Satışa açılmamıştır büyük ihtimalle.
Altında 8 adet satılmıştır yazıyor ama bilemedim. Yayın tarihi ise 2 Kasımmış.
Yoğun ilgi olmuş o zaman Hele de etiket fiyatını düşünürsek.
D&R’da stokta.
Kitapyurdunda bu kadar kısa süre içerisinde tükenmiş olması garip. ‘‘Satış Yok (Tükendi)’’ yazdıklarına göre yayınevinde de yok çekemiyorlar anladığım kadarıyla. Şaşırdım baskısını mı az yaptılar acaba
Bende serinin tamamı var bu fazla olur bir özelliği var mı? Tek cilt olması dışında.
İlknokta indirimi bitmeden alabilmek için soruyorum, yarın için satışa çıkacak yeni İthaki’ler varsa bandrol bilgisi düştü mü, bilgisi olan var mı?
80’li yıllar da çıkmış.
Türkiye’de ‘80’ler, siyasi, iktisadi ve büyük bir toplumsal dönüşümün miladıdır. Travmaların, yeni bir insan ve toplum tipinin, arayışların olduğu kadar kayboluşların, dahası yeni bir “dünya”nın habercisidir… * 24 Ocak Kararları, 12 Eylül Darbesi ve 1982 Anayasası * Mamak, Metris, Diyarbakır cezaevleri * Kenan Evren, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Turhan Feyzioğlu, Erdal İnönü, Saim Bülend Ulusu, Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut, Hüsamettin Cindoruk * Ordu ve siyaset ilişkisi, bankerler, prensler, 1402’likler, toplu davalar, YÖK * Aydınlar Dilekçesi, İnsan Hakları Derneği, 1989 Bahar Eylemleri, Devekuşu Kabare * Feminist hareket, LGBTİ+ hareketi, Kürt hareketi, Aleviler * Müzik, sinema ve edebiyat âleminde gelişmeler ve tartışmalar Mete Kaan Kaynar’ın hazırladığı derlemeye İsmet Akça, Mehmet Ö. Alkan, Murat Arslan, Şükrü Aslan, Gökhan Atılgan, Pınar Aydoğan, Ahmet Bayar, Arzu Bayar, Tanıl Bora, Kemal Can, Aziz Çelik, Zişan Ataman Çelik, Elifcan Çoruk, Kadir Dede, Hande Dönmez, Selçuk Duran, Veysel Ergüç, Çimen Günay-Erkol, Kaan Gaytancıoğlu, Çağdaş Görücü, Demet Gülçiçek, Şenol Gündoğdu, Bora Gürdaş, Nurettin Kalkan, Murat Karayalçın, Erdinç Kaygusuz, Mete Kaan Kaynar, Tuğçe Kelleci, Nuray Ertürk-Keskin, Merve Eken-Küçükaksoy, Bayram Koca, Selçuk Koca, Ertuğrul Zengin, Levent Odabaşı, Göze Orhon, Asım Öz, Gencer Özcan, Celal Oral Özdemir, Cansu Parlak, Selman Saç, Ayşem Sezer-Şanlı, Funda Şenol, Tuncay Şur, Alper Torun, Sibel Utar, Anıl Varel, Aybars Yanık, Kerem Yavaşça, Koray R. Yılmaz, Onur Alp Yılmaz, Mehmet Yüce, Besim Can Zırh, Bengü Öztan-Körün katkıda bulundu.
GİNKO Yeniler.
Tek başlarına basit olan karıncalar gibi böceklerin böylesine bir kesinlikle ve kararlılıkla hareket edebilmesini sağlayan nedir? Trilyonlarca nöron, bilinç gibi olağanüstü karmaşıklıktaki bir şeyi nasıl ortaya çıkarabilir? Önde gelen karmaşık sistem bilimcilerinden Melanie Mitchell, bu son derece açık ve cana yakın dille yazılan kitabında okurlarını, büyük ölçekli karmaşık, örgütlü ve uyarlanabilir davranışların çok sayıda bireyin basit etkileşimlerinden nasıl ortaya çıkabildiğinin açıklanmaya çalışıldığı geniş çaplı çabaları ifade eden karmaşıklık bilimlerinde içten bir tura davet ediyor.
Santa Fe Entitüsü’nde gerçekleştirdiği çalışmalarından ve enstitünün disiplinlerarası anlayışından yararlanan Mitchell, biyolojik, teknolojik ve sosyal olgular gibi geniş bir yelpazenin tamamında geçerli olan genel ilkeleri ve yasaları tartışırken, bu alanların iç işleyişine de ışık tutuyor.
Evrenin olağanüstü karmaşıklığı, onun şeklini, ölçeğini ve yoğunluğunu belirleyen birkaç temel yasadan ve bir avuç temel sabitten kaynaklanır. Derinliklerinde yalın, zarif ve güzel olan bir yapıya sahiptir. Bu yasalar ve bu sabitler nereden gelir? Ayrıca bu yasalar neden matematik dilinde ifade edildiğinde böylesine verimlidir?
Peter Atkins’in, Evreni yasalarıyla ve sabitleriyle donatmanın en az çaba gerektiren yolunu değerlendirdiği ve enerjinin korunumu, elektromanyetizma, klasik mekanik ile kuantum mekaniği ve termodinamiğin kökenlerini araştırıp tüm bu yasaların derinlerde yatan simetrilerden nasıl kaynaklandığını gösterdiği bu yapıtı, fiziğin temellerinde bulunan fikirlerin kısa ancak son derece kapsamlı bir anlatımını oluşturuyor. Atkins, her zamanki zekâsı, bilgisi ile kısa ve öz anlatımıyla doğa yasalarının elde edilmesi için ne kadar az şeye gerek olduğunu, hatta belki de hiçbir şeye gerek olmadığını gözler önüne seriyor.
Türkiye panaroması merak ettiğim bir seriydi. Şimdi en sevdiğim dönem 80’ler eklenince ilgim iyice arttı. Tadımlık ve başlıklara bakmak istemiştim ama İletişim sanırım kendi sitesine henüz eklememiş. Bir kitapçıda denk gelirsem baştan sona bir göz atıp seriye girmeyi düşünüyorum. Umarım ağır olarak taraflı bir tutumla yazılmamıştır.
Bu yıllar serisini ben de merak ediyorum. Elinizin altındaysa bir içerik paylaşır mısınız hocam? İç sayfalardan spoiler olmayacak şekilde bir şeyler de paylaşırsanız fena olmaz.
Galiba 24’ünde satışa açılacak kitap.
@Lorien_archers Tamam, 1-2 saat içerisinde spoiler olmadan paylaşıır sizi etiketlerim.
@alper beni de etiketler misin? Seriyi ben de merak ettim.