Merhaba. Burada yeniyim ama daha önceden keşfetmiş olmak isterdim. Çünkü, devamlı yazı yazan ve edebiyatla felsefeyi çok seven birisiyim.
18 yaşımda olacağım bu Çarşamba. Bir hafta önce mi ne, kitap yazmaya karar verdim. Sınava hazırlanırken, bir yandan boş vaktimde yazdıklarımı değerlendirmek istedim. Tüm hikâye, kurgu ve olay örgüsü tamamiyle hazır (Finali hariç). Sadece yazmak kaldı geriye. Elimde 19 A4 sayfasına denk bir word dosyası var.
İki bölüm yazdım: İlk bölüm, aslında tanıtım ve merak ettirmek amaçlı kitabın ortasında geçermiş gibi yazdığım bir şey. İkinci bölüm ise en baştan hikâyeyi ve yaşananlarla geçmişi aktarmaya başlayacak. İkinci bölüm hâlâ bitmedi.
Aklımdaki konsept: akli sıkıntılar yaşayan ana karakterimizin, kimliğini ve kişiliğini zamanla kaybedip; sosyolojik, felsefî ve duygularla duyular olarak kendisinin yaşadıklarını temsil eden beş kişiye bölünmüş insanlar görmesi.
Bu beş kişiyi ilk rüyasında görecek ve hepsi gerçekliğine bulaşmaya başlayacak. Bu gördüğü rüyalar sırasında, gerçeklik algısını kaybedip ileride göreceği şeyleri sorgulamaya başlayacak.
Karakterler şu şekilde:
Alp Aksoy, babası Yalçın Aksoy, annesi Müzeyyen Aksoy, kardeşi, Helen Aksoy. Üniversitede tanıştığı dostlar: sevgilisi Leyla Yıldız, en yakın dostu Umut Demir, Ozan Özgür ve Deniz Yılmaz. Helen’in sevgilisi Mehmet Yılmaz.
Kırılma noktasından sonra girecek veya daha detaylı işlenecek karakterler: Mehmet Yılmaz, Evrim Çağalayan (Evrim Hanım).
Alp’in kafasında kurduğu kişiler: Alkolik Berduş, Esnaf Hikmet Abi, Sanatçı Yakup Efendi, Emekli Polis İlker Abi, Alp’in çocuk hali.
Her bir karakterin kendine özgü kişiliği ve kontrastı var.
İşte yazının ilk durumu: https://1drv.ms/w/c/767893e389977bbf/ES8gdqjhoR1AoGUG7CqnMeIBSjdn-DhSvEW_KxYzDz1vcw?e=fb84lc