Piyasası sanırım 3500 civarı. Şu an Amazon’da prime kapsamında 1500 TL. Ne bileyim gaz vermek gibi olmasın da.
Hangi kalemlerin? Lamy Safariyse o renkleri de var. Aynı modelin yılları arasında çok fark yok, renk farkı var Lamy’de. Her yıl bir koleksiyon rengi çıkartırlar.(Genelde 2 ya da 3 renk set oluyor) Mesela bu yıl safari’ye 3 yeni renk, all-star’a 2 renk geldi.
Bu safari,
Bu da all-star
Gayet şık bence. Modeline göre de değişiyor, genel olarak da eleştiriliyor. Sen ona bakma. Kendin kullanıp eleştireceksen eleştirmen daha mantıklı.
Sal bizi ağam. Rengi başka olsa alırdım da, sarmadı rengi beni.
Allah affetsin aldım valla. Eşim ne diyecek bilmiyorum. İnşallah insaflı davranır.
Güzel günlerde kullanın. Ben yine bakayım öyle cazip bişey çıkarsa atarım buraya.
Çok az kaldı, az daha uğraşırsanız alıcam ben de bir şeyler.
1000 ve 2000 tl toplam bütçe için, kalem + mürekkep (filler da olabilir) + defter için, en iyi kombinasyonlar ne olabilir? Hadi son bi kez daha itelim de beni de düşürelim bu çukura.
Benim fikrim şu an Lamy’lere bakman. Cidden piyasasına göre çok iyi fiyatlar var. Gözüme takılan bir kaç modeli atayım sana.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09RPV7PL5/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
Tabi uç kalınlığını seçmek sana kalmış. Defter olayına ben daha girmedim. Fiyatlarını gördükten sonra kolay kolay girebileceğimi de sanmıyorum. Şimdilik hem başlangıç hem pratik için meteksan’ın ivory bloknotlarından aldım. Fiyatları 30 TL bandında.
Ben 2021 yılında 595 küsür liraya almıştım. Yine aralarındaki en uygun fiyat bu kalem oluyordu. Haliyle fiyatı bayağı artmış. O zamanda diğer seçenekler arasında 1000 küsür lira fiyat farkı yoktu. @Erdo
Siyah olanları çok şık duruyordu ancak lamy siyah olduğu için rengi farklı olsun istemiştim. Klips ve sırt kısmının gold olmasından dolayı platini tercih etmemiştim. Ayrıca kutusu siyah olduğundan kalem kutu içinde çok hoş bir görüntüsü oluyor.
Hayırlı olsun. Kutusu falan çok güzel bir set oluyor. Islak yazdığı için çok mürekkep harcıyor şimdiden söyleyeyim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum. @Everfever
Yok ben yeterince günaha girdim bana yeter
2000 liraya güzel birkaç kitap al bence, bak keyfine.
İlgilisine kalemle ilgili bir kaç fotoğraf paylaşayım. Siyah kadifemsi bir kumaş olduğu için çok çabuk toz alıyor. 2 kutusu var. Bir masaya konulan kalemi için kutu, diğeri de bu kalemlik kutusunun konulduğu saklama kutusu… Başka bir yere taşırken falan kalemin konulduğu kutu hasar görmemesi için çok iyi düşünülmüş. Altta çekmece gibi yapılan kısımda siyah bez, garanti ve kullanım kılavuzu ve 2 kutu kartuş içeriyor. Kartuşlar küçük olduğundan mürekkep çok harcadığı için kullanım için pek verimli değil. Aldığım zamanda lamy safari 350 lira civarıydı. O zaman benim için mantıklı bir tercih olmuştu. Şimdi aradaki fiyat farkı daha çok olmuş.
1000 lira bütçe
Kalem: Lamy Safari, Scrikss 419, Platinum Preppy
Mürekkep: Parker Quink, Pelikan 4001, Diamine (renkler keyfe göre)
Defter: Rhodia veya Scrikss Notelook (Notelook çok fazla mürekkep karakteristiği göstermez ama üzmez de. Arkaya geçirmez, kılcallanma, kanama olmaz. Ben hastası değilim ama parasına göre iyi)
2000 lira bütçe
Kalem: Twsbi Eco, Lamy Al-Star, Lamy Aion, Faber Castell Loom
Mürekkep: KWZ Sheen Machine, Diamine (Shimmering mürekkepleri olabilir), Robert Oster (Sheen mürekkepleri)
Defter: Tomoe River
Bu da tamam. Başka?
Yani ne bileyim, Lamy’ler baya indirimde. Ordan zevke göre bişeyler bakılabilir gibi
Ondan iki tane dün aldırdın ya, Scrikss de tamam iki tane.
Şu uygun mu yoksa bir numarası mı var acaba?
Şöyle, şöyle ve şöyle renkler var, fiyatlar da fena değil gibi.
Ayrıca @BiblofilYouTube video çekmeye üşendiği için Youtube’tan bilmediğim kişilerin videolarını izlemek zorunda kalıyorum.
Yani ben de bittim şu an. Sanırım kalem konusunda başka bir şey almama gerek yok. Artık mürekkeplere yöneleyim. Zira yeteri kadar kalem oldu elimde. Defter konusuna hiç girmek istemiyorum. Fiyatları ürkütüyor. Vakti zamanında aldığım kalın kapaklı Gıpta Art Master’lar ile başlangıç yaparım. Şimdilik mürekkep şırıngası almayı düşünüyorum ama onun da fiyatı artmış. Takibe aldım, indirime girince ona bakacağım. Bu başlıktan artık ilham başlığına kaymanın vakti geldi. Zira bu kadar mürekkep ve kalem ile ne yazacağız
Kim ne aldı son 1 haftada herkes dökülsün bakalım.
Uygun. Faber Castell Loom benim çok çok sevdiğim bir kalem. Metal gövdeli olduğu için kırılmaz etmez. Ucu harikadır. 3 yıldır kullanıyorum hiç üzmedi.
Lamy Al-Star da FC Loom gibi bir Alman mucizesidir. Renkler, keyfinize kalmış.
Ona da sıra gelecek… O konuda da pirocelerimiz var… Fennin son mucizelerini ayağınıza getireceğiz efenim.
Hiç sorma hiç. Tüm siparişler tamamlanınca bir görselde toplarım.
Aklıma vakti zamanında L-Manyak dergisinde Robinson Crusoe’un her bölüm sonu tuttuğu günlükler geldi. Görsellerde tarattım ama örnek bulamadım.