Yazarlar Arasında

Yazarların arasında gelişen olayları, tartışmaları, anıları, dostluklarını ve birbirleri için yazdıklarını paylaşabileceğimiz derli toplu bir başlık olsun istedim. Hatta yazarlar arasında değil, direkt yazarlar yönelik ufak ve ilginç bilgiler bile olabilir. Yerli yabancı farketmeksizin paylaşım yapabilirsiniz.

Sizlere ufak örnekler vereyim:
Cahit Sıtkı ile Ziya Osman’ın dostluğunu, Cemal Süreya’nın iddia yüzünden bir -y- harfinden olduğu, Attila İlhan’nın bestelenen şiirleri içinde en çok sevdiği şiirinin Sultan-ı yegah olması, Mine Urgan’a soyadını Necip Fazıl’ın vermiş olması, Peyami Safa’nın önüne gelene çatması, Hemingway ile Faulkner arasında içkiliydi bilmem ne tartışması, Proust ve Joyce’un tuhaf ilk karşılaşmaları gibi böyle aklıma ilk aşamada gelen tarzda konuları detaylarıyla paylaşabilirsiniz. Gün içinde okurken veya internetten denk geldiğimiz bu tarz şeyleri burada toplasak güzel bir içerik olabilir. Olmaz mı?

Konuyu da @alys 'in şu mesajından ilhamla açtım. O da örnek olabilir.

10 Beğeni

Uzun zamandır bu köşeye yazmak istiyordum. Şimdi mehmet Akif Ersoy’dan bilinen bir anekdotla başlamak istiyorum.

Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif’’ i küçük düşürmek ister:
“Affedersiniz, siz veteriner misiniz?” Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış:
“Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?”

1 Beğeni