Yazım Gereçleriniz

Forumda kırtasiye anlamında bir başlık olmasının da gerekli olduğunu düşünüyorum. Başlık yalnızca yazım gereçleriniz diye geçiyor olsa da, kırtasiye alanında her türlü paylaşım, soru-cevap, bilgi paylaşımını yaptığımız tek bir başlık olması güzel olur diye düşündüm.

Sağlam bir mekanik kurşun kalem ve ahşap kurşun kalem koleksiyonum vardır. Hatta ahşap kurşun kalem konusunda Türkiye’de en geniş koleksiyona sahip 3-4 koleksiyonerden biriyim. Benim gibi bu kalemleri seven varsa yazsın da birbirimizi bilelim :slight_smile:

Dolmakalem mürekkep işlerine biraz daha geç girdim. Birkaç yıllık bir geçmişi var diyebilirim.

İki pelikan paylaşıp açılışı yapalım. Güzel bir paylaşım başlığı olacağını umuyorum zira kitapseverlerde genelde kırtasiye konusunda da sevgi, ilgi oluyor.

22 Beğeni

Şöyle de bir başlık açılmıştı zamanında.

3 Beğeni

Evet gördüm fakat kırtasiye bağımlılığınız var mı bir sorunsal başlığı gibi geldiğinden daha genel bir başlık olsun istemiştim. Eğer uygunsuzsa yöneticilerimiz taşıyabilirse memnun olurum. @Agape

1 Beğeni

Bunu ne zaman göreceğiz, başlığa 100 beğeni gelirse mi? :smiley:

2 Beğeni

Eve geçince olabilir ama beğeni de fena olmazdı :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de ahşap kurşun kalem topluyorum ama @BiblofilYouTube 'ın ciddi bir koleksiyonu var.

Gerçi diğer yandan İpad - İpad Pen, Samsung book - Samsung Pen çıktı mertlik bozuldu. :slight_smile:

4 Beğeni

Kesinlikle öyle ama bizler için yine de eskilerin yeri dolmuyor bu alternatiflerle. Örneğin E-Book ne kadar hakim oldu piyasaya ki? Ya da akıllı saatleri ele alalım. Güzel bir İsviçreli’nin tırnağı olabilir mi? (saat yani İsviçre’li derken :slight_smile:)

Akşama kurşun kalem partisi var öyleyse doğru muyum? :slight_smile:

2 Beğeni

Ben 5-6 senedir akıllı saat kullanıyorum. :slight_smile: Eski klasik saatlerin yerini doldurmaktan öte, çok daha işlevsel. Aslında durum kalem kağıt için de öyle. Ama hobi olarak elbette katılıyorum klasik yöntemler daha iyi.

Whatsapp fotoğrafları ara ara siliyorum yoksa senin kalemleri paylaşırdım ben. :slight_smile:

1 Beğeni

Ohoo ifşalanıcaktım az daha desene :smile:

Akıllı saat olmasa da şu nanelerden ben de takıyorum adım saysın diye ama normal saatim de oluyor illa kolumda.

6 Beğeni

Kullandığım tek kalem bu.


4 senedir benimle. Enpara vermişti hala kullanıyorum severek.

8 Beğeni

@Howl bu sana bir şeyi hatırlatıyor mu? :))

Ayrıca hayat boyu öğrenci olma mottom yüzünden ekstrem kalemlerim olmasa da iş yerindeki serim ekte. Evde de D&R’den topladığım birkaç mekanizmalı kalem ve her renk Griplerim var.

8 Beğeni

Böreğine Eowyn çizdiğim günlerde bir arkadaş hediye etmişti. Sonra beni ektiği için inşaatta kolona beton dökerken içine attım ^^

5 Beğeni

Valla İhsan Oktay Anar cümlesi gibi olmuş hiçbir şey anlamadım :slight_smile:

4 Beğeni

@Howl üniversitedeyken Enpara’dan gelen kalemi; ben, kendisine, bana Eowyn resmi çizdi diye hediye etmiştim, sonra kendisini başka bir gün ekmiştim:/

4 Beğeni

Anlaşılmıştır :slight_smile:

Galiba enpara bana da verdi bu kalemden ama hiç kullanmadım kimbilir nerede.

2 Beğeni

Ben gün içerisinde genelde bunları kullanıyorum.

  • Sol 3’lü Lamy dolma kalem. Plastik olduğu için ucuz ama Lamy iyidir.
  • Orta tekli Samsung Pen (En çok bunu kullanıyorum)
  • Sağ üçlü kısa olanı dışarıda yanıma alıyorum, diğer 2’si Scrikss. Versatil olanı iyi, dolma kalem olan klasik ucuz Scrikss kalemlerinde olduğu gibi atlama yapıyor, pek kullanmıyorum.

9 Beğeni

Bunu çözeriz ya. Mürekkep ne kullanıyorsun?

1 Beğeni

Scrikss kendi kartuşlarından kullanıyorum. Daha önce araştırmıştım, Scrikss ucuz modellerinde bu sıkıntı oluyormuş.

2 Beğeni

Olmaması lazım. Eğer üretimsel bir hata yoksa çözeriz. Yok öyle bir sorun varsa da Scrikss ler ömür boyu garantilidir değiştirirler.

2 Beğeni

Benim için kitap satın alma bağımlılığından daha tehlikeli bir şey varsa o da kırtasiye bağımlılığı :sweat_smile: Dolma kalem toplamaya bu yıl başladım.Onun dışında Monami pastel boyaları bile biriktiriyorum çocukluğumdan beri. Kaweco sportlardan birkaç eksiğim var şuan tamamlayınca atarım :sweat_smile: Pelikanlarla açılışı yapalım madem

@alper dolma kalemler atlama yapıyorsa büyük olasılıkla içinde mürekkep kalıntısı vardır. İçme suyu ve şırınga yardımıyla temizlemeyi deneyin. Üretimsel bi hata yoksa düzelecektir.

8 Beğeni