İthaki’ninkini okudum yakın zamanda. Eserin ağırlığını yeterince verebildiğini düşünmüyorum. Sayfa sayısı olarak yeterli değildi bence konuyu derinlemesine aktarmak için.
Beta hem 1984 hem de Hayvan Çiftliği için çizgi roman çıkardı, yerli sanatçılar ile. Okumadım ama göz attım kitapçılarda ve İthaki versiyonundan da yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Domingo’nunki ciltli baskısı ile güzel duruyor, sayfa sayısı olarak da oldukça kalın. Ama çizimleri beni pek cezbetmedi ki normalde görsel bir eser olsa da çizgi romanda çizimden çok hikayeye önem veririm. Okuyup yeterli bir uyarlama olup olmadığı konusunda fikir verebilecek olan var mı?
Can’ın çıkaracağı versiyon için beklentilerim büyük. 240 sayfa, 25.5 x 25.5 cm büyük boy kare ebat. Paylaşılan görsellerdeki tarzı da beğendim.
Romandan çizgi romana uyarlama konusu açılmışken yakın zamanda DEX’ten çıkan Mezbaha Beş bu konudaki en iyi eserlerden biri. Zaten Eisner ödüllü yazar ve Eisner adayı çizerden oluşmuş bir kadro tarafından ortaya çıkarılmış. Tavsiyem önce kitabı sonra da bu harika uyarlamayı okumanız yönünde.
Vakıfbank Kültür Yayınları’nın edebiyat dizisinin konusu vardı ama bulamadım. Silindi mi acaba?
Vbky yazarın adında hata yapmış. Graciliano yazarın ismi.
Ne modernmiş arkadaş yani BKK ve Karanlığı kenara atıp 7 ayda 16 tane çıkardılar.Yeni çıkan karanlığın kapağı da aşırı özensiz bence.Yani o kaleyi niye farklı renk yaptın ki?En azından komple siyah -yeşil yapsaydınız.
Özel malazan haritası hediyesi olacakmış ciltli ile birinci kitabı ciltsiz alan beni bir miktar üzdü bu durum

Karton kapakta da olacak harita. Twitter’da öyle yazmışlar.
Sevindim buna haber verdiğiniz için teşekkürler
İlk cildin cildini bayağı beğendim ben parasını hak ediyor bence. Amazonda kod ile 65 TL gibi bedava bir paraya almak da mutlu etti beni çekilişten çıkmazsa kodlarla falan denk gelince ciltli almak istiyorum 2.cildi de.
Kalenin rengi beni de inanılmaz rahatsız etti.
Normalde bende kitaplarımı ciltli almaya çalışıyorum ama birinci cildin kapak resmini o kadar sevmemiştim ve pahalı gelmişti açıkcası
Benim için ciltli ciltsiz farketmiyor ama Malazan’ı özellikle ciltli aldım. Çünkü devam kitapları çok uzun ve karton kapaklı 1000 sayfa bir kitabı okurken kitap kendi kendine zarar görüyor. Zarar görmemesi için baskının kaliteli olması lazım ama İthaki’nin bastığı karton kapaklı kitaplar bu kalitede değil. Bilge Adamın Korkusu’nu okuyanlar bunu doğrulayacaktır, kitap ilk defa okurken hafiften dağılmaya başlıyor.
Aslında öyle düşününce dediğiniz mantıklı, belki bende seriye ciltli devam edebilirim
Benim de hatam var elbette ama karton kapak ilk kitabın sırtı tam ortadan kırıldı bende.
Ben Malazan’ın ilk cildini karton kapak almıştım. Yeni fiyatları görünce seriye devam edip etmemekte kararsız kaldım. Ama söylediğiniz mantıklı. Devam kitapları kalın olacağı için ciltli almak daha doğru görünüyor. Şimdi kararsızlığım iyice arttı.
Josiah Bancroft’un Babil serisinin ikincisi, Senlin Yükseliyor’un devam kitabı baskıdaymış, bekleyenlerine duyurulur. @_OZ @nehirthebooktuber @annihilator @ionik
Mark Lawrence bu kitaba da 5 yıldız vermiş, bilgine @isos81
Çoğu yayınevi kitaplarına yüzde 25 ile 35 arası zam yapmış. Yeni ücret Mailleri geliyor dağıtımcıya. Pazartesinden itibaren güncellenecek. Haberiniz olsun
Çok harika haber teşekkürler paylaştığınız için. Umarım bu sefer biraz reklam yaparlar kimsenin haberi olmuyor bu seriden ve yazardan. Ben de kendimce bilinirliğini arttırmaya çalışacağım kanalda. (Tabii video çekip koymayı başarabilirsem artık…)