Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

8 Beğeni

İkinci hamur…

3 Beğeni

Bu okunabilir bir eser gibi de gelmedi bana ya boyut ve ağırlık olarak.

4 Beğeni

Kronik Kitap Yenileri

19 Beğeni

Can Yayınları yenileri

23 Beğeni

Kronik yeter artık basma böyle güzel kitaplar, çoluğun çocugun rızkı gidiyor. Batacağız.

20 Beğeni

Spartaküs’ü kesin alırım.

2 Beğeni

Bence de, herhangi bir albenisi yok ayrıca. 24cm lik 1550 sayfa, korkunç bir oran.

3 Beğeni

Sonunda Can Yayınları Orwell’ın diğer kitaplarını basmaya başlamış. En son yazdığımda takvimde şimdilik yok belki daha sonra demişlerdi.( 34 hafta geçmiş üstünden :smiley:)

7 Beğeni

Savaş günlükleri tek kitapta toplanmıştır umarım. Vonnegut ve Borges yayın programımızda demişlerdi bana daha önce sorduğumda. Acaba ne zaman gelecek yeni kitapları?
Cevabı buldum. @MelihAntepli benim sorumun da üzerinden 34 hafta geçmesi gerekiyor. Ondan sonra basılacak galiba :grinning::grinning:.

5 Beğeni

Ben de öyle düşünüyorum.

Vonnegut’u ben de bekliyorum umarım fazla geciktirmezler.

:smile: Umarım öyle bir şey olmaz :pray:

3 Beğeni
8 Beğeni

Vonnegut 34 hafta geçmeden basılsın diye salavat zinciri? :sweat_smile: :sweat_smile:

6 Beğeni

Jaguar’ın yenisi. Juan Jose Saer - Kimsesiz

16 . yüzyılda bir İspanyol gemisi Hint Adaları’na doğru sefere çıkar, fakat bilinmedik bir yere ulaşır. Topraklarına ayak basanları oklarıyla karşılayan yerliler sadece geminin miçosuna dokunmazlar ve cesetlerle birlikte onu da yanlarında götürürler. Artık hayatının uzunca bir bölümünü onların yanında geçirecektir miço. Yaşadıklarını yıllar sonra kaleme alan anlatıcımız, ahlaki bir sorgulama içine girer ve vahşi dünyayla medeni dünyayı karşı karşıya getirir.

Juan José Saer bu hafıza tazeleme ve sorgulama işlemi sırasında, kendi yaşadığı dönem ile anlatıyı kurduğu beş yüzyıl önceki zaman dilimi arasında canlı ve tamamlayıcı bir bağ kurmayı başarır; Kimsesiz’i özgün kılan da her şeyden önce işte bu özelliğidir.

Saer’in en önemli yapıtlarından sayılan Kimsesiz, Gökhan Aksay’ın İspanyolca aslından çevirisiyle…

“Latin Amerika dışında pek az bilinse de, son elli yılın en önemli çalışmaları arasındadır Saer’in metinleri. Kimsesiz
anlatı seyrüseferinde, diliyle ve edebiyatıyla benzersiz bir yazarın olağandışı bakışının, eşsiz bir adanmışlıkla ulaştığı yoğun, fevkalade bir noktadır.”
—Sergio Chejfec

“Saer, Arjantin’in Borges’ten bu yana çıkardığı en iyi yazardır.” –William Rowe

13 Beğeni
19 Beğeni

Amazon - Can ortaklığıyla çıkan lacivert klasikler serisi devam edecek mi?

@alper Konu hakkında bilgin var mı? Seriyi toplu halde almayı düşünüyorum ama sözlükteki bazı yorumlar yüzünden kararsız kaldım. :slight_smile:

Ben 1-2 kitap aldım ama daha çok toplu eser sevdiğim için seriyi takip etmedim, yeni kitaplar olacak mı onu bilmiyorum.

Ama bence kısıtlı zamanlarda, yolculukta, cafede birini beklerken, ders arası, toplu taşıma vs kitap okumak isteyenler için bu tarz baskılar çok iyi oluyor. Can Lacivert veya Everest Açıkhava gibi…

2 Beğeni

Sonunda gelmiş :sweat_smile:. Değişim için ne yapıyorduk hatırlayan var mı?

13 Beğeni

0001964527001-1

3 Beğeni
4 Beğeni