapması durumunda da mesajlar silinecektir. Lütfen başka konularda konuşmak için forum içerisinde belirlenmiş ilgili konuları tercih ediniz.
Konu içerisinde kişisel tartışmalar sürdürmek veya konuyu kişiselleştirmek başlığı amacı dışında kullanmak olarak değerlendirilecektir.
Ben de severim elbette. İyi yayınevi. Özellikle Harry Potter, Yaşar Kemal eserleri, daha düne kadar Sabahattin Ali vs ile gönlümüzde taht kurdular.
En büyük sıkıntıları açık ara siyah kitap tasarımları bence. Çok itici buluyorum. Bunun dışında editörlük, basım, imla konularında ve malzeme kalitesinde hiçbir zaman çizgisini bozduğunu görmedim. Başarılı ve güvenilir.
Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal başta olmak üzere Türk edebiyatının birçok başarılı ismini bünyesinde barındırmaları olsun, Harry Potter’ı basmaları olsun, Kazım Taşkent ve Delta serileri olsun, çok sevdiğim yayınlarıyla YKY bir numara benim nazarımda. Siyah kapaklarını da çok seviyorum.
En büyük isteğim: Kazım Taşkent ve Delta serisinde tekrar basımları daha sık yapmaları. Yaşar Kemal’i de kaybetmelerini istemiyorum. Doğan Kardeş’in seçme şiirler ve seçme öykü serilerini numaralandırmalılar da. Ahmet Ümit’in aceleyle basılmış kitaplarının o berbat kitap kapakları da değişmeli.
Eleştirilerim:
-Banka destekli oldukları için daha uygun fiyat bekliyorum. Kazım Taşkent’in son eserleri çok pahalı. İş Bankası bu konuda daha iyi.
-Yaşar Kemal’in kitaplarının kapaklarını çok beğeniyorum. Beğenmeyenler de var. Bence aynı kalmalı. Telifi kaybetmesinler de.
-Orhan Pamuk’un son eserlerinde kapakları değişmeye başladı. Standart olmalıydı bence.
-Yusuf Atılgan, Sait Faik Abasıyanık, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Abdülhak Şinasi Hisar’ın vb. telifini kaybetmeleri çok üzücü. Tanpınar olayında zaten haksızlardı da diğer isimleri nasıl kaybettiler bilmiyorum.
-İş Bankası’nın son yılların en güzel çalışmalarından olan Türk Edebiyatı Klasikleri serisi gibi bir seri çıkarabilirler bence. Her yazarı siyah kapakta basmaya gerek yok.
-Tarih kitaplarında Anadolu medeniyetleri ve Bizans’ın dışına çıkamıyorlar. Daha geniş bir yelpazeye yayılmalılar.
-Ahmet Ümit hiç okumadım. Beğeneni de çok. Çok satan bir yazarın telifini almaları güzel oldu mu bilemedim. Kitap kapakları berbat. Son dakika çıktı zaten Tüyap’a yetişsin diye.
Siyah kapakları çok seviyorum hocam Ancak hepsini siyah kapakla basmamalılar. Pamuk, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali gibi yazara özgü tasarım da yakışır bence.
Kazım Taşkent serisinde kullanılan kağıt cinsi nedir bilgisi olan var mı? Geçen gün D&R’da Middlemarch’ı inceledim, kullanılan kağıt hayatımda gördüğüm en kaliteli şeylerden biriydi.
(bu seriden hiç kitap almadım bu yüzden bilgim yok)
Sonunda Andre Gide Günlükler 2. Cilt geliyor. Niteliksiz Adam 3’ün çevirmeni kim acaba? Thomas Bernard yeni kitabı da çok iyi bir gelişme…Kayıp Zaman İzinde Albüm baskısını da merak ettim. 2 yeni Faulkner kitabı ama sanırım snopes üçmesinden değiller. Knut Hamsun’ın Göçebesinin necatigil çevirisi nasıldır acaba? Sorular sorular… Sizin beklediğini Sait Faik’in Bütün Hikayelerini YKY bu yıl yayımlamayacak sanırım.
Teşekkür ederim. @W4YNE@kolombre
Timaş basılan da Necatigil çevirisiymiş. Hamsun kitaplarının çevirmenlerinde farklı isimler pek yok. Yeni çevirileri olmasını isterim. Açlık kitabında çevirisini beğenmeyenler olmuştu.
Yani sadece Doğan Kardeş’ten tadımlık öyküler yayımlanacağını düşünmek bana da mantıklı gelmedi. Umarım öyledir. @alper