Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Orijinal kapaklarıyla neden basmadılar en başından beri anlayamıyorum. Neyse dediğiniz gibi sonunda çıktığına seviniyoruz artık, kapak teferruat oldu.

8 Beğeni

Bu kapaklar çok kötü bence. Ben İthaki’nin bastıklarından memnunum. Daha iyisi elbette olabilirdi ama bunlara kıyasla çok güzel geliyor.

9 Beğeni

İlk 2 kapak Türk çizere aitken 3. Kapak uyumsuz olmuş. Ejdergemileri, Enginlik, Vakıf da uyumsuz kapaklar var. Bu işi neden çözemiyoruz.

4 Beğeni

Herkesin beğenisi işte. Ben de tam tersi bu kapaklarla tekrar basılsa diğerlerini elden çıkarırım. Ama o kadar bekledim ki (2013 Artemis baskısından beri) dümdüz boş kapak olsa da razı olacak duruma geldim. O yüzden çok da takılmıyorum kapağa.

2 Beğeni

Yani evet bu iş neden yarım yapılır ben de anlamadım. Benim mantığıma göre bir tane çizerle anlaşırsın seri 3 kitapsa o 3 kitabın kapaklarını emanet edersin. Hem belki çizer kendi içinde bir kompozisyon kurup daha iyi bir iş yapabilir.

6 Beğeni

Her şey yayınevinin elinde olmayabiliyor maalesef. Vakıf için 3 kitaplık plan yapmışlar ve hak sahipleri 2. ve 3. kapakları onaylamamış.

Sevgili dostlar, kapak konusunu açtığınız çok iyi oldu. Genel olarak çok vasat/altı işler yapılıyor. Bu konuyu yüksek sesle eleştirmeliyiz. Taleplerimizi dile getirmeliyiz. Jaguar gibi zevk sahibi ve işini profesyonelce yapan birkaç istisna hariç yayınevleri bu konuda çok geri kaldı. Ne yazık ki bu konuya gereken önemi vermiyorlar. Kapak öncelikle gereksiz bir masraf olarak görülüyor. İçerde, aramızda hallederiz ya denilip geçiliyor. Sonrasında karar vericilere bakıyorsunuz. Büyük kısmı yaşça büyük, göz zevkleri pek gelişmemiş, yeniliği takip etmeyen ve ben bilirimci insanlardan oluşuyor. Bu işlerden anlayan, vizyon sahibi genç/yaşlı yetenekli insanlara güvenmiyor, şans vermiyorlar. Eh, sonuç ortada. Üç kuruşa beş köfte olmaz. Bu kasaba zihniyetinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Eşek yüküyle para veriyoruz. Birbirinden çirkin, birbirinin kopyası işler yerine daha güzel kapakları hak ediyoruz.

5 Beğeni

Yani orijinal basmadıkları gibi tarz olarak da hiç alakası yok. Kapak da bence yazarın kitapla ilgili vizyonunun bir parçası. Tarzını tamamen değiştirmek bana doğru gelmiyor. Çok bilinçli şekilde “bizim okur için o kapak gitmez şöyle yapalım” diyip çok iyi bir kapak yapabilecek yayın evi zaten yok. Telif vermeyelim ucuza gelsin yap bişeyler mantığıyla kapak yapılıyor. Şahsen bu serinin tr kitaplarını elime aldığımda bu kapaklar bende üst düzey iddialı kaliteli bir seri ve kitap hissiyatı uyandırmıyor.

1 Beğeni

Her yayınevi bu şekilde değil, İthaki’nin bastığı fantastik kitapların çoğunluğu orjinal kapak ile basıldı, modern bilimkurgular da benzer şekilde, Üç Cisim Problemi mesela.

Pegasus zaten neredeyse her kitabı orijinal kapağıyla basıyor. Dex’in bile bastığı kitapların hepsi değil ama çoğunluğu orijinal kapak bilimkurgu/fantastik olarak.

Dex’in Skyward faciası benzeri kapaklar hariç, herkesin estetik zevki farklı olduğu için bir şey söylemek zor benim için şahsen. Benim hoşuma gitmeyen bir çok kapak çoğunluğun çok hoşuna gidiyor genelde.

1 Beğeni

Tabi orijinal basılan bir sürü kitap var ki benim tercihim de öyle basılması. Anlatmaya çalıştığım kapak orijinalinden farklı yapılıyorsa bu genelde kapağa telif vermeden ucuza getirelim amaçlı yapılıyor. Okur tercihlerine daha uygun olur ya da daha kaliteli kapak yapalım diye değil. Ucuz etin yahnisi de genelde kötü oluyor. Kadim Kanunların 3. kitap kapaklarına goodreads ten baktığımda en alakasız tarzda ve en basit görünen kapak bu bence. Tabi beğenene de bir lafım yok zevk meselesi ama ben 3 kitabı yanyana koyduğumda 3’ünün de tarz olarak ayrı tellerden çaldığını görüyorum.

Direkt kitaptaki bir sahneyi tasvir ediyor. Alakasız değil yani. İlk kapak sırıtıyor ama 2 ve 3 gayet birbiriyle uyumlu.

Benim anlamadığım orijinal 2. ve 3. kapaklara neden onay verilmediği.

Yanlış anlaşılmasın, eleştirim genele yönelik, İthaki’ye özel değil. Bu konuyla ilgili de fikrimi belirteyim. Ben 1 ve 2’nin kapağını beğeniyorum. Eren Arık iyi bir çizer. Seriye uygun grimdark tonu yakalamış bence. 3. Kapağı farklı biri mi yapmış? Eğer öyleyse pek isabetli olmamış. Ahenk bozulmuş. 1 ve 2’deki uyumlu ve karanlık atmosfer gitmiş.

İlk kapak bir dövüş sahnesinden. İkinci kapak bir kuşatma sahnesinden. Üçüncü kapak ise bir kutlama, geçit töreni sahnesinden.

Biliyorum hocam sahneleri, 3. Kapak ton olarak farklı ilk ikisinden onu söylemek istedim. Bütünlük bozulmuş gibi hissettim. Yine de emeklerine sağlık. Malazan böyle olmaz umarım.

Cem “Don Hikayeleri” kitabının yeni baskısını yapmış. Çevirmen Mete Ergin mi Hasan Ali Ediz mi? Bilemedim. :slight_smile:

1965 Nobel Edebiyat Ödülünün sahibi Mihail Şolohov, doğup büyüdüğü Don bölgesini anlattığı eserleriyle tanınmaktadır. Yazarlığa hikâyeci olarak başlayan Şolohov’un ilk kitabı, Don Hikâyeleri’dir. Kitabı oluşturan hikâyeler, 1920li yılların ilk yarısında kaleme alınmıştır. Dolayısıyla Sovyet yönetiminin kuruluş yıllarını ve yaşanan İç Savaşı, birinci elden tanıklıklarla yansıtmaktadır. Gerçekçi edebiyatın başyapıtlarından Don Hikâyeleri’ni Mete Ergin’in çevirisiyle sunuyoruz.

1 Beğeni

Yordam’dan çıkan Durgun Don’da “Mete Ergin ve Gani Yener’in dilimize kazandırdığı metin Hasan Âli Ediz tarafından Rusça aslıyla karşılaştırıldı.” şeklinde bir açıklama var. Belki aynı yol izlenmiştir ancak kapağa başka isim tanıtıma başka isim yazmak mantıksız olmuş.

2 Beğeni

Uzun zamandır rafta duran hep okumak istediğim ama bir türlü başlayamadığım kitaplar.

1 Beğeni

Katilbot yazarından yeni bir kitap geliyormuş

17 Beğeni

12 Beğeni