Yedi Kartal Efsanesi - Saygın Ersin

Kısa Bir Serzeniş: Yedi Kartal Efsanesi'ne Kavuşmak

Seriyle ilgili açıklayıcı kısmı bu paragraftan sonra bulabilirsiniz. Ben bunları yazmazsam olmayacak. Lisedeyken eve dönerken tesadüf eseri serinin ilk kitabını, bir kitapçının yeni çıkanlar rafında görüp “Aa, yerli fantastik!” diyerek arka kapak tanıtımını bile okumadan almıştım. Aldığım gibi de okumuştum. Sonra hemen ikinci kitabı aramıştım ama baskısı yoktu. Bir sahafta kitaba beş yüz lira civarı bedel biçildiğini görünce çok üzülmüş ve Facebook üzerinden Pegasus Yayınları’nı mesaj yağmuruna tutmuştum. Bir süre sonra da pes etmiştim. Çok uzun bir süre de yazardan ve seriden ses soluk kesilmişti. 2017 yılına Yedi Kartal Efsanesi olmadan varmıştık ki April Yayıncılık’tan Pir-i Lezzet isimli bir kitap çıktı. Yazar: Saygın Ersin. Çok sinirlendim, kitabı aldığım rafa bıraktım. “Yahu,” dedim “Yedi Kartal Efsanesi dururken neden başka bir kitaba zaman harcadı?” Bu hayal kırıklığı ile kitabı ne alasım geldi ne de okuyasım. Aradan üç sene geçti, Pir-i Lezzet dünya çapında okunur hale gelmiş, haliyle yazarın ismi daha da duyulmuş. Ben yine kırgınım elbette. Okumayacağım. Sonra bir tweet. Üçüncü kitap yazılmış, üstüne dördüncü bile tamamlanmış! İsimleri bile belli! Nasıl sevindim? Tarifsiz. En son Harry Potter’da yaşadım ben bu duyguyu. Sonra bir tweet daha. April kitapları tekrar basıyor. Kapaklar muazzam, kitapta yer alan mitlerle uyuşuyor. Evde bayram havası. Ama işte ben artık nasıl kırılmışsam diyorum ki “Kim bilir devam kitapları ne zaman basılacak?” deyip üçüncü kitabı beklemeye koyuluyorum. Hesap bu ya ikisini beraber alıp okuyacağım. Maksat arası açılmasın. Bugünse kolilerdeki kitaplarımı düzenlerken ilk kitabın Pegasus baskısını bulup bir çırpıda tekrar okudum. Sonra Rıhtım halkı ne düşünüyor diye bir bakayım dedim ki serinin başlığı yok, çok ayıp. Saygın Bey, Saygın Ağabey! Ve sevgili April Yayıncılık. Rica ediyorum devam kitaplarını bizlerle hemen buluşturun. Aynı hayal kırıklığını tekrar yaşamayalım.

TEİS’te seri şöyle tanımlanmış: Lokman Hekim’in kurduğu ve olağanüstü yeteneklere sahip altı kişinin daha yer aldığı gizli bir örgütün, dünyayı kötü yaratıkların eylemlerine karşı korumaya çalıştığı bir temel kurgu bu eserlerin merkezinde yer alır. Modern dünya edebiyatında örnekleri bolca görülmeye başlanan şehir fantazyası türünün Türk edebiyatındaki öncül ve az sayıdaki örneklerinden biridir."

Seri önceleri (çooook önceleri), üç kitap olacak diye biliniyordu. Şimdilik dört kitap olacağını biliyoruz. Bitmeyebilir, okuruz. Bu yaşımızda yeni kitap sevinci yaşatacak bir seri bulmuşuz, kolay vazgeçmeyiz.

  1. Zülfikar’ın Hükmü (2005, Karakutu/ 2010, Pegasus/ 2020, April)
  2. Erbain Fırtınası (2006, Karakutu/ 2020, April)
  3. Ateş ve Bedel (Yayımlanacak)
  4. Taşlar ve Kapılar (Yayımlanacak)

Eski Kapaklar

images 1375903943_b 0000000338655-1

3 Beğeni

Yedi Kartal Efsanesi çok başarılı ve fantastik seven herkesin okuması gereken bir seri, yerli fantazyaya yaptığı katkılar say say bitmez.
Kurgusu, karakterleri, kendi ortamını modern dünyaya yediriş biçimiyle eşine az rastlanılır nitelikte bir seri olduğunu düşünüyorum. Seriyi tekrar almak için üçüncü ve dördüncü kitabın çıkışını bekliyorum, @isos81 kasım civarı çıkacağını söylemişti sanırım yeni kitap haberleri başlığında. Beklemedeyiz…

3 Beğeni

Fuara denk getirebilmek maksadı ile çıkış tarihi Kasım’a alınmıştı. Tabi bu karar alınırken henüz kitap fuarları bu sene için iptal edilmemişti. Şimdi nasıl bir program izlerler ben de beklemedeyim.

4 Beğeni

Bugün öğrenmeye çalışayım dostum.

1 Beğeni

teşekkürler. :slight_smile: Yirmi karakter.

1 Beğeni

Hem yazara destek olmak için hem de forumda oldukça beğeneni olmasından dolayı ilk iki kitabı almıştım ben de. Ancak seri tamamlanmadan okumaya başlamak istemiyorum.
Toplam üç kitap diye aklımda kalmış ama doğru mu acaba?

2 Beğeni

Yazar Twitter’da iki kitap daha yazdığını söyledi, ilk girdide yazan isimleri de kendisi duyurdu. Gizlenmiş metnin içinde linkler var.

2 kitap daha gelecek.

Sen böyle diyorsan ben de alırım ama en azından üçüncü ve dördüncü kitapların çıkış tarihini bilmem lazım. Yarım ve tamamlanmamış serileri okuyamıyorum. Araya süre girince de unutuyorum her şeyi. Bu sebeple tarihler konusunda aydınlatılmayı bekleyeceğim.

1 Beğeni

Teşekkürler. Görmemişim o kısmı.
@erdo @aesopwalt

2 Beğeni

Rica ederim. On yıldır bekliyorum ben de. Biraz daha bekleyebilirim diyordum ama artık dayanamıyorum. :joy:

1 Beğeni

Dediğim gibi kasım civarı çıkacağı söylenmişti. Ben de merakla bekliyorum.
Mutlaka oku, bence çok seveceksin.

1 Beğeni

Her durumda dördüncü kitap için en iyi olasılıkla bir sene beklemek lazım. Alıp kenara atabilirim.

Sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla üç ve dört beraber çıkacaklar.

2 Beğeni

Güzel haber diye buna denir. :joy: Biraz daha sabredelim madem

1 Beğeni

O zaman baştan bir “Pir-i Lezzet” tavsiye ederim. Diğer iki kitap da aynı anda çıkacak. Haber ederim bugün sayın denetmenim.

3 Beğeni

Normalde Ağustos’ta çıkacaktı ama pandemi sürecinden dolayı ertelendi. 2 kitap da hazır, çıkış tarihi ertelendi sadece.

2 Beğeni

Az önce görüşmem neticesinde tarihin belirsiz olduğu haberini aldım. Yakın zamanda İstanbula gideceğini ve yayınevi ile kitapların çıkış tarihlerini netleştireceklerini bildirdi. Benim düşüncem yılsonu gelmeden çıkacağı yönünde.

2 Beğeni

Belirsizlik korkuttu ama umutlandığımı söyleyebilirim. Umarım en yakın zamanda okuruz. Bilgi için teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Rica ederim, korkulacak bir şey yok aslında. İki kitapta basıma hazır olarak bekliyor. Hatta el yazmalarının yayınevine verilecek nüshalarının fotokopilerini kendi ellerimle çoğalttığımı söyleyebilirim :slight_smile:
Yeni yıldan önce kavuşuruz.

2 Beğeni