Yeni Bir Harry Potter Hayran Hikâyesi: "Karanlık Prens"

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Yeni Bir Harry Potter Hayran Hikâyesi: "Karanlık Prens" – Fantastik Canavarlar

image

Harry Potter kitaplarını yeniden okur gibi heyecanlanmaya hazır mısınız? Peki, Harry Potter evrenine daha karanlık taraftan bakmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi hem eski günlere götürecek hem de oldukça heyecanlandıracak bir haberimiz var! Hepinizin bildiği gibi, Harry Potter kitaplarının başarısı bugün hâlâ tüm dünyada büyük yankı uyandırmakta. Büyücülük Dünyası’nın verdiği hazza doyamayan birçoğumuz ise,… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Voldemort’un böyle bir şey yapması için mantıklı bir neden göremiyorum.

1 Beğeni

Bunun aynısı wattpad de var. okumuştum ve hiç güzel değil. aşırı nazik bir voldemort, Harry nin annesi gibi bir Bellatrix ve saçma sapan şeyler.

1 Beğeni

Ben hayran hikayesi okumuyorum ama eminim Cursed Child’dan iyidir :smiley:

4 Beğeni

Zamanında Türk Fan Fiction sitesinde de yayınlanmıştı, ilk kitabını orada okumuştum. Bana kalırsa konusu itibariyle farklı ve iyi kurgulanmış bir hikaye, hatta Harry’i işleyiş bakımından orijinal seriden daha iyi tarafları var, özellikle güç dengesi bakımından.
Burada da okumak heyecan verici olacak.

Evet bunu ben de merak ediyorum aslında.

2 Beğeni

Merhabalar,

Cevaplarınızı etiket kullanarak tek mesaj altında vermeniz konuda kalabalığa neden olmayacaktır. Cevap vermek istediğiniz kişinin adını @ işareti kullanarak yazarsanız kendisine bildirim gidecektir. Ya da cevaplamak istediğiniz mesajın üstünü işaretlediğinizde “Alıntı” seçeneği çıkacaktır. Aynı işlemi mesajınızı göndermeden birkaç defa tekrarlayabilirsiniz. İyi forumlar dilerim. :blush:

1 Beğeni

Çok fazla “zaten çevirildi” tarzında yorum gördüm. Daha önce çevirilmiş bir hikayenin, dizinin, filmin, kitabın tekrar çevirilemeyeceğine dair bir kural yok, olaya bi çeşit serbest piyasa ekonomisiymiş gibi bakmak lazım. Yani aynı hikayeyi 2 kişi de 10 kişi de çevirebilir, bu rekabet de okuyucuya seçme şansı verir. Sonuçta her ne kadar orijinal hikaye aynı olsa da çeviri eserler çevirmenle alakalıdır. Her çevirmen hikayeyi farklı çevirir. Yani daha önce çevirilmiş bir eserin başkası tarafından tekrar çeviriliyor olması biz okuyucuların işine gelecek bir şey. Fanatiklik yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Pardus’un çevirisini çok severek okumuştum, bu çeviriyi de severek tekrar okuyacağım.

Hikayenin sahibinin haberi olmaması konusunda da en kısa sürede bir açıklama yapılacağını ve olayların açığa kavuşacağını düşünüyorum. Eminim ki yazar ile de anlaşılacaktır.

3 Beğeni

Şahsen benim tekrar çevrilmesiyle ilgili bir problemim yok, hatta işime gelir tekrar okurum. :joy: Sadece izin meselesi kafamı kurcaladı. Neyse, böyle bir şeye kalkışıldığına göre ortada bir sorun yoktur diye tahmin ediyorum, bakalım…

3 Beğeni

İzin aldıklarına dair hiçbi iz yok. Ben sordum kaçamak bir cevap verdiler geçti, Pardus’a da çevirmen ekibinden biri sataşmış twitterda gördüm izin almadığımız nereden çıkıyor diye. İyi de izin aldıkları nereden çıkıyor? Yazardan kanıtlayabildikleri hiçbir şey yok, Pardus’un çevirisi yazarın kendi profilinde var ve bizle daha önce yazışmalarını da paylaşmıştı. Yani mesele tekrar çevrilmesinden çok, dürüst olamamaları. Bi de Pardus’un da dediği gibi aslında, binlerce hikaye içinden aynısını çevirmeye karar vermeleri de çok hoş olmamış.
Avukatlık yapmak değil niyetim, ama doğru düzgün dille yazılmış yorumları bile kendilerine uymayınca sildikleri için iyice rahatsız oldum.

1 Beğeni

bu kitap hala yazılıyor yalnız, ben daha önce Pardus’a sormuştum. yarım bir hikayeyi çevirmek istediklerine ben de pek inanmadım, her yere İçimdeki Karanlık’ı çeviriyoruz yazmışsınız bir de öyle olunca ikisi birbirinden ayrılmıyor. kafa karışıklığı yaratalım da kimse laf edemesin olmuş, hoş değil. siz bunları böyle yapınca zaten yazarından izin almadan yaptığınız daha inanılası. isteyen okusun tabi ama öyle internette her gördüğünüze istediğinizi yapabilirsiniz kafası güzel bi kafa değil, söylemek istedim.

1 Beğeni

aslında mantıklı açıklaması var sen yok edecek kişiyi kendi silahın yapmak çok eki olan kişilere hastır.

1 Beğeni

bölümler çok yavaş geliyor. 17’ si oldu daha gelecek. :woman_mage:t2:

1 Beğeni

Merhaba. Yeni bölüm dün geldi, ana sayfadan takip ederseniz daha hızlı ulaşabilirsiniz aslında. Burası manuel güncellendiği için bazen gecikebiliyor linklemeler :slight_smile:

1 Beğeni

Bence çok mantıksız. Yani biliyorum bu bir fantiction ama yine de Harry Potteri çok bozuyor.
Size Ömer Şahin: Harry Potter ve kızıl pelerini öneriyorum. Kesinlikle çok daha gerçekçi ve J.KRowlingi aratmadı. :star_struck:
Düzenleme: Erken konuştum. Hem de bayağı bir erken. Harikamış. :+1:Daha 24. bölümdeyim ve güne 2-3 bölüm okursam yetişebilirim bence. Bazı sahneler gerçekten insanın yüreğini parçalıyor.

Kesinlikle :wink:

2 Beğeni
  1. bölüm geleceğine göre artık 2. cilde başlanılması lazım., yani ilk cild bitti öyle mi?

Fan hikayelerine bayılıyorum yaa umarım güzel bi içeriktir :heart:-:heart:

1 Beğeni

Kızıl Pelerin çok güzel ben okumuştumm :heart: :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

İlk bölüme ve son bölüme bakıyorum da…

Bence gayet iyi bir hikaye…