Demeyin bana.Zaten audiobook’u komple Harry Llyod(Viserys |||)seslendirmiş ki ben o adama aşığım yani o kitabın elimde olup bir şekilde sesli kitap versiyonunu elde edip arkada adamın sesi ile beraber dalmak istiyorum evrene.
Çıkarsa Modern serisinden çıkar ama o seriye talep az oluyor bir ara hiç basılmadı editör değişimi olunca hatta Kurtlar Sofrasında kitabını Ketebe bandrol almıştı. Kac adet basılıyor bilmiyorum ama yayınevleri de haklı 10-15 senelik kitaplar hala ikinci baskı görmüyor durum böyle olunca basmak pek mantıklı olmuyor mesela YKY bu konuda çok inatçı yirmi sene sonra tekrar baskı yaptığı kitaplar var ben en az dört senedir Thomas Bernhard bekliyorum beklememden önce tükenmişti kaç kez yazdım dönmediler aslında Bernhard’ın okuyucusu da var Türkiye’de neden basmazlar anlamıyorum.
@matma YKY mail adresi nedir değişti mi?
5-6 yıl oluyor sanırım, aynı maile yazıyorum. Şimdiye kadar mutlaka dönüş oldu.
Ateş Kadehi resimli baskı için yeni baskı planlanmıyor mu acaba çok uzun sürdü.
Şu Buz ve Ateşin Dünyası na üzülmeyin ya, bişi yok bunda. Metin olarak ateş ve kandaki olayların aynısı gibi bir akış vardı diye hatırlıyorum. Yine tarihçe anlatılı kimin eli kimin cebinde, kim kimle evlenmiş fln okuyoruz Ekstra olarak görseller var onlar güzel ama her yerde bulunur onlar da bence.
Ben bunun ciltlisini aldım çıktığında ama resimlerin boya kokusu fena Cilt de dağıldı zaten çok kötü bir yapıştırması vardı, istediğin kadar dikkat et tutkaldan dağılıyor parçalanıyor
@gamer1111 Sihir Tarihi için bende birkaç sene önce mail atmıştım, aynı @matma ya verilen cevap tarzında bir cevap gelmişti. Şu an ilk 4 kitabın ciltlilerine bile yeni baskı yapmıyorlarken bu kitabın tekrar gelmesi imkansıza yakın.
İşte ben bunları istiyorum.Yani bir nevi Orta Çağ ,dedikodu ve entrikayla dönüyor olaylar.
Hahah Aslında diğer kitapların çoğunu okuduysan aynı bilgiler bence, fazla farklı bir şey yok. Ufak ufak eklemeler varsa vardır onlar da aklımda kalmadı muhtemelen. Zaten metin kısmı Martin’in yönlendirip paylaştığı bilgiler doğrultusunda yazılıyor, kitabın tek farkı çizimler bence.
Şurda içindekiler kısmı filan var, bir göz gezdirebilirsin ben çıkaramadım şimdi raftan Ama o baskı kalitesizliğine ve fiyatlara değmez bence. İleride tekrar baskı olursa bir ihtimal koleksiyonluk alınabilir belki.
Şuan Amazon US den bir şekilde Audiobook halini ücretsiz olarak indirebildim bir noktaya kadar onu dinliyorum Rise Of The Dragon’un.Yalnız adama İngiliz tarihini anlat deseler bu kadar tutkulu falan anlatamaz.Mesela böyle nefret edilen tarihi fügürlerde falan resmen tonlamasıyla falan ‘Allah belasını versin’ alt mesajını veriyor kısaca.
Aslında evrenin genel tarihi açısından bir sürü bilgi içeriyor. İlk insanlar, Andallar, Rhoynarlar kimdir, nereden geldiler, Valyria’nın tarihi ve yıkılışı, Nymeria’nın hikayesi… Sadece ilk 50 sayfada anlatılan şeyler. Seriyi okurken parça parça öğrenip unuttuğumuz şeyleri böyle bir arada ve art arda okuyunca daha aydınlatıcı oluyor. En azından uzun bir aradan sonra okuyunca yeni şeyler öğrenmiş gibi hissettim.
Ateş ve Kan’ın ilk kitabında Targaryen hanedanın bir kısmı anlatılıyor. Ondan sonrası yine meraklısı için eğlenceli olabilir. Targaryenlardan sonra da diğer hanedanların tarihi ve Essos’taki şehirler anlatılıyor. Yani evrene “hypelı” olanlar için gayet güzel bir kaynak diyebiliriz.
Ama kokusu çok kötü gerçekten.
Sorayım, herkesten çok ben isterim ama içinde bulunduğumuz ekonomik ahval ve şeraitte ne kadar mümkün bilmiyorum.
Biz de alışverişleri kıstık ama şu kitapları bir şekilde kütüphaneme dahil etmem lazım. O yüzden kıyarım artık.
Beni de yaz listeye.
Üstat Doğan Kitap’a geçtin galiba. Hayırlı uğurlu olsun.
Evet öyle oldu Teşekkür ederim.
[quote=“Mustafaizmirli, post:1, topic:8360, full:true”]
[Yeniden Baskısı
Merhaba;
Doğan kitap Amos Oz un Aşk ve Karanlık kitabını yakında tekrar baskı yapacak mı?
Aradan biraz zaman geçti, kusura bakmayın. Güzelliğin Tarihi ve Çirkinliğin Tarihi’ni 2023 yılı içinde (büyük ihtimal ilk yarısında) tekrar basmayı planlıyoruz. Her detay net değil ama gündemde. Efsanevi Yerlerin Tarihi henüz belli değil.
Harika çok güzel bir haber. Fiyatları konusunda endişeli olsam da baskı kalitesi ve malzemesinde bir değişiklik olmadığı sürece vereceğimiz paraya değecektir. Uzun zamandır baskı bekliyorum. Umarım “Efsanevi Yerlerin Tarihi” de yakın zamanda raflarda yerini bulur. Çok teşekkürler haber için.